Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


«Δωράκι» 20 εκατ. του Παππά στους καναλάρχες – του Υπερθεματιστή

Οι καναλάρχες το ζήταγαν επιτακτικά και η κυβέρνηση δεν τους χάλασε το χατήρι. Με τροπολογία που κατέθεσε την Πέμπτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, από την 1/4/18 ο συντελεστής του ειδικού φόρου επί της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων, μειώνεται από το 20% στο 5%.
• Η τροπολογία, η οποία μειώνει τον συντελεστή εν όψει της νέας διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα.
• Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει μείωση των κρατικών εσόδων της τάξης των 20 εκατομμυρίων.
• «Πυκνώνουν τα σύννεφα» πάνω από τη Nielsen, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τη διοίκηση του STAR να ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της εταιρίας τηλεοπτικών μετρήσεων.
• Στο κανάλι της Κηφισιάς έχουν συγκεντρώσει στοιχεία ικανά να αποδείξουν ότι το τηλεοπτικό δείγμα έχει αλλοιωθεί, χωρίς η Nielsen να έχει κάνει κάνει κάτι για να διασφαλίσει την ακρίβεια των μετρήσεών της.
• Το STAR, που είναι πολύ πιθανό να ζητήσει αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη, δεν είναι το μόνο κανάλι που έχει πρόβλημα με τη Nielsen.
• Μέσα στην εβδομάδα το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε να βγάλει τα κανάλια του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τις μετρήσεις τηλεθέασης, απόφαση που ναι μεν βγάζει τη δημόσια τηλεόραση εκτός σημαντικού κομματιού της διαφημιστικής πίτας, αλλά και ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Αγ. Παρασκευή για τη Nielsen.
• Αγιασμό μαθαίνουμε θα κάνουν στο «Nomads». Ήταν κάτι που ξεκίνησε σαν αστείο ανάμεσα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τους παίκτες προκειμένου να ξορκίσουν την κακοδαιμονία των συνεχόμενων τραυματισμών, και που τελικά θα υλοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου με τη βοήθεια ιερέα από την ορθόδοξη εκκλησία της Μανίλα.
• Στην Αθήνα, βέβαια, μόλις το έμαθαν κάποιοι είπαν ότι καλό θα ήταν ο ιερέας να κάνει και μια ευχή, μπας και ανέβουν κάπως τα νούμερα του reality που δεν κάνει τον πάταγο που περίμεναν οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1.
• Στον ALPHA μαθαίνουμε ότι η Ελένη Μενεγάκη ετοιμάζει νέες αλλαγές στην εκπομπή της, που βλέπει την πλάτη των επαναλήψεων του «Καφενείου της Χαράς» και των σειρών που προβάλλει εκείνη την ώρα το MEGA.
• «Η Ελένη παίρνει το όπλο της», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του σταθμού, την ώρα που άλλα που θεωρούν ότι η παρουσιάστρια δεν πουλάει πια, συμπληρώνουν: «Το θέμα είναι να μην ρίξει πάλι άσφαιρα, γιατί στο τέλος θα την πληρώσει ο άμαχος πληθυσμός».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση