Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ : Επιβράβευση επιχειρηματιών που παρά την κρίση κατάφεραν να δημιουργήσουν

Στο μήνυμα ενότητας, σύνθεσης και συνεργασίας με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, εστίασε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επισκεπτόμενος την 84η ΔΕΘ και τα περίπτερα της Περιφέρειας Αττικής και της ΚΕΔΕ, ενώ παραβρέθηκε στην απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας «Θαλής ο Μιλήσιος» ,   απονέμοντας τιμητικό βραβείο στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλη   Αποστολόπουλο, για την προσφορά του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης στο ελληνικό επιχειρείν.

«Σήμερα επιβραβεύουμε τους επιχειρηματίες που παρά την κρίση κατάφεραν να δημιουργήσουν και να ισχυροποιήσουν υγιείς και εξωστρεφείς επιχειρήσεις προς όφελος της χώρας και των πολιτών» επισήμανε ο   κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του, το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της 48ης Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας όπου βραβεύθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα  Geoffrey Pyatt για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία.

Στόχος να δοθούν κίνητρα στους νέους να μείνουν στη χώρα μας

Συνεχίζοντας ο νέος   περιφερειάρχης Αττικής, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μαζί με την Αυτοδιοίκηση και σε συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας πρέπει να στηρίξουν το ελληνικό επιχειρείν και να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, με στόχο να δοθούν κίνητρα στους νέους να μείνουν στη χώρα μας και να πάψει το φαινόμενο του brain-drain. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, από τη νέα του θέση ως Περιφερειάρχης Αττικής θα στηρίξει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση με έμφαση στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο τουρισμός υγείας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής.

Θα επιτευχθεί ο στόχος της επανεκκίνησης της χώρας

«Αν καταφέρουμε να πετύχουμε το στοίχημα της αποκέντρωσης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από ριζικές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό βασισμένο στο τρίπτυχο επιχειρηματικότητα-καινοτομία- ανάπτυξη, τότε ο στόχος της επανεκκίνησης της χώρας θα επιτευχθεί», υπογράμμισε κλείνοντας την τοποθέτηση του. Μάλιστα, κατά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ ο νέος περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε τα περίπτερα της Περιφέρειας Αττικής και της ΚΕΔΕ , με την παρουσία περιφερειαρχών και δημάρχων απ΄όλη τη χώρα και πραγματοποίησε επαφές με μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές αλλά και σημαντικούς επιχειρηματικούς παράγοντες με τους οποίους συζήτησε για τις μεταρρυθμίσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει στην εθνική αναπτυξιακή επανεκκίνηση

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 84η ΔΕΘ είναι δυναμική. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι ενεργά παρούσα σε αυτή την προσπάθεια και θα συμβάλλει στην εθνική αναπτυξιακή επανεκκίνηση με πρωτοβουλίες καινοτόμες, οραματικές και προσηλωμένες στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Από εδώ, την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, σύνθεσης και συνεργασίας με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη χώρα.» Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ μετέβη μεταξύ άλλων, στα περίπτερα της πυροσβεστικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των Κεντρικών Επιμελητηρίων, εμπορικών συλλόγων, περίπτερα καινοτόμων και τεχνολογικών προϊόντων, της ΔΕΗ, αρκετών υπουργείων αλλά και Ιατρικών Συλλόγων.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα