Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΝΔ: Η Novartis εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ
Βloomberg: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων

Δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων στην εσωτερική έρευνα της Novartis ΑG, ανακοίνωσε η ελβετική φαρμαβιομηχανία καθώς η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο ενόψει των εκλογών, αναφέρει το Βloomberg.

«Η Ελλάδα ερευνά αναφορές για μίζες από τη Νοvartis σε μια υπόθεση “υψηλού προφίλ” που εμπλέκει δύο από τους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας κι έναν Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ΗΠΑ διερευνούν παρόμοιες καταγγελίες», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Και συνεχίζει:

«Η Novartis δεν έλαβε προνομιακή τιμολογιακή μεταχείριση από το ελληνικό κράτος και έως τώρα δεν μπόρεσε να εντοπίσει τυχόν “ανάρμοστες πληρωμές” σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος σε email.»
Και πιο κάτω σημειώνει: «Η έρευνα στην Ελλάδα συνεχίζεται, όπως και της Novartis. Λεπτομέρειες για την υπόθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017, επανέρχονται στο προσκήνιο καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας προετοιμάζονται για τις πρώτες εκλογές μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο. Τουλάχιστον δέκα πολιτικοί φέρονται να εμπλέκονται, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Στουρνάρας, νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

ΝΔ: Η Novartis εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ 

Ανακοίνωση για το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την έρευνα της Novartis, εξέδωσε του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Μετά την υπόθεση της Novartis που από «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, επιχείρησε σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Όλως τυχαίως, το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Να είναι άραγε fake news και αυτό το δημοσίευμα;», συνεχίζει η Πειραιώς και τονίζει:

«Η κυβέρνηση αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να απαντήσει επιτέλους γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες κατέθεσε τροπολογία που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες και αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα