Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Αλήθειες και ψέματα για την Αριστερά – του Γ. Λοβέρδου

Το μεγαλύτερο λάθος που έχουν κάνει διαχρονικά η Ν.Δ. και οι ομοϊδεάτες της είναι ότι εγκατέλειψαν το χώρο των Ιδεών στην Αριστερά, η οποία μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, κατόρθωσε να επιβάλει την ιδεολογική της επικυριαρχία. Και όπως διδάσκει η Ιστορία, όταν κάποιος κυριαρχεί ιδεολογικά, είναι ζήτημα χρόνου να καταλάβει και την εξουσία. Όπως συνέβη με τον Τσίπρα και τους συντρόφους του το 2015 δύο φορές. Η πολιτική τους επικράτηση ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα της ιδεολογικής τους επικράτησης, που μεθοδεύτηκε εδώ και χρόνια.
Φτάσαμε σήμερα να θεωρούμε το Πολυτεχνείο ως αριστερή εξέγερση, που δεν ήταν. Να πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες ότι δήθεν υπάρχει «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, ότι είναι, δήθεν, η μόνη πολιτική δύναμη που ενδιαφέρεται για τον φτωχό πολίτη, τον μεροκαματιάρη, τον βιοπαλαιστή, για το δίκιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ότι, δήθεν, οι αριστεροί είναι αγνοί ιδεαλιστές και καλοί και έντιμοι, ηθικοί άνθρωποι. Μεγάλος μύθος, που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει.
Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά αποσκοπεί στην επικράτηση ενός συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος, που πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Και υπό αυτή την έννοια λειτουργεί ως θρησκευτικό δόγμα. Για την κατάκτηση της εξουσίας η Αριστερά θα κάνει τα πάντα. Και όταν την κατακτήσει, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να τη διατηρήσει, ακόμα και επιβάλλοντας δικτατορία, όπως το ιστορικό παράδειγμα διδάσκει. Δεν υπάρχει ιστορικά ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση πολιτικής επικράτησης της Αριστεράς που να μην συνοδεύθηκε με περιστολή των πολιτικών και οικονομικών ελευθεριών, με καταστρατήγηση των θεσμών και της Δικαιοσύνης, με ισοπεδωτισμό των πολιτών, και, εντέλει, με αυταρχικές επιλογές που οδηγούν στην εξαθλίωση το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, με την εξαίρεση της νομενκλατούρας που κυβερνά. Αυτό διδάσκει η Ιστορία. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ διαφορετική περίπτωση. ΚΑΜΙΑ.
Γι’ αυτό όταν ακούω ορισμένους, ακόμα και δεξιούς, να ισχυρίζονται ότι ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, νιώθω θλίψη. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι η Αριστερά. Αυταρχισμός και εξαθλίωση. Και διατήρηση της εξουσίας με κάθε κόστος.
Συνεπώς, γιά μένα ο μόνος τρόπος να ξαναγίνει η Ν.Δ. ισχυρό κόμμα εξουσίας δεν είναι μόνο το πρόσωπο του νέου της προέδρου, που υπό τις σημερινές συνθήκες είναι το καλύτερο δυνατόν, αλλά η σύγκρουσή της με την Αριστερά σε ιδεολογικό επίπεδο και η ιδεολογική της νίκη. Γιατί μόνο τότε η Ν.Δ. θα κατορθώσει να επιστρέψει στην εξουσία ουσιαστικά και αποτελεσματικά για την παγίωση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ανοιχτής Κοινωνίας, της Ισχυρής Οικονομίας της Αγοράς.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα