Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΕΕΝΕ : Η Ελλάδα προσφέρεται για στρατηγικές επενδύσεις

Στις σημαντικές επιχειρηματικές προοπτικές και επενδύσεις που παρουσιάζονται, εστίασε ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, επισημαίνοντας τη θετική συμβολή που αυτές μπορεί να έχουν στις διμερείς σχέσεις.«Η επιχειρηματικότητα επιβάλλεται να αποτελέσει στέρεα γέφυρα συνεργασίας, και είναι σημαντικός σύμμαχος για τις πολιτικές δυνάμεις της κάθε χώρας στην προσπάθεια για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας», είπε ο Δρ. Αποστολόπουλος, στο πλαίσιο της 9ης Συνόδου του Βοσπόρου που διεξήχθη στις 26-28 Νοεμβρίου, μετά τη βράβευση   του από τον πρόεδρο και Ιδρυτή του International Cooperation Platform (ICP) και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής  Cengiz Ozgencil.

Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για συνεργασίες

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, στην κεντρική ομιλία του υπέδειξε μία σειρά από τομείς στους οποίους η Ελλάδα προσφέρεται για στρατηγικές επενδύσεις αμοιβαίου οφέλους, με υψηλή προστιθέμενη αξία και προοπτική ανάπτυξης με όρους καινοτομίας, εξωστρέφειας και παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, σημειώνοντας  πως «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για συνεργασίες και συνέργειες σε καίριους επιχειρηματικούς κλάδους, στους οποίους οι δύο χώρες έχουν εξειδίκευση και δυναμική εγχώρια επιχειρηματική δράση».

Διαμόρφωση μιας νέας εποχής στις διμερείς σχέσεις

Αναφερόμενος σε κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, ο Δρ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε, πως υπάρχουν περιθώρια για κοινές δράσεις, και συντονισμένες πρωτοβουλίες, που στο μέλλον, θα διευκολύνουν τη διαμόρφωση μιας νέας εποχής στις διμερείς σχέσεις. Της αποστολής ηγήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης, με τον σύμβουλο Στρατηγικής και Εξωτερικών Σχέσεων της Ένωσης Παύλο Ευθυμίου. Πέρα από τις παρεμβάσεις στις εργασίες της Συνόδου, υπήρξε σειρά επαφών επιχειρηματικού χαρακτήρα, με κορυφαίους εκπροσώπους του Τουρκικού επιχειρείν και διεθνείς επιχειρηματίες.

Επαφές με θεσμικούς επιχειρηματικούς φορείς

Προσθέτως, πραγματοποιήθηκαν επαφές με θεσμικούς επιχειρηματικούς φορείς της Τουρκίας και εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της γείτονος, καθώς και άλλων χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ενδεικτικά, ως ιδιαίτερα σημαντικές αξιολογούνται οι επαφές και οι συζητήσεις με την Ένωση των Τουρκικών Επιμελητηρίων, την Ένωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς και την Τουρκική Ένωση Εξαγωγέων. Τέλος πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους της οικονομικής και της πολιτικής ηγεσίας, με επίκεντρο τις διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις και τις προοπτικές συνεργασίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα