Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΕΛΛΆΚΤΩΡ : Με σημαντικά οφέλη η απορρόφηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος

Για τα οφέλη που παρουσιάζει η συγχώνευση δια απορρόφησης της ΕΛΤΕΧ Άνεμος από την Ελλάκτωρ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Προβόπουλος, επιτρέποντας τη βελτίωση της ρευστότητας και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της συγχωνευθείσας εταιρείας.

«Η υπερψήφιση της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ και μάλιστα με ποσοστό 100%, καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν οι μέτοχοι στη συνεισφορά της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου Ελλάκτωρ», είπε την Τρίτη 21 Μαίου, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιτσάντσης,(φωτό) σημειώνοντας πως «Πολύ περισσότερο, επιβεβαιώνει πως ήταν μία πρόταση δίκαιη για τα συμφέροντα των μετόχων και ως προς τους όρους της, αλλά και ως προς τις προοπτικές της.»

Το   επενδυτικό πλάνο  περιλαμβάνει πέντε νέα έργα 

Συνεχίζοντας ο κ. Καλλιτσάντσης, μίλησε για το   επενδυτικό πλάνο της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, λέγοντας πως  περιλαμβάνει πέντε νέα, υπό κατασκευή, έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 195,6 MW, με στόχο να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019, προσθέτοντας ότι   έργα 86 MW είναι έτοιμα προς κατασκευή και Αιολικά Πάρκα 377 MW ΑΠΕ βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας. Μάλιστα στη έκτακτη γενική συνέλευση,   η διοίκηση γνωστοποίησε πως υπό την ομπρέλα της Ελλάκτωρ, η δραστηριότητα της ΕΛΤΕΧ Άνεμος θα διευρυνθεί εκτός Ελλάδας, με τη συγχώνευση να επιτρέπει   τη βελτίωση της ρευστότητας και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της συγχωνευθείσας εταιρείας.

Θα ενισχυθεί η μελλοντική απόδοση κεφαλαίων της Ελλάκτωρ

Συγκεκριμένα, με τη κίνηση αυτή, αναμένεται να ενισχυθεί   και το free cash flow, όπως και η   μελλοντική απόδοση κεφαλαίων της Ελλάκτωρ, ενώ με τις συνέργιες, που θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο χρηματοοικονομικού κόστους, διαχειριστικών εξόδων και φορολογικών πλεονεκτημάτων, αναμένεται ο άμεσος επηρεασμός   του τελικού αποτελέσματος του ομίλου, με την εταιρεία να εμφανίζει   καθαρή κερδοφορία 16,2 εκατ. ευρώ   το 2018, εμφανίζοντας αύξηση 65,8%, σε σχέση με το 2017. Σημειώνεται πως στην τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και αναλυτές τον περασμένο Ιανουάριο,   επισημάνθηκε πως η συγχώνευση αναμένεται να δημιουργήσει οφέλη ενισχύοντας την ανάπτυξη της Άνεμος σε διεθνείς αγορές, με δεδομένη την ισχυρή διεθνή παρουσία και εμπειρία της Ελλάκτωρ σε περισσότερες από 25 χώρες,   δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο σχήμα με βελτιωμένες δυνατότητες πρόσβασης σε νέες δεξαμενές χρηματοδότησης, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει συνέργιες που αποτιμώνται σε οφέλη της τάξης των 45 εκατ. ευρώ.

Προβλέπεται  ΑΜΚ της Ελλάκτωρ κατά 38,3 εκατ. ευρώ

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τη διαδικασία της συγχώνευσης δι’ απορρόφησης, προβλέπεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ κατά 38,3 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 37,2 εκατ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,03 ευρώ η καθεμία. Παράλληλα, ποσό ύψους 8,8 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί με την εισφορά του ονομαστικού κεφαλαίου της ΕΛΤΕΧ Άνεμος , που θα απομείνει μετά τη διαγραφή, ενώ το υπολειπόμενο ποσό 29,5 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί με κεφαλαιοποίηση τμήματος του λογαριασμού «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» της Ελλάκτωρ. Τέλος, το μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ θα ανέλθει σε 220,7 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 214,2  εκατ. κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,03 ευρώ εκάστη, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα