Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ : Σταθερή διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος

Για τη σταθερή διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά προς τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, εστιάζοντας και στη στρατηγική για το 2019, όπου επιδιώκεται μέσω νέων συνεργασιών νέα άνοδος στις αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα, και τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά.

 Ειδικότερα, στο πλαίσιο επίσκεψής της η κ. Κουντουρά, προχώρησε σε προγραμματισμένες επαφές στο Τορόντο για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού στον Καναδά   και συναντήθηκε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με τον υπουργό Τουρισμού του Οντάριο Μichael Tibollo, παρουσία του γενικού Προξένου   της Ελλάδας στο Τορόντο Βίκτωρα Μαλιγκούδη και της ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Πολιτείας του Οντάριο και υφυπουργό Υγείας Effie Triantafilopoulos.

Εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας

Ο κ. Tibollo συνεχάρη την Ελληνίδα υπουργό για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού, της ζήτησε να ενημερωθεί για την εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας και τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε την τελευταία τετραετία και οδήγησαν στις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, ενώ τόνισε τα οικονομικά οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Πολιτείας του Οντάριο. Μάλιστα , συζήτησαν για τις δυνατότητες προώθησης συγκεκριμένων δράσεων στο Οντάριο που συνδέονται με τους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης και που συμβάλλουν στην περαιτέρω προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

Ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος

Στο μεταξύ, στη συνάντηση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στον Καναδά, η υπουργός Τουρισμού,  συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τορόντο Σωτήριο στην Ιερά Μητρόπολη και τον ενημέρωσε για τις δράσεις του υπουργείου στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά προς την Ελλάδα και για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού. Επίσης, συζήτησαν για το έργο της Πατριαρχικής Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο και για τα προγράμματα της Ιεράς Μητρόπολης στον Καναδά. Στη συνάντηση παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Βίκτωρ Μαλιγκούδης, η προϊσταμένη του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά Γκρέτα Καματερού και ο διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας πατήρ Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος.

Επέκταση των πτήσεων της Air Transat τη θερινή περίοδο

Να σημειωθεί , πως στην επίσκεψη που πραγματοποίησε η κ. Κουντουρά στον Καναδά, συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο Προϊόντων της Transat Tours Renee Boisvert και συζήτησαν για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και την επέκταση των πτήσεων της Air Transat τη θερινή περίοδο του 2019, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς. Πρόκειται για τη συνέχιση   της επιτυχημένης συνεργασίας της Transat T.A. με το υπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά το 2018, που οδήγησε σε σημαντική αύξηση 22% των τουριστικών πακέτων και αεροπορικών θέσεων της εταιρείας προς την Ελλάδα το 2018.

Κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα

Παράλληλα, η επικεφαλής του Τουρισμού, συναντήθηκε με εκπρόσωπους Ομίλων και επιχειρηματίες που είτε έχουν προχωρήσει σε τουριστικές επενδύσεις στη χώρα μας   ή ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες. Επίσης είχε συνάντηση με τον Jim Mirkopoulos, αντιπρόεδρο της Cinespace Film Studios και τον γνωστό παραγωγό Μanny Danelon και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των στούντιο στο Τορόντο. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το σημαντικό ενδιαφέρον που πλέον εκδηλώνεται για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα, αμέσως μόλις τέθηκε σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τα συναρμόδια υπουργεία που παρέχει κίνητρα για την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών στη χώρα μας.

Ανάπτυξη συνολικά της ελληνικής οικονομίας

Επίσης, συζήτησαν για τη στήριξη που παρέχει το υπουργείο Τουρισμού στην προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για μεγάλες παραγωγές και στην ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού, δεδομένου ότι η κινηματογραφική βιομηχανία μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα και πολλαπλάσια οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Κουντουρά,   συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο Αντώνη Αρτεμάκη και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας. Η υπουργός τους ενημέρωσε για την επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία, την καθοριστική του συμβολή ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη συνολικά της ελληνικής οικονομίας και τη σημαντική ενίσχυση της εξωστρέφειάς του σε όλες τις ξένες αγορές.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρτεμάκης επισήμανε στην κ. Κουντουρά   ότι η Κοινότητα είναι αρωγός στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στον ελληνικό τουρισμό. Το Δ.Σ. της Κοινότητας ζήτησε τη συνεργασία και τη στήριξη της υπουργού στην υλοποίηση προτάσεων και ιδεών που αφορούν στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού τουρισμού, την ανάδειξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και νέες προωθητικές δράσεις για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στο Τορόντο

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα