Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


«Είμαστε κόμμα των πολλών»

Σε πανηγυρικό κλίμα γιόρτασε η Νέα Δημοκρατία την 43η επέτειο από την ίδρυσή της. Η επιλογή του τόπου, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Β Αττικής. δεν ήταν τυχαία. Το Μενίδι, μια περιοχή της Αθήνας που δοκιμάζεται τόσο από τη φτώχεια όσο και από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των κατοίκων της ήταν μια ευκαιρία της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείξει ότι είναι «κόμμα των πολλών», όπως είπε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από την άλλη, ξετυλίγοντας το μίτο της ιστορίας της παράταξης με αναφορά σε όλες τις ηγετικές μορφές, έστειλε μήνυμα ενότητας.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που «θεμελίωσε τη Δημοκρατία», ο Γεώργιος Ράλλης, που «ενσάρκωσε το ήθος και την ευπρέπεια», ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που αντιτάχθηκε «στα κύματα ενός λαϊκισμού χωρίς όρια», αλλά και ο Κώστας Καραμανλής, που «ηγείτο μιας Ελλάδας που κέρδιζε και διεκδίκησε τη θέση που της άξιζε εντός και εκτός συνόρων», ο Αντώνης Σαμαράς, που «με όλη τη δύναμη της ψυχής του κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη ενάντια στην πολιτική ευτέλεια του αντιπάλου του», είχαν σημαντική θέση στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν ξέχασε ούτε τον «αγωνιστή» Β. Μεϊμαράκη ούτε τον Ευάγγελο Αβέρωφ και τον Μιλτιάδη Έβερτ, επισημαίνοντας ότι «χρωστάμε σε όσους κράτησαν το τιμόνι της παράταξης».

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση