Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«Έπεσε» το πρώτο κεφάλι!

Ο Α. Τσίπρας με 11 ημέρες καθυστέρηση «καρατόμησε» τον Ν. Τόσκα ανοίγοντας το «χορό» του ανασχηματισμού.

Υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης της κοινής γνώμης που δημιουργούν οι 88 και πλέον, νεκροί της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι και τη Ραφήνα, ο πρωθυπουργός με 11 ημέρες καθυστέρηση αναγκάστηκε να «καρατομήσει» τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, βέβαια, ο κ. Τσίπρας δεν είχε κάνει δεκτή την παραίτηση του υπουργού του και με στόμφο, τότε, δήλωνε: «Οι “αποκεφαλισμοί” την ώρα της μάχης που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες δεν αποτελούν πράξεις πολιτικής γενναιότητας, αλλά πολιτικής δειλίας».
Όλα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τα τραγικά λάθη που έγιναν το μοιραίο εκείνο βράδυ της Δευτέρας και το αλαλούμ αλληλοκατηγοριών μεταξύ των υπεύθυνων παραγόντων και υπηρεσιών.
Στην αρχή το κλίμα βάρυνε μετά την απόκρυψη της πληροφορίας για την ύπαρξη νεκρών κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Συντονιστικό, το βράδυ της μαύρης Δευτέρας.
Μετά ήρθαν οι αποκαλύψεις από το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, όπου φάνηκε πως δεν υπήρχε συντονισμός μεταξύ των τριών Σωμάτων. Και μάλιστα, μετά την τραγωδία ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.
Ακολούθησε η τραγική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, τρεις ημέρες μετά την καταστροφή, στην οποία αναδείχθηκαν περίτρανα τα μεγάλα λάθη που έκαναν Πυροσβεστική, Αστυνομία και Περιφέρεια.
Από εκείνη την ημέρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Τόσκα.
Ας σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, οι σχέσεις του κ. Κοτζιά και του κ. Τόσκα είχαν ψυχρανθεί, παρότι και οι δύο ανήκουν στην κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά.
Σε δήλωσή του ο αποπεμφθείς υπουργός ανέφερε: «Οι απώλειες τόσων ανθρώπων ξεπερνούν τη βούλησή μου να συνεχίσω».
Ενώ ο πρωθυπουργός στο τουίτερ ευχαρίστησε τον κ. Τόσκα λέγοντας πως «η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης, αλλά και την ώρα του απολογισμού».
Τις αρμοδιότητες του κ. Τόσκα τις αναλαμβάνει ο προϊστάμενος υπουργός Εσωτερικών, κίνηση που ερμηνεύτηκε ως προσωρινή αναβάθμιση του Πάνου Σκουρλέτη, χωρίς, όμως, να αποκλείεται η μετακίνησή του όταν γίνουν οι ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Με την παραίτηση Τόσκα άνοιξε ο δρόμος για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό, ο οποίος υπολογίζεται να γίνει στο διάστημα από τις 15 Αυγούστου μέχρι το τέλος του μήνα, και πάντως πριν από τη ΔΕΘ.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα