Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Εκλογές δείχνουν τα άστρα – Το Σκοπιανό φέρνει ένταση

Προπαρασκευαστική χρονιά το 2019, θα τονίσει σε όλους μας την άμεση ανάγκη αλλαγής, πριν κάνουν την εμφάνισή τους φαινόμενα ολικής επαναφοράς προς το καλύτερο από τον Ιανουάριο του 2020 και έως το 2032, διανύοντας μια χρυσή περίοδο. Παλιές τακτικές δεν δουλεύουν πια και προσπαθώντας να κάνουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, θα οδηγηθούμε σε χαμένες προσπάθειες, εφόσον οι υποδομές αυτού του κόσμου δεν θα υπάρχουν στο εγγύς Μέλλον. Ένας Νέος Κόσμος Ξημερώνει μέσα από δύσκολες, μεταλλακτικές συνθήκες. Δυστυχώς, καμία αλλαγή, καμία μετάβαση δεν γίνεται εύκολα κι απλά. Η ανθρωπότητα παλεύει με μια τραγικά αργή ταχύτητα να αλλάξει τη συνειδητότητά της, και οι εξουσίες του πλανήτη να αντιληφθούν την αναγκαιότητα των πολιτών για Δικαιοσύνη, Ισότητα και, προπάντων, Ασφάλεια στην πατρίδα τους, στο σπίτι τους, που δυστυχώς χάθηκε ακόμα και στο «λεγόμενο» πολιτισμένο κόσμο της Ε.Ε. Τα τραγικά λάθη των πολιτικών εξουσιών άγονται από τα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία δείχνουν να οδεύουν προς κατάρρευση, με τις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες του πλανήτη να κλονίζονται πρώτες. Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία με τις γνωστές οικονομικές τραπεζοκρίσεις και κοινωνικές αναταραχές, αλλά και η Αγγλία με το επερχόμενο (;) Brexit, βιώνουν τεράστια κρίση στην αγορά ακινήτων, κάτι λίγο χειρότερο από αυτό που πέρασε η πατρίδα μας τελευταία. Η Αυστραλία και ο Καναδάς με δημοσιονομικά θέματα, οι αντιπαραθέσεις Κίνας, Ιαπωνίας και ο πόλεμος συμφερόντων με ΗΠΑ, δείχνουν ότι πάμε για ένα σκοτεινό σημείο μηδέν που δεν αφήνει περιθώρια πέραν μιας κατάλυσης των υπαρχουσών εξουσιών και το πέρασμα σε μια άλλη νέα τάξη πραγμάτων. Η Ελλάδα μας ταλαιπωρημένη βγαίνει από την κρίση των τελευταίων ετών, πανάξια που κατάφερε να σταθεί πληγωμένη, έστω και από τα «κόκκαλα βγαλμένη»! Ξαφνικές αναταραχές από τα τέλη Ιανουαρίου θα οδηγήσουν σε εκλογές -απροσδόκητα για την εποχή– και το θέμα των Σκοπίων θα μας απασχολήσει πάλι, με μεγαλύτερη ένταση.

ΚΡΙΟΣ

Ανακούφιση για τους Κριούς του α΄ και β΄ δεκαημέρου, που ξεκινούν δειλά-δειλά να ανοίγουν πόρτες και παράθυρα για να καλοσωρίσουν νέες συνθήκες βελτίωσης στη ζωή τους. Οικογενειακές και προσωπικές αντιπαραθέσεις υποχωρούν και το τοπίο ξεκαθαρίζει. Οι ευθύνες δεν μειώνονται, αλλά μπορείτε να ελπίζετε σε καλύτερες αμοιβές και αναγνώριση των προσπαθειών σας στα επαγγελματικά. Οι του γ΄ δεκαημέρου θα απολαύσετε ηρεμία – περίπου στα μέσα της άνοιξης, που φέτος θα αποκτήσει την πραγματική της έννοια, τουλάχιστον στη συναισθηματική σας ζωή. Τελικά, οι προκλητικές περίοδοι θα είναι μόνο στις εκλείψεις, που τελικό σκοπό θα έχουν να ξεχορταριάσουν ολοσχερώς το μονοπάτι της ανάπτυξης για τους Κριούς που αγωνίζονται έναντι των επιβεβλημένων αλλαγών/απωλειών. Ιανουάριος και Ιούλιος θα μετατρέψει το τοπίο σε αγωνιστικό τερέν, ενώ Απρίλιος και Αύγουστος θα αποκαταστήσουν κάθε χαμένη ισορροπία ρίχνοντας γέφυρες σε ό,τι επιλέξετε να περισώσετε. Κάθε προσπάθεια αντίστασης δημιουργεί πόλωση και αρνητική ενέργεια στα σχέδιά σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι μεγάλοι κερδισμένοι από τα ζώδια της γης – μαζί με τους Παρθένους και τους Αιγόκερους. Σας δίνετε η ευκαιρία να επεκταθείτε αλλά και να σταθεροποιήσετε όλα τα επωφελή σχέδιά σας που με κόπο έχετε υποστηρίξει. Οι εκλείψεις εδώ και 2 χρόνια άλλαξαν τις προτεραιότητές σας και έστρεψαν το βλέμμα σας στις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες που είχαν αποπροσανατολιστεί εξαιτίας της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Η καθημερινότητα γίνεται πιο ευχάριστη, υγεία και φυσική κατάσταση καλυτερεύουν, εκδρομές και ταξίδια σάς περιμένουν. Οι γεννημένοι το α΄ δεκαήμερο με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο – Μάρτιος 2019- θα δεχτείτε αλλαγές/ανατροπές στα προσωπικά αλλά και επαγγελματικά, προκειμένου να βρείτε νέες αλήθειες σε περίπτωση που η ζωής σας είναι ελαφρώς μουντή και γκρίζα. Η διαπραγματευτική σας δύναμη ισχυροποιείται, επειδή ο λόγος σας σμιλεύεται, και διεκδικείτε καθαρά, αλλά όχι με πείσμα και εμμονικά (όπως στο παρελθόν), τα δικαιώματά σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αποκατάσταση σχέσεων και ανάπτυξη νέων σταθερών προϋποθέσεων για μεγαλύτερη ασφάλεια και αρμονία. Η βοήθεια έρχεται χωρίς να τη ζητήσετε, και το ευρύτερο περιβάλλον σας, σας δείχνει πόσο αγαπητοί είστε. Οι δεσμευμένοι του α΄ και β΄ δεκαημέρου αποφασίζετε το επόμενο βήμα. Οι ελεύθεροι θα δεχθείτε σωρεία προτάσεων από ενδιαφέροντες ανθρώπους. Τυχεροί και ευνοημένοι σε όλους τους τομείς, θα χαρείτε κάθε στιγμή του νέου έτους απολαμβάνοντας την επιτυχία που με κόπο χτίσατε όσο ο Κρόνος από τον Τοξότη σάς έθετε σκληρά τις απαιτήσεις του. Οι αμοιβές σας μεγαλώνουν αλλά και τα έξοδά σας, γι’ αυτό προσοχή κυρίως κατά τη διάρκεια των εκλείψεων που έχουν στο μάτι τα οικονομικά σας (προσοχή σε επενδύσεις, δανεικά και δώρα σε τρίτους) . Οι του β΄ δεκαήμερου (γεννημένοι 5, 6, 7, 8 και 9 Ιουνίου) ας έχουν υπ’ όψιν ότι η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί κατά καιρούς να θολώνει την κρίση τους και να ανοίγουν πόρτες που κρύβουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις ακόμη και στον έρωτα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι γεννημένοι το β΄ και γ΄ δεκαήμερο θα συνεχίσετε να έχετε υποχρεώσεις και ευθύνες, ενώ οι του α΄ δεκαημέρου ήδη έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τα ωφέλη από τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προέκυψαν. Μια σημαντική οικονομική ανάταση θα δώσει την απαραίτητη αισιοδοξία να συνεχίσετε να αγωνίζεστε και να δουλεύετε με ακόμα περισσότερο κέφι. Η συναισθηματική σας ζωή ξεκαθαρίζει και τα διλήμματα υποχωρούν αφήνοντας στη θέση τους βεβαιότητες ότι θα προχωρήσετε σε ασφαλέστερα μονοπάτια με τα άτομα της επιλογής σας. Έχετε απόλυτη ανάγκη, εξάλλου, να βρείτε ισορροπίες ανάμεσα στο φορτισμένο οικογενειακό κλίμα, τις απαιτήσεις της καριέρας σας και των προσωπικών σας αναγκών, που έχουν συσσωρευθεί εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, και πραγματικά κοντεύουν να σας πνίξουν αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα. Οι εκλείψεις της χρονιάς σάς αφορούν άμεσα και απαιτούν να δώσετε προτεραιότητα στις βασικές σας επιθυμίες και όχι πλέον στις προσωρινές.

ΛΕΩΝ

Ευχάριστες εκπλήξεις φέρνει η χρονιά, ακόμα κι από τον πρώτο μήνα του έτους! Θα σας είναι κάπως δύσκολο να πιστέψετε πως θα υπάρξουν πραγματικά ευκαιρίες να διασκεδάσετε, να χαλαρώσετε, να απολαύσετε πράγματα που για μεγάλο διάστημα είχατε στερηθεί. Ο έρωτας καραδοκεί και θα σας πριμοδοτήσει με περισσή ενέργεια να δημιουργήσετε συνθήκες επιτυχίας. Οι του α΄ δεκαημέρου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάποιες ανατροπές στους στόχους και τις υπέρμετρες φιλοδοξίες που έχουν, γι’ αυτό και θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχετε και ένα 2ο πλάνο να θέσετε σε εφαρμογή. Φημίζεστε για το δυναμισμό και την αποφασιστικότητά σας, κυρίως όταν το Σύμπαν δεν συμμαχεί μαζί σας, ωστόσο θα χρειαστεί να παραδεχθείτε ότι καμιά φορά παρασύρεστε από την καλόκαρδη φύση σας και λαθεύετε, εμπιστευόμενοι λάθος ανθρώπους. Οι θαυμαστές σας επίσης αυξάνονται και πληθαίνουν, εσείς όμως προτιμάτε να παίζετε δύσκολα παιχνίδια σύγκρισης με το παρελθόν σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ανάσα ανακούφισης το 2019 θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε σχέδια και όνειρα που διαρκώς σκάλωναν. Επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες θα πλαισιώσουν την καθημερινότητά σας, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την ενέργειά σας. Προσοχή οι γεννημένοι 8, 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου, υπό την επιρροή του Ποσειδώνα να μην κάνετε λάθος επιλογές στον έρωτα και τις επενδύσεις. Αντίθετα, οι του γ΄ δεκαημέρου απολαμβάνουν εύνοιες που ούτε καν είχαν υποψιαστεί, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων με δύναμη και εξουσία που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τα σχέδιά σας. Η πολυεπίπεδη βελτίωση αφορά και την προσωπική ζωή που καλυτερεύει και αρκετοί θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις για μια δέσμευση μέχρι το τέλος του χρόνου. Η χρονιά αυτή δεν είναι, βέβαια, για διασκέδαση και χαλαρή πορεία, αλλά σοβαρότητα, δομική οργάνωση και δημιουργία, γεγονός που δεν είναι καθόλου κακό αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι διανύουμε ακόμη μια χρονιά οικονομικής κρίσης που απαιτεί να πληρώσουμε αρκετά «σπασμένα» των προηγούμενων ετών.

ΖΥΓΟΣ

Το 2019 έρχεται να σας αποζημιώσει που αντέξατε τις εντάσεις, τις αντιπαραθέσεις και τις πιέσεις των τελευταίων ετών. Ειδικά του α΄ δεκαημέρου θα αναπνεύσετε με ανακούφιση εφόσον οι ευθύνες και ο αυξημένος όγκος υποχρεώσεων καταλαγιάζουν. Του β΄ και γ΄ δεκαημέρου θα συνεχίσετε να προσπαθείτε για την οικογένεια και την καριέρα σας, νιώθοντας ότι δεν λαμβάνετε αρκετή βοήθεια και υποστήριξη από τους σημαντικούς «άλλους» της ζωής σας. Εκπαιδεύεστε στην υπομονή και την αντοχή να ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, ωστόσο θα βρίσκετε και τρόπους διαφυγής με μικρά ταξίδια και αποδράσεις. Ο έρωτας θα σας χτυπήσει την πόρτα στο τέλος του καλοκαιριού απρόσμενα και χωρίς να υπολογίζει τα μέχρι τώρα δεδομένα σας. Σχέσεις που στάθηκαν όρθιες και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις προκλήσεις του Σύμπαντος θα δυναμώσουν και θα προχωρήσουν εκπληρώνοντας τους στόχους και τις ελπίδες σας. Αν αποφασίσετε να αλλάξετε μέσο μεταφοράς ή να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε επίπεδο σπουδών, η διάθεσή σας θα ανανεωθεί σημαντικά. Αγάπη και υποστήριξη στα σχέδιά σας θα λάβετε από τα αδέλφια σας, που φέτος δείχνουν να ευαισθητοποιούνται σημαντικά από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι μεγάλες αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει την τελευταία διετία, με τις εκλείψεις να παρακινούν και τα 3 δεκαήμερα. Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα αρχίσει δυναμικά, με τον Άρη να παίρνει φόρα από τις αρχές Φλεβάρη και να δημιουργεί εκκωφαντικές δημιουργικές ανατροπές στον τρόπο που αντιμετωπίζετε σχέσεις και συνεργασίες. Το ίδιο σκηνικό θα δείτε να επαναλαμβάνεται και τους καλοκαιρινούς μήνες – σαν συνέχεια του έργου σας, που φέτος έχει περιπετειώδη δράση. Ο Ουρανός σάς οδηγεί να φτιάξετε μόνο αληθινές καταστάσεις πλέον, και δεν θα σας αφήσει να συμβιβάζεστε με ό,τι αντιπαθείτε και σας δεσμεύει. Ο φόβος σας για το άγνωστο θα γίνεται συχνά πηγή άγχους για το αν διαχειρίζεστε σωστά τις υποθέσεις σας, όμως αν αφουγκράζεστε την εσωτερική σας φωνή, τίποτα δεν θα πάει στραβά. Ευκαιρία για αύξηση του εισοδήματός σας, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση ότι επιτέλους υπάρχει ανάκαμψη. Αποφύγετε παρακινδυνευμένες επενδύσεις, όταν ο Δίας θα σχηματίζει γωνία 90 μοιρών με τον Ποσειδώνα (τέλη Ιανουαρίου, τέλη Ιουνίου και τέλη Σεπτεμβρίου).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εύνοια ,για τους γεννημένους το α΄ και β΄ δεκαήμερο, στα επαγγελματικά, οικονομικά και προσωπικά. Η αισιοδοξία, η τύχη και η γενικότερη βοήθεια που λαμβάνετε από το περιβάλλον σας, δημιουργεί καλή διάθεση και δημιουργικότητα. Από τις αρχές του έτους θα νιώθετε μια δύναμη να σας σπρώχνει ενεργειακά, να δουλέψετε αποφασιστικά για τους στόχους σας, ιδιαίτερα αυτούς που νιώθετε ότι έχετε εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια. Προσοχή μόνο οι γεννημένοι 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου στα φανταστικά σενάρια που μπορεί να σας επηρεάσουν και να μην λειτουργείτε με βάση την πραγματικότητα και τις δυνατότητές σας. Μην ρισκάρετε σε οτιδήποτε δεν μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο. Οι οικονομικές ταλαιπωρίες των τελευταίων ετών, τελειώνουν. Σοβαρές και οργανωμένες κινήσεις θα σας οδηγήσουν σε μεγάλες επιτυχίες που θα μπορούσαν να έχουν μακροπρόθεσμη διάρκεια και επιρροή στο συνολικό κοινωνικό απόθεμά σας. Οι ελεύθεροι θα απολαύσετε εκτίμηση και θαυμασμό από το άλλο φύλλο, αλλά και οι δεσμευμένοι θα έχετε αναζωπύρωση της σχέσης σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η πίεση που έχετε δεχθεί τον τελευταίο χρόνο θα υποχωρήσει για τους γεννημένους το α΄ δεκαήμερο, αλλά θα παραμείνει για αυτούς του β΄ και γ΄ δεκαημέρου, σε ρυθμούς όμως αποδοτικούς, κυρίως λόγω της υπομονής και της πολλής δουλειάς σας. Σας παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες και δεν τις εγκαταλείπετε, δουλεύοντας ακόμα και τη νύχτα. Τα διλήμματα δεν θα λείψουν δεδομένου ότι η οικογένειά σας συχνά αδυνατεί να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε το χρόνο σας. Οι εκλείψεις, όμως, συνεχίζουν να απαιτούν να καθαρίσετε το τοπίο από σχέσεις και συνεργασίες που δεν λειτουργούν στο ίδιο μήκος κύματος με σας, και η άρνησή σας να διακόψετε, ίσως σας δημιουργήσει συναισθηματικό μπλοκάρισμα λόγω ενοχών ή τύψεων. Μια βαθιά και εφ’ όλης της ύλης ενδοσκόπηση θα σας βοηθήσει να δείτε πού ακριβώς στέκεστε έναντι των σημαντικών «άλλων» και να λάβετε τις τελικές σας αποφάσεις. Εντάσεις και δημιουργικές αντιπαραθέσεις τον Ιανουάριο, Ιούνιο και Οκτώβριο, σε εργασία και οικογένεια. Διεξόδους θα ανακαλύψετε σιγά-σιγά προς το τέλος του χρόνου, που θα ανταμείβονται όμως και οι κόποι σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες για να αναπτύξετε την επαγγελματική σας κατεύθυνση προς ένα μονοπάτι που αρχικά θεωρούσατε ότι δεν σας αφορά. Οι ανατροπές που αρχικά σας αποσυντόνισαν αποδείχθηκαν προς όφελός σας, και τώρα αισθάνεστε την ανάγκη να περπατήσετε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη όρεξη προς τις πιο υψηλές φιλοδοξίες σας. Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να εμποδίσει τα σχέδιά σας, από τη στιγμή που δεχθήκατε σωρεία αλλαγών από το αρχικό πλάνο σας. Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα στέκονται δίπλα σας και σας υποστηρίζουν. Ενδιαφέροντες και γοητευτικοί άνθρωποι έρχονται κοντά σας, εξίσου ευαισθητοποιημένοι με τα συλλογικά δρώμενα τα οποία συνεχίζετε να υπηρετείτε. Μοναδικό εμπόδιο -κυρίως τέλη Ιανουαρίου και μέσα Ιουλίου- η κακή διάθεση και η πεσμένη ψυχολογία, πιθανότατα λόγω άγχους ή μικροπροβλημάτων με την υγεία σας. Προσέξτε τη διατροφή σας και υιοθετήστε υγιεινές συνήθειες. Προσοχή στα κοινά οικονομικά ή στα δάνεια σε φίλους που μπορεί να αποδειχθούν οδυνηρά για την τσέπη σας. ΙΧΘΥΣ ¶Ú·ÁÌ·ÙÔÔÈÔ‡ÓÙ·È Ù· fiÓÂÈÚ¿ Û·˜ Κανονικά θα πρέπει να σας ζηλεύουν τα υπόλοιπα παραπάνω 11 ζώδια, αφού είστε από τους πιο τυχερούς της χρονιάς που ανατέλλει! Προσωπικές, επαγγελματικές και συναισθηματικές επιτυχίες σάς υπόσχονται οι πλανήτες, από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, που σας βρίσκει χαρούμενους, αισιόδοξους και δημιουργικούς. Ο τρόπος επικοινωνίας σας αλλάζει, οι απαιτήσεις σας εκφράζονται σύμφωνα με το μέτρο των δυνατοτήτων σας, και το περιβάλλον σας αναγνωρίζει την αναβάθμιση των δεξιοτήτων σας. Απομακρυνθείτε από οτιδήποτε τοξικό σάς χάλαγε μέχρι τώρα, και μην εμπιστεύεστε τίποτα και κανέναν που δεν έχει δώσει έμπρακτα τις εξετάσεις του απέναντί σας. Ειδικά οι γεννημένοι το β΄ δεκαήμερο -5, 6, 7, 8 και 9 Μαρτίου-, προσέξτε έρωτες, προτάσεις συνεργασίας ή οικονομικά ρίσκα αμφιβόλου καταγωγής και εξέλιξης. Λάμπετε και έλκετε λογής-λογής θλιμμένους. Εσείς όμως, λόγω της μεγαλοψυχίας σας, μην αφήνετε να σας εκμεταλλεύονται. Αξιοποιήστε ευκαιρίες καριέρας και προτάσεων που δεν θα υπάρχουν καθημερινά και βοηθήστε πρωτίστως τον εαυτό σας αυτή την τόσο σημαντική για εσάς νέα χρονιά. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝ

 

 

Γράφει η ΒΑΣΙΑ ΚΟΝΤΗ

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα