Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Δημοσίευμα «Δημοκρατίας»
Ν.Δ.: προβοκάτσιες και fake news από τον «Δούρειο Ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ

«Η εφημερίδα «Δημοκρατία», με το σημερινό της πρωτοσέλιδο, απέδειξε πια περίτρανα ότι λειτουργεί συνειδητά ως «Δούρειος Ίππος» του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας προβοκάτσιες και fake news σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «υλοποιώντας εντολές του βασικού χρηματοδότη της, τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί σκανδαλωδώς στις συμβάσεις του ΟΠΑΠ, διαστρέβλωσε πλήρως τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ περί δήθεν κοψίματος του δώρου των Χριστουγέννων, αναπαράγοντας την πιο ξεδιάντροπη κυβερνητική προπαγάνδα. Όση σπέκουλα κι αν κάνουν τα υπόγεια του Μαξίμου, κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφέρεται, επίσης, πως «όσο για τη «Δημοκρατία», ας γνωρίζουν πλέον οι αναγνώστες της ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από την «Αυγή» και τα συριζοτρόλ ως προς τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί».

Tο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Στο δημοσίευμά της με τίτλο : «Ο Κυριάκος «κόβει» τα δώρα», η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μία ανατριχιαστική δήλωση προχώρησε ο Κυριακός Μητσοτάκης από την Κύπρο – στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου της Λευκωσίας- ανοίγοντας ζητήματα περικοπών σε επιδόματα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι με την πολιτική της «επι της ουσίας μετατρέπουν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος», υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μία κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. ΟΙ νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς». Και σημείωσε ότι « αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών». Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «επομένως, εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων με ευκαιρίες αντί για ένα δώρο το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα».

Ασχέτως εάν αναφέρεται σ’ αυτό καθαυτό το δώρο των Χριστουγέννων ή γενικά σε μία άλλη αντίληψη περί επιδοματικής πολιτικής -μολονότι η δήλωσή του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών-, και με πολλές απορίες για το τι ακριβώς εννοεί, η ουσία είναι ότι η ατζέντα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύει τη διόρθωση αδικιών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τα Μνημόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και συνολικά το εργατικό δίκαιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά καλλιεργεί κλίμα νέων περικοπών και όχι κλίμα αποκατάστασης των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, ειδικά δε αν συνδυαστούν αυτές οι δηλώσεις με τις προπέρσινες αντιδράσεις της ΝΔ κατά του εφάπαξ επιδόματος στους συνταξιούχους εν είδει 13ης σύνταξης. Τα ερωτήματα γίνονται εντονότερα αν κανείς δει αυτές τις δηώσεις και ειδικά για τους «νέους» υπό το πρίσμα της παρουσίας του κ. Μητσοτάκης στο πρόσφατο φιλελεύθερο φόρουμ στην Αθήνα, όπου προτάθηκε από τους συμμετέχοντας, τεχνοκράτες και επιχειρηματίες, τερατώδη πράγματα για μισθούς και συντάξεις, ακόμα και η κατάργηση του ενιαίου και πανελλαδικού χαρακτήρα του κατώτατου μισθού (…)».

«Δημοκρατία»: Η εφημερίδα μας ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται

«Η εφημερίδα μας ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Δεν λογοκρινόμαστε, όποιον και αν ενοχλούμε. Για όλα τα δημοσιεύματά μας, υπάρχει πάντα ατράνταχτη τεκμηρίωση. Για το συγκεκριμένο μάλιστα δημοσίευμα υπάρχει σχετική δήλωση on camera», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εφημερίδα «Δημοκρατία» και προσθέτει: «Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θυμίζει παιδική χαρά, αντί να σπεύδει να εκδίδει ανακοινώσεις, να βοηθήσει ουσιαστικά τον Αρχηγό της στην πορεία του προς τη νίκη και να σταματήσει να τον εκθέτει. Τελευταίο επίτευγμα των μαθητευόμενων μάγων, η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε συνέδριο χορηγούμενο από το γραφείο του κ. Αρτεμίου. Αυτά δε τα περί χρηματοδοτών κλπ, αποτελούν κακόγουστη φάρσα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί. Προσκαλούμε τους νεοσύλλεκτους στη Ν.Δ., μετά τις σχολικές διακοπές, σε μαθήματα διαφάνειας».

Ν. Μηταράκης

«Δεν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στο θέμα του 13ου μισθού, αναφέρθηκε στη γενικότερη επιδοματική πολιτική που κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm». Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας –και βουλευτής Χίου– αναφερόταν στις ερμηνείες που δόθηκαν από ΜΜΕ στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου Λευκωσίας, ότι δεν επιθυμεί «μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων».

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη «δεν αναφέρεται στη μισθολογική πολιτική, αναφέρεται στην επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που επί δώδεκα μήνες υπερφορολογεί την πραγματική οικονομία, την κοινωνία και γύριζε ως δώρο Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια ένα μικρό ποσό, σε κάποιους, με κάποια κριτήρια. Αυτή την επιδοματική πολιτική σχολιάζει ο κ. Μητσοτάκης και λέει ότι αντί αυτής της επιδοματικής πολιτικής αυτό που ο κόσμος πραγματικά ζητάει είναι καλές θέσεις εργασίας, ασφαλείς θέσεις εργασίας, ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να είναι σταθερό το υψηλό βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων -και όχι το δώρο του εκάστοτε πρωθυπουργού στα κάθε Χριστούγεννα από την υπερφορολόγηση της πραγματικής οικονομίας. Νομίζω είναι ξεκάθαρη η άποψή του», εξήγησε ο κ. Μηταράκης.

«Αυτό που είναι υψηλό στην Ελλάδα είναι η γενικότερη επιβάρυνση της εργασίας κι έχει μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάγκη να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, που θα οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών μισθών των εργαζομένων και σε μείωση του συνολικού κόστους εργασίας, που αυτό είναι υψηλό στην Ελλάδα. Υψηλό δεν είναι το ποσό που παίρνει ο εργαζόμενος στην τσέπη του, υψηλό είναι το ποσό που πληρώνει ο εργοδότης, για να έχει τον εργαζόμενο, που θα πάρει αυτό το χαμηλό ποσό στην τσέπη του», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση της ΝΔ στη συζήτηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς του 13ου μισθού ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε: «Υπάρχει μια συζήτηση γενικά για την αύξηση των επιπέδων των μισθών. Αυτό είναι μια ανάγκη στην ελληνική οικονομία και ο ίδιος ο Μητσοτάκης είπε ότι ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα πρέπει να αυξάνεται ταχύτερα από τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Το πώς θα δοθεί αυτή η αύξηση των μισθών -αν θα δοθεί στις αυξήσεις του κάθε μηνιάτικου ή θα δοθεί σε μια εφάπαξ ετήσια πληρωμή- είναι ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα. Επειδή μιλάμε για τον 13ο μισθό, όσοι ψηφίσανε ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τι είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας και δεν έκανε».

Μαξίμου

«Μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί «ελεημοσύνη» και «πελατειακά», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.

«Ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Κίνημα Αλλαγής

Αυστηρά επέκρινε το Κίνημα Αλλαγής τη τη χθεσινή ομιλία του Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «απέδειξε για μια ακόμη φορά πως εννοεί την κοινωνική πολιτική. Με τις θέσεις αυτές αναδεικνύεται η κρυφή αλλά προκλητική και κοινωνικά άδικη ατζέντα της ΝΔ, εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Όπως τονίζει το Κίνημα Αλλαγής «ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικά, προγραμματικά και ηθικά εκτεθειμένος. ‘Οσο και αν το γραφείο Τύπου της ΝΔ προβαίνει σε αόριστες διαψεύσεις, από την ίδια την ομιλία του στην Κύπρο προκύπτει ότι μιλά για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους». «Αυτό είναι το πραγματικό σκληρό πρόσωπο της ΝΔ, με το οποίο διαχρονικά η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι δυναμικά απέναντι», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα