Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-REICHEL : Στόχος η προώθηση των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο της φιλίας των δύο λαών Ελλάδας-Γερμανίας

Την πεποίθηση ότι η Γερμανία έχει αποδειχθεί αληθινή φίλη της χώρας μας, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Ernst Reichel.

«Η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2020» είπε παρουσία του υφυπουργού Νίκου Παπαθανάση, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας πως «Συζητήσαμε λοιπόν πως θα οργανώσουμε καλύτερα τη συνεργασία μας έτσι ώστε με εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς να προωθήσουμε περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πλαίσιο της φιλίας των δύο λαών».

Τη συνεργασία νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες από τις δύο χώρες

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Reichel, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα σήμερα την πρώτη επίσημη συνάντησή μου με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Εξετάσαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων καθώς και τη συνεργασία νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες από τις δύο χώρες, που μπορεί να αποδειχθεί αμοιβαία επωφελής».Να σημειωθεί πως   στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του ΟΛΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός πρέσβης, παρουσία και της  νέας γενικής προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Sibylla Bendig, απαντώντας σε αντίστοιχες ερωτήσεις της «Βραδυνής της Κυριακής» φάνηκε ιδιαιτέρως κατατοπισμένος για τα προβλήματα, τις δυσκολίες αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση για την ανόρθωση του κράτους και της οικονομίας, δηλώνοντας   ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα γραφής.

Στην ερώτηση που του είχαμε τότε απευθύνει, πως βαθμολογεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι «είναι ακόμη νωρίς για να προβούμε σε εκτιμήσεις. Όμως τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης είναι ενθαρρυντικά. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που βρίσκομαι στη χώρα σας. Μια εξαιρετικά όμορφη χώρα».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα