Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΕΖΑ : Στόχος ο διπλασιασμός εξαγωγών και μεριδίου αγοράς

Για το διπλασιασμό των εξαγωγών, του τζίρου και του μεριδίου αγοράς, μέσα στην επόμενη πενταετία, αναφέρθηκε   ο επικεφαλής της ΕΖΑ Αθανάσιος Συριανός, συμπληρώνοντας τα πρώτα 30 χρόνια παρουσίας της εταιρίας στην ελληνική αγορά.«Στόχος μας τα κεφάλαια των 10 εκατ. ευρώ που θα επενδυθούν εφέτος να κατευθυνθούν στον εκσυγχρονισμό και στην αυτοματοποίηση της παραγωγής, στο δίκτυο διανομής και στη δημιουργία νέων προϊόντων», είπε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στη συνέντευξη τύπου   ο κ. Συριανός, παρουσία του αντιπροέδρου και αν. γενικού διευθυντή Νικόλαου Ζωγόπουλου και του γενικού διευθυντή Τζώρτζη Κανακάρη.

Σήμερα η εταιρεία εξάγει το 10% των προϊόντων που παράγει σε 35 χώρες

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης σημείωσε πως σήμερα η εταιρεία εξάγει το 10% των προϊόντων που παράγει σε 35 χώρες, μεταξύ των οποίων σε Κύπρο, Καναδά, Αυστραλία και Μέση Ανατολή, ενώ   μιλώντας για   την πορεία της αγοράς μπίρας στην ελληνική αγορά,   εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της τη φετινή χρονιά. Πάντως πέρυσι κατεγράφη μείωση 2,5% στον όγκο πωλήσεων στο οργανωμένο λιανεμπόριο, ενώ στο σύνολο της αγοράς σημειώθηκε μικρή αύξηση ως αποτέλεσμα της αύξησης της επιτόπιας κατανάλωσης.

Είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο και στη διοίκηση

Ολοκληρώνοντας, μίλησε για το 2018, τονίζοντας πως «Μέσα στη δύσκολη περίοδο των μνημονίων η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία έναν σημαντικό κύκλο προόδου που ξεκίνησε το 2013 με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο και στη διοίκηση» καθώς εκτός από τον Αθανάσιο Συριανό που είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της, ο άλλος βασικός μέτοχος είναι η Damma Holdings, με επικεφαλής τον Δημήτρη   Δασκαλόπουλο. Μάλιστα στο περιθώριο της συνέντευξης, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση της «ΒτΚ», επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενδιαφέροντος για μια μελλοντική κίνηση στο ΧΑ

Καταλήγοντας ο κ. Συριανός υπογράμμισε πως «Η εταιρεία τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών αναπτύσσοντας τα μερίδια στην εγχώρια αγορά, έγινε πιο ανταγωνιστική και αναδείχθηκε εθνικός πρωταθλητής στον κλάδο της. Επίσης, διπλασίασε το απασχολούμενο προσωπικό στα 180 άτομα και διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της»

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα