Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ζεστό γλυκό κρασί(Gluhwein)

Συστατικά
1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 στικ κανέλας
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
4 ολόκληρα γαρίφαλα
4 σπόροι κάρδαμου
100 γρ. φρέσκο τζίντζερ
150-200 γρ. μέλι
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1 πρέζα πιπέρι
50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα

σπόρους από 1 ρόδι
φέτες από 1 πορτοκάλι
στικ κανέλας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχο αρωματικό και ελαφρύ γλυκό κρασί για να πίνετε παρέα με τους φίλους σας τις μέρες του χειμώνα. Φυσικά δεν χρειάζεται καλό κρασί για τη συνταγή αυτή. Άλλωστε με τα τόσα μυρωδικά που βάζετε μέσα δεν έχει σημασία τι κρασί θα βάλετε. Βάλτε στο 47.05 για να δείτε πως να φτιάχνετε ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein).

Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα το στικ κανέλας, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, τα γαρίφαλα και το κάρδαμο.
Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ, το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα.
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και το πορτοκάλι.
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και μεταφέρουμε μέσα σε μία κανάτα.
Για να σερβίρουμε βάζουμε στα ποτήρια μας 1 φέτα πορτοκάλι, 1 στικ κανέλας, σπόρους ροδιού και γεμίζουμε με το κρασί μας (αν θέλουμε μπορούμε να το σουρώσουμε).

Η βιογραφία του Κ. Μήτση