Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ένας διαφορετικός «Peeping Tom»

Μια σέξι γυναίκα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας άνδρας παρατηρητής είναι το τρίπτυχο της διαδραστικής ερωτικής συνάντησης μέσω κάμερας, που αποτελεί σήμερα τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα στην παγκόσμια βιομηχανία της πορνογραφίας. Και είναι τόσο προσοδοφόρες οι δραστηριότητες αυτές, που είναι πολλές οι κοπέλες, για παράδειγμα στη Ρουμανία, που δέχονται να μιλήσουν, να γδυθούν και να ερωτοτροπήσουν μπροστά σε μια κάμερα προκειμένου να ικανοποιήσουν τον πελάτη τους. Στο interactive webcamming, ωστόσο, όπως είναι η ονομασία αυτής της μεγάλης μόδας στο διεθνές πορνό, οι κοπέλες αποκαλούνται μοντέλα και οι πελάτες-μέλη του εκάστοτε κυβερνοκλάμπ με τον κόκκινο προβολέα στην οθόνη.
Και επειδή τίποτα δεν πείθει περισσότερο από τους αριθμούς της στεγνής αλήθειας, ένα 8ωρο ερωτικής διάθεσης μπροστά στην κάμερα αποδίδει περίπου 4.000 ευρώ το μήνα, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του BBC, ενώ η Ρουμάνα Λάνα τονίζει ότι πρόκειται για το 10πλάσιο ποσό από αυτό με το οποίο αμείβεται ο μέσος εργαζόμενος στη χώρα καταγωγής της. Ο εργοδότης, το Studio 20, κερδίζει, επίσης, άλλα 4.000 ευρώ από τις online «συνεδρίες» της, που μπορούν να δουν ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο δεκάδες μάτια μέσω των συνεργαζόμενων πορνογραφικών ιστοσελίδων. Και επειδή η όλη επιχείρηση είναι ουσιαστικά πυραμίδα, το LiveJasmin, δηλαδή η ιστοσελίδα με την κάμερα που εκπέμπει το υλικό από Studio 20 και είναι υπεύθυνο για την πληρωμή με κάρτες από τους πελάτες, εισπράττει 8.000 ευρώ το μήνα.
Η Λάνα υπήρξε εργαζόμενη του κτηματομεσιτικού τομέα, η οποία έμεινε χωρίς δουλειά όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση το 2008, οπότε στράφηκε σε αυτό το επάγγελμα για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Πολλοί από τους πελάτες θέλουν απλά να νιώθουν ότι τους αγαπούν, αναζητούν το διάλογο μαζί με το ερωτικό στοιχείο, γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι της όλης επιχείρησης πριν ρίξουν μια κοπέλα στη δουλειά τής μαθαίνουν, όπως παλαιότερα τις γκέισες, πώς να περιποιηθούν έναν άνδρα και να συζητήσουν μαζί του χωρίς εκείνος να χάσει το ενδιαφέρον του καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταξύ τους επαφής.

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση