Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Η Ελλάδα της Δημιουργίας και της Ελευθερίας… – του Γ. Λοβέρδου

Εδώ και καιρό, λέω και γράφω ότι αν δεν γίνουν γενναίες μεταρρυθμίσεις πέρα από τις προβλέψεις του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την καταστροφή. Η κυβέρνηση των Συριζανέλ, δυστυχώς, όπως είχα προβλέψει, απέτυχε γιατί δεν πίστευε στις μεταρρυθμίσεις. Μοιραία, το βάρος πέφτει στην επόμενη κυβέρνηση, αυτή του Κυριάκου και της Ν.Δ., που μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα.
Πράγματι, όπως λέω και ξαναλέω χρόνια τώρα, αν δεν αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση, αν δεν πάψει να θέτει αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα, αν δεν καταπολεμηθούν η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η αναποτελεσματικότητά της, αν δεν ανοίξουν οι αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα, αν δεν καταπολεμηθούν οι συντεχνιακές νοοτροπίες, αν δεν δημιουργηθεί σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο, αν δεν απλουστευθεί η νομοθεσία, κυρίως η φορολογική, και δεν επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης, αν δεν αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα και η Ανώτατη Παιδεία δεν αποκτήσει σύνδεση με την αγορά εργασίας, αν δεν τεθούν κίνητρα γιά την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αν δεν υπάρξει ένα σύγχρονο τραπεζικό σύστημα που θα δανειοδοτεί τις καινοτόμες ιδέες και προσπάθειες, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε μέσα στη μιζέρια, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, και τα παιδιά μας θα αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.
Αυτό δεν νομίζω ότι το θέλει κανένας. Κανένας από μας δεν θέλει να μετατραπεί η Ελλάδα μας σε χώρα γερόντων και μεταναστών. Γι’ αυτό έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μιά Ισχυρή, Δίκαιη, Ανεπτυγμένη Ελλάδα. Μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, όπου θα επικρατούν οι αξίες της δημιουργικότητας, της δικαιοσύνης, του καθήκοντος, της ευσυνειδησίας. Όπου οι θεσμοί θα είναι δυνατοί και λειτουργικοί. Και όπου οι πολιτικοί μας θα στηρίζονται στην αλήθεια και στη λογική. Φοβάμαι ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Αισιοδοξώ ότι μπορούμε να το πράξουμε. Φτάνει να μοχθήσουμε γι’ αυτό.
Και εύχομαι ο Κυριάκος και όσοι άλλοι πολιτικοί και κόμματα είναι πράγματι μεταρρυθμιστές να μην μείνουν στα λόγια. Αλλά να κάνουν τα λόγια πράξη την επαύριον των εκλογών που θα κληθούν να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο. Διότι άλλως και αυτοί θα αποτύχουν οικτρά. Αλλά και η πατρίδα μας. Και δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Το οφείλουμε να πετύχουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές!

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα