Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Β.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : Όποιος έχει υπομονή, επιμονή και στοχοπροσήλωση, τελικά θα πετύχει

Την βεβαιότητα ότι όποιος έχει υπομονή, επιμονή και στοχοπροσήλωση και θέλει να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και τον κόσμο, τελικά θα το πετύχει, εξέφρασε πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος στο χαιρετισμό   του στη φετινή τελετή αποφοίτησης του London School of Economics

Μάλιστα τη μέγιστη τιμή απένειμε το LSE στον Δρ. Αποστολόπουλο, προσκαλώντας τον να απευθύνει το χαιρετισμό της φετινή τελετής αποφοίτησης της Σχολής, ενώ καλώντας τον στο βήμα, η τελετάρχης απευθύνθηκε στους φετινούς αποφοίτους, σημειώνοντας πως «εκείνος καθόταν στη θέση σας, πριν 25 ακριβώς χρόνια, αποφοιτώντας με αριστείο από το προπτυχιακό του, στο BSc Management».

Έχει τεράστια αξία να ανταποδίδει κανείς στην κοινωνία

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ, αρχές Αυγούστου, παρουσία και της επικεφαλής του κορυφαίου Βρετανικού Πανεπιστημίου Minouche Shafik, υποστήριξε πως «Έχει τεράστια αξία να ανταποδίδει κανείς στην κοινωνία, τόσο ατομικά, όσο και μέσα από την δουλειά και το έργο του, χτίζοντας πράγματα που βοηθάνε όσο περισσότερο γίνεται, για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα». Χρησιμοποίησε και ένα σχετικό ρητό: «do well, by doing good», προτρέποντάς τους, δηλαδή, να πετυχαίνουν και να προοδεύουν στη ζωή τους με τρόπο που συμβάλλει στο ευρύτερο καλό. Κατόπιν, ο Δρ. Αποστολόπουλος συνεχάρη τους «συναποφοίτους, πλέον», για τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν πετύχει ήδη, εξηγώντας πως έχουν κατακτήσει ήδη μία κορυφή. Συμπλήρωσε δε πως το πτυχίο τους αποτελεί πλέον κτήμα τους, στοιχείο της προσωπικότητάς τους, και σημαντικό «asset» στο βιογραφικό τους, πάνω στο οποίο τους προέτρεψε να χτίσουν, αξιοποιώντας το έξυπνα, κάνοντας χρήση του ευρύτατου παγκοσμίου δικτύου του LSE.

Αυτή η γενιά έχει πρόσβαση σε περισσότερη γνώση, δεδομένα και  έρευνα

Χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του για τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η γενιά των λεγόμενων «millennials», ο Δρ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε πως «αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή η γενιά έχει πρόσβαση σε περισσότερη γνώση, δεδομένα, έρευνα και εργαλεία, από κάθε προηγούμενη». Συμπλήρωσε, δε πως είναι μια γενιά που είναι «αεικίνητη, ψηφιακή, παγκόσμια και από τη φύση της, εξωστρεφής». «Στο νέο λοιπόν παγκόσμιο περιβάλλον», συμπλήρωσε «θα κληθείτε να χτίσετε -με πυξίδα την αειφορία- νέο πλούτο, νέους θεσμούς, και να εργαστείτε και να συνεργαστείτε, προκειμένου να διαφυλάξετε τις θεμελιώδεις αξίες, αρχές και τα ιδανικά που μεγιστοποίησαν την ελευθερία του ανθρώπου και του επέτρεψαν να ευδοκιμήσει, τις τελευταίες οκτώ και πλέον δεκαετίες».

Προτροπή να επισκεφθούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους την Ελλάδα

Βέβαια, από την ομιλία του διευθύνοντα συμβούλου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δεν έλειψε το χιούμορ, με τον Δρ. Αποστολόπουλο να προκαλεί το έντονο χειροκρότημα του κοινού, όταν σημείωσε πως «δεν μπορώ να σας εγγυηθώ πως θα είστε πάντα απόφοιτοι ενός Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (δεδομένης της πορείας του Brexit), αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ πως θα είστε πάντα απόφοιτοι ενός παγκοσμίως κορυφαίου Πανεπιστημίου, του LSE». Επίσης, τη θερμή ανταπόκριση του κοινού είχε η προτροπή και ανοιχτή πρόσκληση με την οποία έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ, καλώντας τους αποφοίτους «να επισκεφθούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους την Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας, της ιστορίας και της διπλωματίας», και πως θα τους περιμένει ο ίδιος με την πόρτα του ανοιχτή». Σημειώνεται πως το London School of Economics επιφυλάσσει αυτήν την ξεχωριστή τιμή σε έναν απόφοιτο της σχολής, ανά τελετή αποφοίτησης, που έχει διακριθεί επαγγελματικά και έχει ξεχωρίσει με το έργο του και την προσφορά του στην κοινωνία.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα