Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Δήμας: 41 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σπουδαγμένοι στο εξωτερικό αντιδρούν στην λειτουργία ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα

«Άνθρωποι που σπούδασαν ή διδάσκουν ακόμα και σήμερα σε ξένα Πανεπιστήμια, στερούν το δικαίωμα σε Έλληνες να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν στη χώρα τους και παράλληλα στερούν από την εθνική μας οικονομία, εκατοντάδες εκατομμύρια που καταλήγουν έκτος συνόρων».

Μ’ αυτή τη φράση, ο Βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, Χρίστος Δήμας, παρουσίασε στοιχεία από τα βιογραφικά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας την «υποκρισία» γύρω από τη θέση τους στην αναθεώρηση του άρθρου 16, όπως τόνισε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αναπλ.Τομεράρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, υπογράμμισε πως ««41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. 1 στους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πτυχίο, έχει κάνει σπουδές σε χώρες που επιτρέπουν μη κρατικά Πανεπιστήμια. Σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, 1 στους 2 Υπουργούς έχει κάνει σπουδές σε χώρες που επιτρέπουν μη κρατικά Πανεπιστήμια. Πέντε Υπουργοί της Κυβέρνησης τουλάχιστον, έχουν διδάξει σε μη κρατικά Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο».

«Όλοι αυτοί θα ψηφίσουν εναντίον της αναθεώρησης του Άρθρου 16;», αναρωτήθηκε ο κ. Δήμας, για να τονίσει « όταν απολαμβάνεις προσωπικά τα προνόμια των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό και δεν τα επιτρέπεις στην χώρα σου, τότε είτε είσαι υποκριτής ή κάτι χειρότερο».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα