Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΑΑΤ- ΨΗΠΤΕ : Άμεση ανάγκη από επιστήμονες με περισσότερες γνώσεις

Τη βάση για την πληρέστερη κατάρτιση των φοιτητών και των αποφοίτων των Γεωτεχνικών σχολών των 4 συνεργαζόμενων   Α.Ε.Ι., φιλοδοξεί να αποτελέσει   η υπογραφή από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου, για την ευφυή γεωργία.

Ο Πρωτογενής   τομέας,   έχει άμεση   ανάγκη από επιστήμονες με όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εφαρμοστική ικανότητα, γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα και το υπουργείο μας, ανέφερε η κ. Τελιγιορίδου, την Δευτέρα 15 Απριλίου, παρουσία του υπουργού   Νίκου Παππά, μετά από πρόσκληση του, στην υπογραφή του μνημονίου   συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής   και   του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του   Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την αξιοποίηση των δημόσιων μετρητικών υποδομών παρατήρησης   Γης που δημιουργήθηκε από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Nα επωφεληθεί ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική παραγωγή

Συνεχίζοντας, η υφυπουργός σημείωσε πως «Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον στον τομέα   της πρωτογενούς παραγωγής, η συνέργεια που θα αναπτυχθεί   με   την   υπογραφή   αυτού   του Μνημονίου,   μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, με την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων ψηφιακών   υποδομών   της   χώρας,   οι   φοιτητές   των Γεωτεχνικών μας Σχολών, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά δεδομένα που θα προκύψουν ώστε να επωφεληθεί ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική παραγωγή».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα