Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ : Παρέλαβε το παγκόσμιο Βραβείο Τουρισμού

 

Στο τουριστικό άλμα της Ελλάδας με επιδόσεις ρεκόρ την τελευταία τριετία στην παγκόσμια αγορά , αναφέρθηκε η υπουργός   Τουρισμού Έλενα Κουντουρά , επισημαίνοντας τις νέες   αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που κινητοποίησε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην ελληνική οικονομία και αγορά.

Ανοίγοντας με την ομιλία της,  παρουσία του ιδρυτή και προέδρου των World Travel Awards Graham Cooke , την Τελετή Απονομής του καταξιωμένου θεσμού του Παγκόσμιου Βραβείου Τουρισμού στο Ζάππειο την Κυριακή 1 Ιουλίου,,   η κ. Κουντουρά, εστίασε στην   ισχυρή εικόνα και ζήτηση που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες και πρώτη επιλογή στη Μεσόγειο και την Ευρώπη για αυθεντικές εμπειρίες και βιωματικά ταξίδια.

Αθήνα ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Όπως επίσης και στη στοχευμένη πολιτική που σχεδίασε και υλοποίησε το υπουργείο με αποτέλεσμα η Αθήνα από σταθμός διέλευσης επισκεπτών στο παρελθόν να έχει σήμερα καταστεί και να ξεχωρίζει ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ταξίδια πόλεως και διαμονής 3-4 ημέρων, με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, στις διεθνείς αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, τις πληρότητες, τα έσοδα και τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις.

Υψηλή ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

Στη συνέχεια επισήμανε την υψηλή ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που υποστηρίζει και προωθεί το υπουργείο Τουρισμού, έχοντας διαμορφώσει ένα πιο ελκυστικό πλαίσιο για την στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, ώστε σήμερα η Ελλάδα να αποτελεί στρατηγική επιλογή ξένων ομίλων για τουριστικές επενδύσεις. Τόνισε ακόμη τη συμβολή του ελληνικού ιδιωτικού τομέα με υψηλό επαγγελματισμό, στην παροχή υψηλού επιπέδου   φιλοξενίας και στη διαρκή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Europes Leading City Break Destination 2018

 

Κατόπιν η υπουργός παρέλαβε το βραβείο Europes Leading City Break Destination 2018 από τον κ. Cooke και τον διευθύνοντα σύμβουλο της HotelBrain, διοργανώτριας εταιρείας της ευρωπαϊκής απονομής στην Αθήνα Κωνσταντίνο   Ζήκο. Μάλιστα, αποτελεί σημαντική διάκριση και επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό και τον προορισμό της Αθήνας, που το υπουργείο Τουρισμού προώθησε και πρόβαλε συστηματικά τα τελευταία χρόνια και εξασφάλισε με στρατηγικές συμφωνίες την ένταξή της Αθήνας στα προγράμματα τουρισμού πόλεως των κορυφαίων ταξιδιωτικών ομίλων της Ευρώπης. H Aθήνα ξεχώρισε μεταξύ άλλων 13 υποψήφιων πόλεων: Λονδίνο, Ρώμη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Μπέλφαστ, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γενεύη, Λισαβόνα, Πόρτο, Αγία Πετρούπολη και Βενετία.

Καλύτερη εθνική τουριστική στρατηγική

Από την πλευρά του, ο ΕΟΤ βραβεύτηκε ως ο Οργανισμός στην Ευρώπη, με την καλύτερη εθνική τουριστική στρατηγική και καμπάνια για το 2018. Το βραβείο Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign 2018 παρέλαβε ο γ.γ. του ΕΟΤ   Κωνσταντίνος Τσέγας ο οποίος μίλησε για το επιτυχημένο πολυεπίπεδο πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΕΟΤ σε εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού, ως ο εθνικός φορέας στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας. Το βραβείο για την Ακρόπολη, ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη , Europe’s Leading Tourist Attraction 2018, παρέλαβε ο πρόεδρος του δ.σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα