Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Α.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ : Η σύνδεση του λιμανιού αναβαθμίζει την Κ. Μακεδονία

Για τη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που υλοποιείται με το σιδηρόδρομο, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας πως αναβαθμίζεται ο ρόλος της Κεντρικής Μακεδονίας. 

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε το έργο του ΟΣΕ και των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο με πράξεις και όχι με λόγια», δήλωσε την Μ. Τετάρτη, μετά την τελετή,  στο ετήσιο ευχέλαιο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ ο κ. Τζιτζικώστας προσθέτοντας πως «Επιτέλους συνδέεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, χάρη στις ενέργειες, την επιμονή και τη δουλειά της Περιφέρειας

Η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε  μέσω των ευρωπαϊκών πόρων 

Ένα σπουδαίο έργο, του οποίου τη χρηματοδότηση διασφαλίσαμε μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα ενισχύσει σημαντικά στις εξαγωγές, καθιστώντας την Κεντρική Μακεδονία κόμβο εμπορίου για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα αναβαθμίσει το ρόλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και θα ενισχύσει αποφασιστικά την εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρώτη σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τις υποδομές που σχεδιάζει και υλοποιεί, έχει πετύχει να είναι πρώτη σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, έχοντας επιτύχει αύξηση των εξαγωγών της κατά 50% τα χρόνια της κρίσης και είναι σταθερά πάνω από τον εθνικό μέσο όρο στις εξαγωγές». Μάλιστα, στο ετήσιο ευχέλαιο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στη Μενεμένη, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα