Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Επήλθε το μοιραίο..

Το τηλέφωνο έκλεισε κατάμουτρα στον εμβρόντητο γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη. Αυτός που του το έκλεισε δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνο Μίχαλο. Το συμβάν έγινε όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Μίχαλο για τις δηλώσεις του που ήταν εναρμονισμένες στο πνεύμα του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και για τη συνάντησή του με τον Νίκο Παππά στην «Αίγλη» του Ζαππείου που επιβεβαίωνε το «φλερτ» του με την κυβέρνηση. Στην Πειραιώς, πλέον δε χωρούσε αμφιβολία ότι ο κ. Μίχαλος έπρεπε να τεθεί εκτός κόμματος, κάτι που αποφάσισε σε συνεδρίασή της, την Τετάρτη, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας επισημαίνοντας ότι «Δούρειοι ίπποι δεν χωρούν στη Ν.Δ.».
Πάντως, ο κ. Αυγενάκης τού τα είχε μαζεμένα. Ειδικά όταν γράφηκε ότι ο κ. Μίχαλος θα είναι ένας από τους επόμενους υπουργούς του κ. Τσίπρα, και, όπως επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης, ο κ. Μίχαλος δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να το διαψεύσει. «Για να το κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο: Όσοι θέλουν να λογίζονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν βγαίνουν για χαλαρό καφέ με τον κ. Παππά», τονίζει ο κ. Αυγενάκης.

ΕΙΡ.ΜΠ.

Την εύκολη λύση διάλεξε, τελικά, η κ. Δούρου για το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Φυλή. Όπως ακριβώς το είχε προβλέψει η «ΒτΚ» στο προηγούμενο φύλλο. Θα εναποθέσει τα νέα απορρίμματα πάνω από ήδη υπάρχοντα! Θα δαπανήσει περίπου 3 εκατ. ευρώ, και αυτό, προφανώς για λόγους κατεπείγοντος, θα γίνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης… Και πανάκριβη η εμβαλωματική λύση της κ. Δούρου, και θα έχει διάρκεια ζωής μόλις 8 μηνών! Μετά θα είμαστε πάλι αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα για πολλοστή φορά.

Χ.Κ.

Η πτήση στο Λονδίνο και το «Εμπράερ»

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2017 ο πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πέταξε μυστικά για το Παρίσι, ύστερα από μια συνοδό χωρών του Νότου που είχε γίνει στη Λισσαβώνα. Παρά το σάλο που δημιουργήθηκε τότε, το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την κριτική που άσκησε.
Ενάμιση χρόνο μετά, το πάθημα φαίνεται ότι έγινε μάθημα, και πλέον ο πρωθυπουργός μετρά όλες του τις κινήσεις, ώστε να αποφύγει την κριτική.
Έτσι, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ταξίδεψε για το Λονδίνο μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του χρησιμοποιώντας την πτήση της γραμμής.
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετέφερε τον ΥΠ.ΕΞ. κ. Κοτζιά πρώτα στη Ρόδο και από εκεί στο Λουξεμβούργο.
Αμέσως μετά, το «Εμπράερ» έκανε δύο φορές τη διαδρομή Λονδίνο – Βρυξέλλες – Λονδίνο μεταφέροντας τον πρωθυπουργό για τις δύο Συνόδους Κορυφής
και τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι.
Και μια λεπτομέρεια ακόμη: η οικογένεια του κ. Τσίπρα επέστρεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα, και πάλι με πτήση της γραμμής.

Ένας Αρκάς στον ΕΦΚΑ

Ο παλαιός Αρκάς πολιτευτής της Αριστεράς με το ΚΚΕ, Λάμπρος Σέμπος, μέχρι σήμερα υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ανέλαβε πλέον τη διοίκηση του Οργανισμού. Είναι δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα Ατομικού και Συλλογικού Εργατικού Δικαίου και εμπειρία στην επίλυση συλλογικών διαφορών εργασίας. Η τοποθέτησή του θεωρείται προάγγελος των πολιτικών παιγνίων της κυβέρνησης σε ζητήματα συλλογικών συμβάσεων και αναπροσαρμογών συντάξεων.

Δ.Θ.Α.

Ο τέως έδωσε δυναμικό παρών

Παρά τα προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έδωσε και φέτος το παρών στους αγώνες των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών στις Σπέτσες, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Συμμετείχε με το σκάφος του, την «Αφρόεσσα», και ως καπετάνιος, αν και καθήμενος έδινε με στεντόρεια φωνή τα ναυτικά παραγγέλματα. Η κατάσταση της υγείας του 78χρονου πρώην χρυσού Ολυμπιονίκη, που αρκετές φορές αναγκάζεται να χρησιμοποιεί αμαξίδιο, δεν μπορεί παρά να στεναχωρεί τους παλαιότερους που τον θυμούνται νέο, έφιππο και ωραίο. Η ζωή όμως είναι πάντα όμορφη, και όπως βλέπετε στη φωτογραφία, ο Κωνσταντίνος εννοεί να την απολαμβάνει με καρτερικότητα..

Δ.Θ.Α.

Στο κενό έπεσε η πρωτοβουλία της ανεξαρτήτου βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές. Καταρχάς, δεν ρώτησε κανέναν πριν στείλει την επιστολή-αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής. Και η μόνη υπογραφή που φιγουράριζε φαρδιά-πλατιά ήταν η δική της. Και κατά δεύτερον μεταξύ των ανέστιων βουλευτών είναι και δύο πρώην χρυσαυγίτες. Αυτό φαίνεται έκανε έξαλλο τον ανεξάρτητο Χάρη Θεοχάρη, που δήλωσε πως δεν θα έδινε ποτέ τη συναίνεσή του.
Τελευταία φορά που συγκροτήθηκε Κ.Ο. ανεξαρτήτων βουλευτών ήταν το 2013 επί προεδρίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και επικεφαλής τους είχε επιλεγεί ο σημερινός βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης.

Δ.Θ.Α.

Άνθρακες ο θησαυρός…

Με κάθε τρόπο φαίνεται ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μεθοδεύσουν μια νέα επιχείρηση δικαστικής εμπλοκής στελεχών της Ν.Δ. Έτσι, την προηγούμενη Πέμπτη έφθασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μια δίωξη κατά του πρώην πρόεδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την κατηγορία ότι παρεμπόδισε την έρευνα της Δικαιοσύνης για τη γνωστή υπόθεση «Καρούζου». Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν συντρέχει λόγος άρσης της ασυλίας, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ότι με οιοδήποτε τρόπο παρεμπόδισε τη δικαστική έρευνα.

ΕΙΡ.ΜΠ.

Εκκλησιαστικός εμφύλιος στην Κύπρο

Τεταμένο το κλίμα στην Κύπρο. Είμαστε στο «παρά πέντε» μεγάλου καυγά μεταξύ ρασοφόρων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Δημητρίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την κυκλοφορία από τα βιβλιοπωλεία της Αρχιεπισκοπής βιβλίου του Κύπριου ηγουμένου του Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ Κουτσού! «Αν σιωπήσαμε μέχρι τώρα το κάναμε διότι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και δεν θέλουμε να σκανδαλίσουμε τους πιστούς μας. Αν προκληθούμε περισσότερο όμως, θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε και δεν θα είμαστε υπόλογοι εμείς για το σκανδαλισμό, αλλά εκείνοι που μας προκαλούν. Σιωπήσαμε για 30 ολόκληρα χρόνια. Ας μην προκαλούν», διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Γιατί σιωπά 30 ολόκληρα χρόνια; Τί έγινε τότε; Μήπως ήταν η χρονιά που πέρασε από την Κύπρο ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός και επέστρεψε στο Άγιον Όρος με κάποιους φέρελπεις υποψήφιους μοναχούς, μεταξύ των οποίων και ο Εφραίμ; Εκείνη τη χρονιά δεν ξεκίνησαν οι προσπάθειες για να αναγνωριστεί τελικά ένα χρόνο μετά, το 1989, από το Πατριαρχείο, η νέα αδελφότητα και το Βατοπέδι μετατράπηκε σε κοινόβιο; Από τότε δεν έγινε το Βατοπέδι το κόσμημα του Όρους;

Δ.Θ.Α.

Άγριος καυγάς για το όνομα

Άγριος καυγάς μεταξύ των Βουλιαγμενιτών και του Βουλιώτη δημάρχου τους Γρηγόρη Κωνσταντέλλου μετά την αιφνιδιαστική απόφασή του να δώσει στην ιστορική πλαζ το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη επειδή εκεί είχε κάνει το 1983 τη γνωστή συναυλία. Οι καχύποπτοι βλέπουν «αριστερό» άρωμα πίσω από την απόφαση, εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού η χήρα του καλλιτέχνη Άννα Βαγενά είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ…

Δ.Θ.Α.

Ο Βαρθολομαίος στην Κρήτη

Από μία επίσκεψη του μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου Ανδρονικάκη στον Παυλόπουλο, μάθαμε ότι αρχές Οκτωβρίου καταφθάνει στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί και αυτός, και όλο το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην Αθήνα: θα προσκληθεί ο Ιερώνυμος; Και αν ναι, θα πάει; Α! Για να μην το ξεχάσουμε: ο κ. Αμφιλόχιος πήγε στον Πρόεδρο με τον «κατά σάρκα» συγγενή του, τον γνωστό επιχειρηματία Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Δ.Θ.Α.

Ο Μητσοτάκης συναντά επιμελητηριακούς

Στον απόηχο της διαγραφής του Μίχαλου, που ήταν και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, την επόμενη Πέμπτη, στις 4 μ.μ., ο κ. Αυγενάκης παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη, στην Πειραιώς, θα έχει συνάντηση με όλα τα στελέχη των επιμελητηρίων-μελών της παράταξης. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισημανθούν και πάλι οι κεντρικές θέσεις της Ν.Δ. και θα διεξαχθεί μια ενδελεχής συζήτηση.

ΕΙΡ.ΜΠ.

Η κόντρα του νυν με τον τέως αρχηγό ΓΕΕΘΑ προμηνύει «θύελλα»

Ένας άτυπος πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του τέως αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωσταράκου και του νυν, ναυάρχου Αποστολάκη. Ο Αποστολάκης δέχθηκε μια αναίτια επίθεση από τον Κωσταράκο, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε. Με αφορμή την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, που επιβεβαίωνε τη νομιμοφροσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων στη δημοκρατική συνταγματική τάξη μετά τις αθλιότητες Μπαρμπαρούση, ο Κωσταράκος έκανε μια ανάρτηση στο φέησμπουκ κατά του Αποστολάκη. Χαρακτήρισε «απίστευτη και απολύτως αδιανόητη, τουλάχιστον για τη δική του αντίληψη», την έκδοση της ανακοίνωσης, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Στρατός έμενε εκτός πολιτικού κάδρου, «και τώρα ξαφνικά, η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ παίρνει θέση σε ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Φίλος του Αποστολάκη, πολίτης πια, σε ανάρτησή του επιτέθηκε στον Κωσταράκο λέγοντας ότι «αυτά τα δηλώνει ο άνθρωπος που ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, από τα σκαλιά του Πενταγώνου, φορώντας τη στολή του στρατηγού και κρατώντας μια ντουντούκα στο χέρι, άνοιξε διάλογο αντιπαράθεσης με τους απεργούς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που είχαν μπουκάρει στο Πεντάγωνο! Προφανώς ο ίδιος θεωρεί ότι τότε ασκούσε… εξωτερική πολιτική! Φαίνεται πως όταν πρόκειται για φασιστικές αθλιότητες που απευθύνονται στο στράτευμα η ηγεσία των Ε.Δ. θα πρέπει να σκύβει το κεφάλι»..

Η κόντρα του πρώην με τον νυν, όμως, δεν είναι αθώα, λένε οι κακές γλώσσες. Τι εννοούμε; Ο κ. Κωσταράκος στις Βρυξέλλες, απασχολεί 22 αξιωματικούς τους οποίους πληρώνει το ελληνικό κράτος. Στο πλαίσιο λελογισμένων περικοπών το ΓΕΕΘΑ –σύμφωνα με πηγές του Άμυνας– του ζήτησε να επιλέξει 11 και να αποδεσμεύσει τους υπόλοιπους. Ο Κωσταράκος φέρεται να διαφωνεί, και ακόμη δεν έχει λυθεί το ζήτημα. Αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το πράξει. Ο Αποστολάκης είναι χαμηλών τόνων –όπως λένε οι δικοί του–, αλλά εάν θυμώσει, τότε καλύτερα να μην είσαι σε ακτίνα 50 μέτρων από εκείνον. Για την ώρα δεν έχει θυμώσει. Αλλά εάν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, τότε μάλλον δεν θα αργήσει η… θύελλα!

ΠΕ.ΚΟΜ.

 

Βουλευτής όχι, υπουργός ίσως…

Σαν βόμβα έπεσε στη Ν.Δ. η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την περασμένη εβδομάδα, να τοποθετήσει ως διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» τον Γιάννη Μαστρογεωργίου.
Στο αξίωμα στο οποίο κάποτε διορίζονταν μόνο… πατεντάτοι καραμανλικοί και μετέπειτα πατεντάτοι νεοδημοκράτες τοποθετήθηκε ένας επικοινωνιολόγος που ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου στα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης, και μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν και ο διευθυντής του ελληνικού think tank «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», που δημιούργησε η πρώην υπουργός.
Το αβίαστο συμπέρασμα, λοιπόν, που προκύπτει είναι πως η τοποθέτηση του Γιάννη Μαστρογεωργίου στο Ινστιτούτο, είναι η τυπική επιβεβαίωση πως και η Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται ήδη στον προθάλαμο της Ν.Δ.
Μάλιστα, λέγεται πως η ίδια μεσολάβησε, πρόσφατα, για να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Ν.Δ. και ενός ακόμη πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκεται σε απόσταση από τη Χαριλάου Τρικούπη.
Θα είναι λάθος, όμως, παρ’ όλα αυτά, να θεωρήσει κανείς δεδομένο πως η Άννα Διαμαντοπούλου θα είναι και στις εκλογικές λίστες της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές.
«Υποψήφια βουλευτής δεν θα είναι. Υπουργός, όμως, ίσως είναι», υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες στο Μοσχάτο. Και αν υπάρξει και ευρωπαϊκό αξίωμα για το οποίο θα αποφασίσει η Ν.Δ., η Διαμαντοπούλου είναι ψηλά στη λίστα!

Β.Χ.

Έντονες διεργασίες στην Ιεραρχία εν όψει της εκλογής μητροπολίτη Λαρίσης τον Οκτώβριο. Ο αποβιώσας Ιγνάτιος ήταν άνθρωπος του Ιερωνύμου, που ως μητροπολίτης Θηβών είχε δώσει αγώνα το 1994 για να τον εκλέξει. Η Μητρόπολη θεωρείται «πολύ καλή». «Έχει τα προσκυνήματά της», λένε στη Μονή Πετράκη, «αλλά, το κυριότερο, είναι στον εύφορο Θεσσαλικό κάμπο με τα πανάκριβα κάμπριο…». Προεξοφλείται, λοιπόν, ότι οι πιρουέτες και οι «υπακοές» στον άγιο Πρώτο θα δίνουν και θα παίρνουν μέσα στο καλοκαίρι. Θα σας κρατάμε ενήμερους…

Δ.Θ.Α.

Διάγγελμα στο Προεδρικό

Πρόσφατα επισκέφθηκε το Προεδρικό ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τυνησίας. Ο Τυνήσιος είδε τις κάμερες και νόμισε ότι η συνάντηση καλύπτεται εξ ολοκλήρου, και στις δηλώσεις του δεν είχε τέλος, σα να απηύθυνε διάγγελμα. Ο Παυλόπουλος καλωσόρισε τον επισκέπτη του, είπε δυο πράγματα, και έδωσε το λόγο στον Τυνήσιο. Ο Τυνήσιος μίλαγε, μίλαγε, και δεν τελείωνε. Οι φωτογράφοι είχαν αρχίσει… να φεύγουν. Μέχρι που ένας συνεργάτης του προέδρου έκανε νόημα στον πρέσβη της Τυνησίας και αυτός ειδοποίησε διακριτικά τον αξιωματούχο ότι πρέπει να τελειώσει. Και ο άνθρωπος τελείωσε, προς ανακούφιση των υπολοίπων…

ΠΕ.ΚΟΜ.

Ένα βήμα πριν από το εγκεφαλικό!

Ένα βήμα πριν από το εγκεφαλικό βρέθηκαν οι επιτελείς των ΑΝ.ΕΛ. Διάβασαν ότι η κυβέρνηση μελετά τον διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους, και κάπου εκεί ο Πάνος Καμμένος βγήκε από τα ρούχα του. Οι ΑΝ.ΕΛ. βγήκαν λαβωμένοι από την ιστορία του Σκοπιανού, και δεν πήγαινε να βρεθούν προ μιας άλλης επιλογής με την οποία επίσης διαφωνούν κάθετα. Ο Καμμένος ενημέρωσε τον Τσίπρα ότι δεν πρόκειται καν να το σκεφτεί και προτιμά να φύγει από την κυβέρνηση παρά να κάτσει και να στηρίζει επιλογές με τις οποίες διαφωνεί δομικά. Ο Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, και κάπου εκεί έληξε (;) το ζήτημα. Και κάποιες καρδιές επέστρεψαν στη θέση τους…

ΠΕ.ΚΟΜ.

ΚΟΥΪΖ 1: Δύο πρώην στο Μοσχάτο…

Με δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της αμφίπλευρης διεύρυνσης που επιχειρεί η παράταξη.
Μάλιστα, έχουν και οι δύο ένα κοινό χαρακτηριστικό: αποχώρησαν ξαφνικά από το κόμμα τους ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της δόξας τους…

Β.Χ.

ΚΟΥΪΖ 2: Σε ποια εκκλησιά;

Τον καυγά Βαρθολομαίου – Ιερώνυμου για το Κτήμα Προμπονά τον ξέρετε. Ο Αθηνών δεν θέλει να το δώσει. Σε αντιστάθμισμα κάποιοι εσχάτως έριξαν στο τραπέζι το όνομα μιας εκκλησίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που τη θεωρούν εφάμιλλη του κύρους του Φαναρίου. Λέτε να ΕΙΡΗΝέψουνε οι δυο τους;
Δ.Θ.Α.

Με ρυθμούς χελώνας…

Με το χαρακτηρισμό «κατεπείγουσα έρευνα» ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος είχε παραγγείλει, τον περασμένο Νοέμβριο, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε μέσα σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα κρατικών ή άλλων παραγόντων, σε σχέση με τους 24 νεκρούς στη Μάνδρα και τις καταστροφές. Επτά μήνες πέρασαν από τότε, και η έρευνα όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει, αλλά ακόμη βρίσκεται σε πρωταρχικό επίπεδο, χωρίς καν να έχουν περιληφθεί στη δικογραφία οι νεκροψίες κάποιων από τα θύματα! Ήρθε, λοιπόν, και η νέα καταστροφή, χωρίς νεκρούς μεν, αλλά ολόιδια με την προηγούμενη, και εξέθεσε τόσο τον προϊστάμενο όσο και την Ασφάλεια που ανέλαβε το σχηματισμό της δικογραφίας.

Αυτοκτονία-μυστήριο

Μία τραγωδία χτύπησε την πόρτα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη εβδομάδα ο γαμπρός της έβαλε τέλος στη ζωή του. Συγκλονισμένη έμαθε το συμβάν και η δικηγόρος-κόρη της, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε διάσταση με τον αυτόχειρα τον τελευταίο καιρό. Ο 42χρονος, φυσικός στο επάγγελμα, βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε παρουσία της εισαγγελέως την περασμένη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία άρχισε να αποκαλύπτεται σιγά-σιγά και η είδηση, η οποία μέχρι χθες είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στους δικαστικούς χώρους. Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά και ποιος ήταν ο λόγος του απονενοημένου διαβήματος.

Ο Άρης στην Πειραιώς

Στην Πειραιώς, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας εθεάθη, χθες το μεσημέρι, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Στην είσοδο, όμως, δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν, καθώς έχει αλλάξει «λουκ με τα μαλλιά του σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά το αίτημά του για να πολιτευτεί ξανά στη Β’ Αθηνών, κρατείται.

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα