Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ : Στόχος να συνεχιστεί η επιτυχία του τουρισμού

Την βεβαιότητα ότι η επιτυχία του τουρισμού θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια , εξέφρασε   η υπουργός Έλενα Κουντουρά, εστιάζοντας   στο σχεδιασμό του υπουργείου για την «επόμενη ημέρα» του ελληνικού τουρισμού, σε συνέχεια της πρωτόγνωρης τουριστικής ανάπτυξης της τελευταίας τετραετίας.

«Στόχος ο τουρισμός να διατηρήσει την ισχυρή αναπτυξιακή του πορεία και να δημιουργήσει νέα οριζόντια και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην επιχειρηματικότητα και στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες», ανέφερε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου η κ. Κουντουρά παρουσιάζοντας το μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ «Next is Now: Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές», παρουσία του τέως γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) Δρ.Taleb Rifai,   της επικεφαλής για την Ευρώπη της Ένωσης Ταξιδίων Ασίας-Ειρηνικού (PATA) Daniela Wagner, και του τέως προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) και  πρώην CEO του Ομίλου TUI Δρ. Michael Frenzel.

Στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας

Στις ειδικές ενότητες του φόρουμ, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας ανέπτυξε την πολιτική του υπουργείου για την στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα. Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης   Παναγιώτα Διονυσοπούλου, μίλησε για τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου για τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, καθώς και στον υλοποιούμενο σχεδιασμό του υπουργείου για την αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης με στόχο την υψηλού επιπέδου κατάρτιση και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας

Παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας

Εκ μέρους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), τοποθετήθηκε σε ειδική ενότητα ο αν. γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Γιάννης Γούλιος, όπου παρουσίασε την υλοποιούμενη πολιτική για την δυναμική και στοχευμένη παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας, καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης. Από την πλευρά τους οι επίτιμοι ομιλητές από το εξωτερικό εξήραν τις υψηλές επιδόσεις και την ανθεκτικότητα που απέκτησε ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια μέσα σε αντίξοες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισαν την αποτελεσματικότητα της υπουργού και τη συμβολή της στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού στην παγκόσμια αγορά. Μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες την τεχνογνωσία τους και τις προτάσεις τους για τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Προσπάθεια για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Να σημειωθεί πως η υπουργός κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή της, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που παρέστη και χαιρέτισε στην έναρξη του συνεδρίου. Εξήρε την αμέριστη στήριξή του στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και του δώρισε ένα συμβολικό βιβλίο με θέμα το «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», για την ανάδειξη της σημαντικότητας του οποίου στο παρελθόν είχε μεριμνήσει. Επίσης, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Μάλτας, Marie Louise Coleiro-Preka , της οποίας μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προβλήθηκε στο συνέδριο.

Ισχυρός ρόλος της Ελλάδας στον τουρισμό

Μάλιστα, στο μήνυμά της η κ. Louise Coleiro-Preka εξήρε το έργο της υπουργού και αναφέρθηκε στον ισχυρό ρόλο της Ελλάδας στον τουρισμό στην περιοχή της Μεσογείου. Μετά από πρότασή της, την οποία και απεδέχθη η Ελληνίδα υπουργός, ορίζεται μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του διεθνούς φορέα Mediterranean Tourism Foundation – που τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Μάλτας – με σκοπό να εργαστούν από κοινού για την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή. Τέλος , η   κ. Κουντουρά προσέφερε στους επίτιμους ομιλητές – εκπροσώπους διεθνών οργανισμών του παγκόσμιου τουρισμού που συμμετείχαν στο Διεθνές Φόρουμ «Next is Now» . που αποτέλεσε πρωτοβουλία του εκδότη και δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, και του enikonomia.gr, αντίγραφα δάφνινου στεφανιού, τιμώντας τους για τη στενή συνεργασία που έχουν καθιερώσει με το υπουργείο Τουρισμού

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα