Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Ακόμα
επιμένουμε
να μην αλλάζουμε!
– του Γ. Λοβέρδου

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, που βρίσκεται σε Μνημόνια 8 χρόνια και δεν έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο. Η επικληση του πρωθυπουργού στην «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια τον Αύγουστο 2018, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εξελιχθεί σε κακόγουστο αστείο, εις βάρος των μεσοπρόθεσμων προοπτικών της χώρας. Και τούτο, διότι δεν γίνονται ουσιαστικές αλλαγές. Δεν θέλουμε, πεισματικά, να αλλάξουμε. Και γι’ αυτό, πολύ φοβάμαι, αν συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, τα δύσκολα μπορεί να πέρασαν, αλλά τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας…
Εδώ και καιρό λέω και γράφω, ότι αν δεν γίνουν γενναίες μεταρρυθμίσεις πέρα από τις προβλέψεις του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την καταστροφή. Η κυβέρνηση των Συριζανέλ, δυστυχώς, όπως είχα προβλέψει, απέτυχε γιατί δεν πίστευε στις μεταρρυθμίσεις. Μοιραία, το βάρος πέφτει στην επόμενη κυβέρνηση αυτή του Κυριάκου, που μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα
Πράγματι, όπως λέω και ξαναλέω χρόνια τώρα, αν δεν αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση, αν δεν πάψει να θέτει αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα, αν δεν καταπολεμηθούν η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η αναποτελεσματικότητά της, αν δεν ανοίξουν οι αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα, αν δεν καταπολεμηθούν οι συντεχνιακές νοοτροπίες, αν δεν δημιουργηθεί σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο, αν δεν απλουστευθεί η νομοθεσία, κυρίως η φορολογική, και δεν επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης, αν δεν αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα και η Ανώτατη Παιδεία δεν αποκτήσει σύνδεση με την αγορά εργασίας, αν δεν τεθούν κίνητρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αν δεν υπάρξει ένα σύγχρονο τραπεζικό σύστημα που θα δανειοδοτεί τις καινοτόμες ιδέες και προσπάθειες, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε μέσα στη μιζέρια, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, και τα παιδιά μας θα αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.
Αυτό δεν νομίζω ότι το θέλει κανένας. Κανένας από μας δεν θέλει να μετατραπεί η Ελλάδα μας σε χώρα γερόντων και μεταναστών. Γι’ αυτό έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Ισχυρή, Δίκαιη, Ανεπτυγμένη Ελλάδα, Μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, όπου θα επικρατούν οι αξίες της δημιουργικότητας, της δικαιοσύνης, του καθήκοντος, της ευσυνειδησίας. Όπου οι Θεσμοί θα είναι δυνατοί και λειτουργικοί, και όπου οι πολιτικοί μας θα στηρίζονται στην αλήθεια και στη λογική. Φοβάμαι ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Αισιοδοξώ ότι μπορούμε να το πράξουμε. Φτάνει να μοχθήσουμε γι’ αυτό.
Και εύχομαι ο Κυριάκος και όσοι άλλοι πολιτικοί και κόμματα είναι πράγματι μεταρρυθμιστές, να μην μείνουν στα λόγια. Αλλά να κάνουν τα λόγια πράξη την επαύριο των εκλογών που θα κληθούν να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο. Διότι άλλως, και αυτοί θα αποτύχουν οικτρά, αλλά και η πατρίδα μας. Και δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Το οφείλουμε να πετύχουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα