Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΕΥΡΩ : Το εκτοξεύει η συμφωνία στη Γερμανία

Στα υψηλά τριών ετών εκτοξεύτηκε το ευρώ , καθώς οι συντηρητικοί του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel , αλλά και οι αντίπαλοι Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν σε συμφωνία Μεγάλου Συνασπισμού.

Η εξέλιξη αυτή , έδωσε νέα ώθηση στο ράλι που σημειώνει το ενιαίο νόμισμα  από  την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου , μετά την   δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης των πρακτικών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό μείωσης των τεράστιων νομισματικών της κινήτρων.

Ειδικότερα, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,7% έναντι του δολαρίου, φθάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2015 στο 1,2120, ενώ μεσοβδόμαδα , το ενιαίο νόμισμα έχει σημείωσε άνοδο 1,4%, επιτυγχάνοντας τις καλύτερες επιδόσεις του από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Πιο αναλυτικά , στην ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα και με   τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου , φάνηκε   ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής θα μπορούσαν να επανεξετάσουν την επικοινωνιακή τους στάση στις αρχές του 2018, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι ετοιμάζονται να μειώσουν το QE εάν ο ισχυρός ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης συνεχιστεί.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση