Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Αφήνουν το Ποτάμι και …σαλπάρουν για τη Ν.Δ.

Κατά δύο βουλευτές είναι πιθανό να ενισχυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Σπύρος Λυκούδης και ο Φώτης Μαυρωτάς του Ποταμιού φέρεται να βρίσκονται πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία, και θεωρείται θέμα χρόνου η σχετική ανακοίνωση.
Για τον Σπύρο Λυκούδη η πηγή μας, μας άφησε μια πιθανότητα να γίνει πολύ κοντά στις εκλογές η μεταπήδηση, αφού έως σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Βουλής προτεινόμενος από το Ποτάμι. Οπότε, εάν γινόταν νωρίτερα η μεταπήδηση, ενδεχόμενα να υπήρχε κώλυμα. Το βέβαιο είναι πως ο Σταύρος Θεοδωράκης μέχρι τις εκλογές θα περάσει από «ψυχρολουσίες». Και εδώ που τα λέμε, όσοι εξελέγησαν με το Ποτάμι οφείλουν την εκλογή τους στον Σταύρο Θεοδωράκη. Και η μετεγγραφή σε άλλο κόμμα δεν είναι πράξη πολιτικά έντιμη. Εκτός και αν σε διώξουν, οπότε αλλάζει…
ΠΕ.ΚΟΜ.

Εκφυλισμός

Υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες της απαξίωσης και του εκφυλισμού των «εργατοπατέρων». Μια ομάδα νεαρών με κράνη τούς επιτέθηκε, το πρωί της Τετάρτης, έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ με αυγά και πέτρες. Αντιληφθήκαμε, όμως, ότι οι «εργατοπατέρες» δεν χαίρουν καμίας εκτίμησης στην κοινωνία. Όχι επειδή δέχθηκαν επίθεση, αλλά επειδή ουδείς –πέρα από τους συναδέλφους τους– βγήκε να τους υπερασπιστεί…
ΠΕ.ΚΟΜ.

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει! Το λέμε αυτό, γιατί εμείς, πριν από βδομάδες, γράφαμε για το δημοσιογράφο με το παράνομο αμόρε που πέτυχε σε κολονακιώτικο ημιυπόγειο στέκι έναν πολιτικό, πολύ γνωστό και μη εξαιρετέο, με την… όμορφη γραμματέα του. Τώρα το έκανε θέμα σκανδαλοθηρική εφημερίδα, αλλά εσείς να θυμάστε ότι το μάθατε πρώτοι από εμάς εδώ. Και λέγαμε ότι το θέμα δεν πήρε διαστάσεις τότε γιατί… μεταξύ κατεργαραίων συνεργασία! Σιγή ιχθύος εκατέρωθεν. Και οι δύο παράνομοι ήταν άλλωστε..
ΠΕ.ΚΟΜ.

 

Μπορεί η κυβέρνηση να περνάει κλίμα αισιοδοξίας για το Σκοπιανό, αλλά ο πονοκέφαλος είναι οι αντιδράσεις. Τουτέστιν, τα συλλαλητήρια που σχεδιάζονται σε διάφορες επαρχιακές πόλεις. Οι διοργανωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι έτοιμοι, αλλά δεν ανοίγουν ακόμα τα χαρτιά τους. Περιμένουν τις εξελίξεις. Αλλά εάν μας επιτραπεί μια πρόβλεψη: δεν θα χρειαστούν γιατί οι Σκοπιανοί θα κάνουν πίσω τελικά…
ΠΕ.ΚΟΜ.

Το δημοψήφισμα

Το θέμα του δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας σε λίγες ημέρες. Θα το θυμηθείτε. Οι σύλλογοι που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια θα το θέσουν, και όποιος το αρνηθεί, θα έχει ένα πρόβλημα. Ενδεικτική η δήλωση του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος είπε «να μην τολμήσουν να πάνε στη Βουλή δίχως δημοψήφισμα τη σύνθετη ονομασία, που θα εμπεριέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και το μήνυμα αφορά το σύνολο των κομμάτων». Να το δείτε που θα κυριαρχήσει στη συνέχεια…
ΠΕ.ΚΟΜ.

Αναβολή με το Ιράν λόγω… ασυμφωνίας

Πιθανότατα θα γνωρίζετε ότι η Εθνική Ελλάδας επρόκειτο να δώσει ένα φιλικό παιχνίδι με τη ομάδα του Ιράν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ιρανών για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Αυτό αρχικά είχε κλείσει για σήμερα, 2 Ιουνίου, στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τη σύλληψη, όμως, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα σύνορα του Έβρου και την προφυλάκισή τους, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος επικοινώνησε με την Ομοσπονδία του Ιράν ζητώντας αλλαγή έδρας για το φιλικό, θέτοντας εθνικούς και ηθικούς λόγους που δεν επέτρεπαν το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στην Τουρκία.
Μάλιστα, πρότεινε το φιλικό να διεξαχθεί στην Ξάνθη. Οι Ιρανοί δεν ήθελαν να ταλαιπωρηθούν οδικώς και ζήτησαν να γίνει ο αγώνας στην Αθήνα, ζητώντας από την ΕΠΟ να καλύψει τα έξοδα του αγώνα (γήπεδο, ασφάλεια, κ.λπ.), ενώ οι ίδιοι θα πλήρωναν τα αεροπορικά και τα έξοδα διαμονής. Όλα έδειχναν ότι θα βρισκόταν άκρη. Φευ! Υπάρχουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία οι Ιρανοί θέλησαν να τα αποκτήσουν. Οι δικοί μας αντέδρασαν και είπαν πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Άντε καλά, πάει κι αυτό. Προέκυψε μετά κάτι άλλο. Το θέμα των διαφημίσεων, καθώς η Ομοσπονδία του Ιράν ζήτησε να μην προβληθούν διαφημίσεις για στοίχημα και αλκοολούχα ποτά. Έλα, όμως, που κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν, καθώς δύο από τους μεγάλους Χορηγούς της Εθνικής προέρχονται από το χώρο του στοιχήματος και των αλκοολούχων ποτών. Δεν τα βρήκαν οι δυο πλευρές, αν και απευθύνθηκαν μέχρι και στη FIFA, η οποία τούς κάλεσε να βρουν μόνοι τους λύση. Αυτή δεν βρέθηκε, με συνέπεια το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με το Ιράν να ματαιωθεί. Αυτά τα ολίγα και άκρως ενδιαφέροντα..
ΠΕ.ΚΟΜ.

Κλίμα συγκίνησης

Στο ιστορικό καφέ «Κήπος», δίπλα στο γραφικό πέτρινο ρολόι στο κέντρο των Χανίων, παρέθεσε κέρασμα προς τους φίλους και συνεργάτες η οικογένεια Μητσοτάκη αμέσως μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Δεκάδες φίλοι και συνεργάτες της οικογένειας και περίπου 40 βουλευτές της Ν.Δ. έδωσαν το «παρών», ενώ δεν έλειψαν και τα «πηγαδάκια». Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν 99χρονος Χανιώτης, συμμαθητής του «επιτίμου», αγκάλιασε δακρυσμένος τον Κυριάκο.
Δ.Θ.Α.

Τρισάγιο του επίτιμου

Την προηγουμένη του μνημόσυνου η οικογένεια παρέθεσε δείπνο σε ταβέρνα στο Ενετικό λιμάνι. Μετά το μνημόσυνο στην Τριμάρτυρη, τη Μητρόπολη των Χανίων, δόθηκε ο καφές στον «Κήπο», και ακολούθως μόνο τα παιδιά του επιτίμου (Ντόρα, Κυριάκος, Κατερίνα και Αλεξάνδρα), με τα παιδιά τους (Κωνσταντίνος, Σοφία και Δάφνη και Κώστας και Αλεξία Μπακογιάννη), με τους πολύ δικούς τους ανθρώπους, και ασφαλώς τον πιστό Μανούσο Γρυλλάκη, τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στο μικρό κοιμητήριο του Αργουλιδέ.
Δ.Θ.Α.

Εγκάρδιος ήταν ο χαιρετισμός του Κυριάκου με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Μάλιστα, οι δύο τους φωτογραφήθηκαν μαζί, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσά τους. Ο Κυριάκος φωτογραφήθηκε και με πολλούς πρώην και νυν αυτοδιοικητικούς, ενώ με αρκετούς από αυτούς, όπως με τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης Λευτέρη Κοπάση, έβγαλε και «σέλφι» φωτογραφίες. Από τους συνεργάτες του Κυριάκου ήταν εκεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Στέλιος Πέτσας και η Μαρία Σπυράκη.
Δ.Θ.Α.

Δείπνο Μητσοτάκη – Ιερωνύμου

«Μυστικός δείπνος» για Κυριάκο και Ιερώνυμο στο σπίτι του πρώτου στον Λυκαβηττό. «Διοργανωτής» ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου και συμμαθητής του Μητσοτάκη από το Κολλέγιο Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης. Παρών ήταν και ο εκδότης της μεγάλης ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης Αντώνης Διαματάρης. Στο… μενού η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και η εκπαίδευση των κληρικών.
Δ.Θ.Α.

Σοβαρό ντύσιμο στη Βουλή ζήτησε ο Λοβέρδος

Το dress code της Βουλής μας δεν ήταν ποτέ και πολύ αυστηρό, αλλά με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ… «το πουλόβερ ξηλώθηκε». Κοντομάνικα μπλουζάκια, περίεργες στάμπες, αμπέχονα, μίνι φούστες, σανδάλια, και διάφορα περίεργα ενδύματα, είναι, πλέον, στην ημερήσια διάταξη, ειδικά τώρα που ήρθε το καλοκαίρι. Γι’ αυτό εξανέστη –και δικαίως– ο Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε αλλαγή και αυστηροποίηση του κανονισμού. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ήταν στην έδρα τη στιγμή που ο Λοβέρδος έθεσε το θέμα, συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του άρθρου 75, παρ. 3 του Κανονισμού που ορίζει τα της ενδυμασίας.
Δ.Θ.Α.

Δύο πράγματα δεν χωνεύει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: τη βιασύνη και την τσαπατσουλιά. Γι’ αυτό και μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή τις συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων, έστειλε σαφές μήνυμα. Δήλωσε πως «πρέπει να εισακουστούν όλες οι απόψεις πριν προταθεί μια οριστική λύση».., Ήταν, άλλωστε, ο πρώτος που αντέδρασε στις κινήσεις της κυβέρνησης προ εξαμήνου.
Δ.Θ.Α.

Ιερώνυμος και Τζέφρι Πάιατ

Στο βασικό μενού της συνάντησης Ιερωνύμου – Πάιατ κυριάρχησαν το Ουκρανικό και οι ευρύτερες εξελίξεις στη ΝΑ Ευρώπη. Ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εδραίωση της ειρήνης και τη συμφιλίωση των λαών». Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του υπογράμμισε την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές στο θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, καθώς είναι από αυτούς που εξαρχής συνέστησαν μικρά και προσεκτικά βήματα.
Δ.Θ.Α.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα