Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Αρχαίο πνεύμα… διασπασμένο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!

«Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να τελειώσει τόσο γρήγορα», έλεγαν όσοι παρακολουθούσαν από κοντά τις εξελίξεις στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Την ίδια ώρα, πάντως, που η πλευρά Κούβελου ισχυριζόταν με βεβαιότητα πως στην ανώτατη βαθμίδα της Δικαιοσύνης η προσφυγή κατά της νομιμότητας των εκλογών θα δικαιωθεί, οι άνθρωποι του προέδρου Σπύρου Καπράλου εξέφραζαν με ηρεμία τη συνέχεια της ΕΟΕ, με τον παλαιό πολίστα στη θέση του διοικητικού ηγέτη. Πέρασε αρκετός καιρός από την ημέρα των αρχαιρεσιών, και τελικά το Συμβούλιο Επικρατείας δικαίωσε τις 13 Ομοσπονδίες που προσέφυγαν σε αυτό και πρόσκεινται στον Ισίδωρο Κούβελο και αποφάσισε να κηρυχθούν άκυρες οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την απόφαση 1881/17.
Κατά συνέπεια η διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Φεβρουαρίου δεν έχει νομιμοποίηση και καταργούνται όλες οι αποφάσεις της. Πλέον, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διοικούν τα πρόσωπα που υπήρχαν πριν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο Ισίδωρος Κούβελος, με τον Σπύρο Καπράλο ασφαλώς να είναι πρόεδρος!
Εκείνο που, πλέον, πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι εάν θα γίνουν τελικά νέες εκλογές και πότε. Υπεύθυνος για τον ορισμό ημερομηνίας είναι το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο οποίος και πρέπει να καλέσει τις Ομοσπονδίες για νέες αρχαιρεσίες.
Στις εκλογές της 6ης Φεβρουαρίου η πλευρά Κούβελου δε μετείχε τότε στην εκλογική διαδικασία, λόγω της ξαφνικής αδιαθεσίας του εξαιτίας της οποίας εισήχθη στο «Ωνάσειο» και ζήτησε την αναβολή. Ωστόσο, με απόφαση των 14 παρόντων εκπροσώπων Ομοσπονδιών οι εκλογές έγιναν με νικητή ομόφωνα τον Σπύρο Καπράλο. Οι 11 Ομοσπονδίες που δε μετείχαν στη διαδικασία μαζί με τις Ομοσπονδίες του Καράτε και της Αναρρίχησης, που δεν είχαν έως τότε αναγνωριστεί από την ΕΟΕ, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία.
Ο δικηγόρος του Ισίδωρου Κούβελου, Δημήτρης Μπαλασόπουλος, μοίρασε δήλωση, απόσπασμα της οποίας αναφέρει:
«Μετά την ακύρωση της διαδικασίας της 6ης Φεβρουαρίου η ΕΟΕ θα πρέπει να προχωρήσει, σύμφωνα με το σκεπτικό της πιο πάνω απόφασης και τις διατάξεις του Καταστατικού της, σε νέα, νόμιμη αυτή τη φορά, συγκρότηση σε Σώμα, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η νομιμότητα της σύνθεσης της νέας Ολομέλειας της ΕΟΕ. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από ένα αθλητικό και Ολυμπιακό κίνημα ενωμένο, απερίσπαστο και δυνατό, ώστε να προχωρήσει απερίσπαστο σε καινούργιες επιτυχίες, μακριά από κάθε λογής πολιτικής ή άλλης εξωθεσμικής παρέμβασης. Το οφείλουμε αυτό στις νέες γενιές αθλητών που έρχονται. Και αυτό πρέπει όλοι μαζί να επιδιώξουμε».

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση