Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΑΝΕΚ LINES : 50 χρόνια ιστορικής παρουσίας

Στην ιστορική διαδρομή της Αnek Lines, της πρώτης εταιρείας λαϊκής βάσης σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Κατσανεβάκης, επισημαίνοντας τα 50 χρόνια παρουσίας της στην επιβατηγό ναυτιλία.

«Η Αnek Lines,   50 χρόνια τώρα, διαγράφει μια δυναμική και ουσιαστική πορεία», είπε το Σάββατο 5 Αυγούστου , κατά τη έναρξη της ξεχωριστής κρητικής βραδιάς , στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά, αναφερόμενος στην ιστορική διαδρομή , ο κ.   Κατσανεβάκης σημειώνοντας  :«Μια πορεία που στήριξε την Κρήτη και τους ανθρώπους της, μια πορεία για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι.

Από το 1967 που εκατοντάδες Κρητικοί ενώθηκαν σε ένα κοινό όραμα- την εξυγίανση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μεγαλονήσου με τον Πειραιά- μέχρι σήμερα που η Αnek Lines,   έχει δέσει “άγκυρα” ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ναυτιλιακές εταιρείες, οι ισχυροί δεσμοί μας με τον τόπο, μας δίνουν δύναμη σε κάθε βήμα. Σας διαβεβαιώνω ότι καθημερινά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με το ίδιο μεράκι, την ίδια επιμονή και την ίδια αγάπη και να εκπροσωπούμε επάξια την Κρήτη μας σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, στο κατάμεστο θέατρο, προβλήθηκε σε πρώτη μετάδοση το video αφιέρωμα στα “50 χρόνια της εταιρίας , που επιμελήθηκε ο επιτυχημένος σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Στο αφιέρωμα μετείχαν εκατοντάδες Χανιώτες και Χανιώτισσες όλων των ηλικιών, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε ρόλους κομπάρσων. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Ε/Γ- Ο/Γ “Έλυρος” και στα πρακτορεία της εταιρίας , με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Μία εύστοχη μυθοπλασία που στόχο είχε να θυμηθούν οι παλιοί και να ενημερωθούν οι νέοι για την ναυτική πορεία των 50 χρόνων της Αnek .

Η εκδήλωση έκλεισε με πάρα πολλούς καλλιτέχνες και τον κόσμο να τραγουδούν αγαπημένα τραγούδια και να χορεύουν αγκαλιά   όλοι μαζί τους χορούς της Κρήτης. Να σημειωθεί πως η Αnek Lines,   γιορτάζει τα 50 χρόνια της τιμώντας την Κρήτη. Με σταθερή ρότα, «χτίζει» στις αξίες των ιδρυτών της και εξελίσσεται κάθε μέρα ταξιδεύοντας τον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης στην Ελλάδα και τον κόσμο. Με καθημερινό στόχο να μετατρέπει κάθε ταξίδι σε μια μοναδική εμπειρία, η εταιρία συνεχίζει το ταξίδι της με πλώρη το μέλλον.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση