Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Έριξε
τα τείχη του διχασμού –
Γιώργος Καλαντζής

28 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, και όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, ο Παύλος Μπακογιάννης λείπει από την Ελλάδα σήμερα, πιο πολύ από ποτέ. Η Ελλάδα έχασε έναν πολιτικό υψηλών προδιαγραφών, έναν συμφιλιωτή, έναν μετριοπαθή και χαρισματικό πολιτικό. Την παρουσία του Παύλου Μπακογιάννη από την πολιτική στερήθηκε αρχικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφού ο Μπακογιάννης ήταν ο πολιτικός που επιχείρησε τη σύμπραξη της Δεξιάς με την Αριστερά, που πέτυχε τη συμφιλίωση, που έκανε πράξη την εθνική συνεννόηση. Τον στερήθηκε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, τον στερήθηκε η Ελλάδα και οι Έλληνες. 28 χρόνια μετά, και η παρακαταθήκη του Παύλου Μπακογιάννη για ομόνοια και συμφιλίωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Δυστυχώς, στην Πολιτική και στην Ιστορία οι πράξεις των άνανδρων και των προδοτών είναι ικανές να αλλάξουν τη διαφαινόμενη ροή των πραγμάτων και να οδηγήσουν σε προσωρινά αδιέξοδα.
Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν αυτός που έριξε τα τείχη του διχασμού. Κανένας σήμερα, όσο και αν προσπαθεί, δεν μπορεί να τα ξανασηκώσει…

Η βιογραφία του Κ. Μήτση