Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«Αίμα και άμμος» την επόμενη χρονιά – του Υπερθεματιστή

Μια σκληρή τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της, αλλά τα επιτελεία των καναλιών δουλεύουν ήδη στο «φουλ» για να ετοιμάσουν τα προγράμματα της ερχόμενης χρονιάς.
• Η λογική λέει ότι από Σεπτέμβριο θα βγαίνουν στον αέρα 5 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ή το πολύ 6 αν δικαιωθεί η ένσταση που έχει καταθέσει στο ΕΣΡ η Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.
• Όλοι βλέπουν τη νέα περίοδο ως κομβικής σημασίας, αφού τα κανάλια μπορεί να είναι λιγότερα, αλλά ο ανταγωνισμός αναμένεται ακόμη πιο σκληρός, και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο ο νέος παίκτης.
• Το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη, που μέσα στο καλοκαίρι θα αλλάξει και όνομα, αφού ο μεγαλομέτοχός του θέλει κάτι πιο… ελληνικό, σκοπεύει να κάνει δυναμικό μπάσιμο.
• Ήδη ακούγεται ότι ο ομογενής επιχειρηματίας σκοπεύει να επενδύσει 35 εκατ. προκειμένου το κανάλι του να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι σίγουρα ποσό εξαιρετικά μεγάλο για τα τωρινά δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης, που αναγκάζει τους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς να «ανασκουμπωθούν».
• Στόχος όλων είναι η κορυφή, αλλά οι λογιστές θα είναι ικανοποιημένοι και με μια οποιαδήποτε θέση στην τριάδα που θα εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την μόλις 230 εκατ. διαφημιστική πίτα.
• Και για να καταλάβετε πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν για τα κανάλια τα διαφημιστικά έσοδα, θα σας πως τι μαθαίνω για το στιλ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Epsilon tv.
• Στα Μελίσσια, αφού είδαν ότι όλα τα μεγάλα ονόματα που προσέγγισαν τους γύρισαν την πλάτη, μάλλον αλλάζουν γραμμή και συγχρονίζουν τη φιλοσοφία του δελτίου σε αυτή του υπόλοιπου προγράμματος, που θα είναι άκρως ψυχαγωγικό, ώστε να κερδίσει το δυναμικό κοινό 18-54 που απασχολεί περισσότερο τους διαφημιστές.
• Έτσι λοιπόν, προσανατολίζονται στο να κατεβάσουν ένα σφικτό 45λεπτο και με έμφαση στην εικόνα καθημερινό κεντρικό δελτίο στη ζώνη που θα προβάλλεται 19.00, και να δώσουν την παρουσίασή του σε ένα ή δύο νέα πρόσωπα.
• Θα θυμίζει STAR, αλλά δεν θα είναι STAR, λένε άνθρωποι που παίρνουν μέρος στο σχεδιασμό, που τονίζουν ότι οι υπεύθυνοι δεν θέλουν να φθείρουν την Αμαλία Κάτζου.
• Η δημοσιογράφος θα παραμείνει στο κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου, όπου έδω και ένα χρόνο σχεδόν, πιάνει μέσους όρους πολύ υψηλότερους από του καναλιού, και θα είναι κάτι σαν… χρυσή εφεδρεία αν στην πορεία προκύψει ανάγκη να αλλάξει το στιλ του καθημερινού δελτίου.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα