Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Δημήτρης Ιατρίδης: «Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα»

«Ο βασικότερος λόγος για να ψηφίσει κάποιος Ν.Δ. είναι για να έρθει η ανάπτυξη και η σταθερότητα στη χώρα», αναφέρει στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας Δημήτρης Ιατρίδης. Επισημαίνει, επίσης, ότι τα μηνύματα για αυτοδυναμία είναι αισιόδοξα, αλλά «εφησυχασμός στην πολιτική δεν υπάρχει». Τέλος, εξηγεί ότι στην Α’ Αθήνας, στην οποία είναι υποψήφιος, υφίσταται μεγάλο έλλειμμα στον τομέα της Ασφάλειας.

Γιατί θα πρέπει ένας ψηφοφόρος να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές;

«Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να ψηφίσει ο πολίτης Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές. Βασικότερος όλων, να έρθει η ανάπτυξη και η σταθερότητα στη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει συγκεκριμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα για την προσέλκυση επενδύσεων, που θα φέρει νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και, παράλληλα, θα συμβάλει στην δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους. Ας μην ξεχνάμε πως και μόνο με την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές άλλαξε το επενδυτικό κλίμα, λόγω των θετικών προσδοκιών που προκάλεσε. Η αγορά γνωρίζει ότι η παράταξή μας φέρνει σταθερότητα στη χώρα και είναι θετική στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα».

Η Ν.Δ. ζητά αυτοδυναμία. Θεωρείται ότι είναι εφικτή ή δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός;

«Κυρία Μπέλλα, πράγματι τα μηνύματα για αυτοδυναμία είναι αισιόδοξα, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Εφησυχασμός, όμως, στην πολιτική δεν υπάρχει. Τα παράδοξα της μη αυτοδυναμίας τα θυμάμαι ως μαθητής Λυκείου το 1989, με τις απανωτές κάλπες. Γι’ αυτό το λόγο, εργαζόμαστε καθημερινά, για να πείσουμε όλο και περισσότερους πολίτες με τις προτάσεις, τις ιδέες και τις απόψεις μας. Και μην ξεχνάμε ότι η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι, αυτή τη στιγμή, άδεια. Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε μία ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Διότι μόνο μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας»

Ο Αλέξης Τσίπρας σάς κατηγορεί για «κρυφό πρόγραμμα» στα Εργασιακά και την Οικονομία. Τι απαντάτε;

«Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε πρόεδρος μιας κυβέρνησης που είναι σήμερα σε αποδρομή. Ο κόσμος καταδίκασε την πολιτική του στις ευρωεκλογές, και θεωρούμε, με μεγάλο σεβασμό στην κρίση του ελληνικού λαού, ότι θα την καταδικάσει και στις εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία για τις εμμονές και τις ιδεοληψίες του, αλλά και για τον τρόπο διακυβέρνησης, και φυσικά θα είναι ταυτισμένος πάντα με την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, την καταστροφή στην Μάνδρα και στο Μάτι, και τη μακροχρόνια βλάβη στην ελληνική Οικονομία που προκάλεσε η διαπραγμάτευση του 2015. Ας κοιτάξει καλύτερα ποιοι είναι εκείνοι που ταλαιπωρούν καταστηματάρχες, επαγγελματίες και επιστήμονες με απαράδεκτα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και υπερφορολόγηση».

Από πού θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμά σας, ειδικά οι μειώσεις φόρων, εφόσον, όπως κατηγορεί η Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ, της αφήνει ναρκοθετημένο δημοσιονομικό χώρο;  

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με εξαιρετικό στελεχικό δυναμικό, αλλά και νέους επιστήμονες που πλαισιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα όσα περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα αποτελούν αποτέλεσμα και διαλόγου με εταίρους, με εκπροσώπους φορέων. Οι άνθρωποι που μας ψηφίζουν, και άλλοι που ελπίζουμε ότι θα μας εμπιστευθούν από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, έχουν μάθει την έννοια της παραγωγής και της αριστείας. Η Βιομηχανία, ο Τουρισμός, οι εξαγωγές, τα μεγάλα δημόσια έργα, έχουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε ξεκαθαρίσει τα νομοθετικά βήματα που θα εισάγουμε για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, ώστε να δρομολογηθούν μεγάλα επενδυτικά σχέδια και νέα έργα υποδομών».

Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχει ανάγκη η εκλογική σας περιφέρεια;

«Στην Α΄ Αθηνών, όπου είμαι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές, αξιοποιώντας πανεπιστήμια, Πολιτισμό, Τουρισμό και άλλες δυνατότητες, αλλά υφίσταται μεγάλο έλλειμμα στον τομέα της Ασφάλειας. Κάτοικοι και επιχειρηματίες υποφέρουν, και αυτό το πρόβλημα συνιστά τροχοπέδη στις καθημερινές ασχολίες τους. Μικρές επιχειρήσεις λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας, επιπέδου τράπεζας, λόγω των συνεχών διαρρήξεων. Υπάρχουν περιοχές δυσπρόσιτες για τον Αθηναίο πολίτη. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επείγει να υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και μέτρα ενίσχυσης της αστυνόμευσης. Επιπλέον, έχουμε ανάγκη από νέες δράσεις για το Περιβάλλον και για τους ελεύθερους χώρους, σε συνεργασία με τις νέες Αρχές στο Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής, με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Πατούλη».

Τι φιλοδοξείτε να προσφέρετε στην εκλογική σας περιφέρεια αν εκλεγείτε βουλευτής;

«Φιλοδοξία μου είναι να είμαι χρήσιμος, διότι πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν νοείται. Εργάζομαι πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως δικηγόρος στο κέντρο της Αθήνας και γνωρίζω τα ζητήματα που απασχολούν τις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Αλλά, παράλληλα, έχω υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εξωτερικών με απτά αποτελέσματα. Ως ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στην κυβέρνηση Σαμαρά, ηγήθηκα μίας μεγάλης προσπάθειας που οδήγησε στον επταπλασιασμό των κοινοτικών απορροφήσεων στον αγροτικό τομέα, αλλά και στην πρόοδο σε σειρά μεγάλων έργων. Μπορώ, λοιπόν, να δώσω λύσεις. Στην Οικονομία, στην Ανάπτυξη, στην Εξωτερική Πολιτική, στην Καθημερινότητα. Και ζητώ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τη στήριξη και την ψήφο των πολιτών στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία»

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα