Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ : Προτεραιότητα η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Στη στρατηγική προτεραιότητα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τη διασύνδεσή του με νέα θεματικά προϊόντα, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, επισημαίνοντας την καθιέρωση της Λευκάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

«Το τουριστικό άλμα των Ιονίων Νήσων από το 2014 έως σήμερα με την κατακόρυφη άνοδο κατά 55% της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της περιφέρειας κινητοποίησε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον» είπε την Κυριακή 31 Μαρτίου, η κ. Κουντουρά, στην ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Λευκάδας με το δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, τους   αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά και Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρο Γαλιατσάτο, καθώς και αντιδημάρχους του Δήμου Λευκάδας.

 Εξαιρετική συνεργασία της περιφέρειας και του υπουργείου

Συνεχίζοντας, η υπουργός απέδωσε τα εύσημα στον κ. Γαλιατσάτο, για την εξαιρετική συνεργασία της περιφέρειας και του υπουργείου την τελευταία τετραετία, που οδήγησε σε εντυπωσιακές επιδόσεις για τον τουρισμό του Ιονίου με συνεχή ρεκόρ αφίξεων και εσόδων. Και υπογράμμισε ότι «με τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, το αεροδρόμιο του Άκτιου, που εξυπηρετεί τη Λευκάδα, κατάγραψε συνολικά την τελευταία τετραετία κατακόρυφη αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά 60%, που οδήγησε σε ανάλογη αύξηση της τουριστικής κίνησης της Λευκάδας». Συνολικά 13.304 επιπλέον κλίνες υψηλών κατηγοριών 4 και 5 αστέρων προστέθηκαν την τετραετία 2015-2018 στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κορυφαίος προορισμός θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο

Από τη πλευρά του ο κ. Δρακονταειδής, ενημέρωσε την υπουργό για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της Λευκάδας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού, σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο και της παρουσίασε το Σχέδιο Στρατηγικής ΟΧΕ Λευκάδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με έμφαση στη Θαλάσσια Οικονομία, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ. Η κ. Κουντουρά συνεχάρη το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του και σημείωσε ότι για την καθιέρωση της Λευκάδας σε κορυφαίο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού πρέπει να τεθεί στρατηγική προτεραιότητα, με την παράλληλη όμως διασύνδεσή του με νέα θεματικά προϊόντα. Έτσι, η ανάπτυξη του τουρισμού στη Λευκάδα θα μπορέσει να γίνει ισόρροπα και με βιώσιμο τρόπο, καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δημιουργώντας νέα έσοδα, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Η χωροθέτηση νέου τουριστικού λιμένα. στον όρμο του Βλυχού

Παράλληλα, η υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μαρίνα Λευκάδας και στο νέο τουριστικό καταφύγιο Βασιλικής όπου είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του έτους. Επίσης, επισκέφτηκε το Νυδρί, όπου είχε συζήτηση με επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής και τον όρμο του Βλυχού Λευκάδας, όπου προβλέπεται η χωροθέτηση νέου τουριστικού λιμένα. Επιπλέον,   συμμετείχε σε συνάντηση των τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της Λευκάδας, όπου είχε ανοιχτό διάλογο με τους εκπροσώπους των φορέων για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Η Υπουργός αναφέρθηκε στην τουριστική στρατηγική που καθιέρωσε την Ελλάδα ως παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και έχει αναγνωριστεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς του τουρισμού ως πετυχημένο παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καταλυτική συμβολή του τουρισμού  στην οικονομία της χώρας

Επεσήμανε την καταλυτική συμβολή του τουρισμού συνολικά στην οικονομία της χώρας, αλλά και της Λευκάδας την τετραετία 2015-2018, που οδήγησε στην επιστροφή της Ελλάδας σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία. Και παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα, χαιρέτησε στην 45η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) στη Λευκάδας, όπου αναφέρθηκε στη συνεργασία του Υπουργείου και του Ε.Ο.Α.Ε.Ν στο πλαίσιο της εφαρμογής της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, προκειμένου να διαχυθούν τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη σε όλα τα νησιά της χώρας. Καθώς και στην ενίσχυση από το υπουργείο Τουρισμού του ρόλου των κατά τόπους Επιμελητηρίων για την υποστήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος, συμμετείχε σε ημερίδα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Λευκάδα για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων. Σημειώνεται πως η κ. Κουντουρά επισκέφτηκε τη Λευκάδα με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων στη Μαρίνα Λευκάδας και το τουριστικό καταφύγιο Βασιλικής, τα οποία αδειοδοτήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού το 2018 και χρηματοδοτήθηκαν από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω πόρων του ΕΣΠΑ. Και αποτελεί την πρώτη υπουργό Τουρισμού που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο νησί, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα