Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Η καλύτερη και πιο διεθνοποιημένη διοργάνωση

Με έμφαση στη διεθνοποίηση, την τεχνολογία και την καινοτομία, με περισσότερους από 1.500 εκθέτες, με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου, με τη δυναμική παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με τη σημαντική συμμετοχή του ελληνικού επιχειρείν, αλλά και με πολλά θεματικά αφιερώματα και δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, η 83η ΔΕΘ ετοιμάζεται να αφήσει το αποτύπωμά της στην ιστορία του θεσμού.

Πρόκειται άλλωστε για την καλύτερη και την πιο διεθνοποιημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών, ένας χαρακτήρας που επιβεβαιώνεται τόσο από την δυναμική παρουσία του αμερικανικού επιχειρείν όσο και από τις πλούσιες ξένες συμμετοχές. Το στοίχημά μας για διεθνοποίηση κερδίζεται σταδιακά και αποτυπώνεται και στη ΔΕΘ.

Η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών ως τιμώμενης χώρας στη φετινή διοργάνωση, που μεταφράζεται στην έλευση 52 αμερικανικών εταιρειών-κολοσσών, αλλά και στην παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών τους στη Θεσσαλονίκη, δίνει τον τόνο στην 83η ΔΕΘ. Από την Microsoft, τη Google και την Hewlett Packard μέχρι τη Cisco και την Coca-Cola, οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα έρθουν να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η διεθνοποίηση όμως της διοργάνωσης έχει και άλλες εκφάνσεις. Συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο 6 που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Ο αριθμός των ξένων συμμετοχών ανέρχεται φέτος σε 22 έναντι των 18 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει αυξηθεί κατά 40% ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνουν. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετέχουν στη ΔΕΘ η Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ινδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί και ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ, όπου θα είναι τιμώμενη χώρα. Με μεγάλη συμμετοχή έρχεται και η Κίνα, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, όταν είχε εκείνη την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας.

Φέτος η 83η ΔΕΘ θα γίνει το επίκεντρο οικονομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων, καθώς τόσο οι ξένες όσο και οι ελληνικές επιχειρήσεις τής δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και αναγνωρίζουν τη βαρύτητά της. Δίπλα στο αμερικανικό περίπτερο, 100 ελληνικές start ups από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν μια άλλη Ελλάδα, την Ψηφιακή Ελλάδα, σε μια πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Επίσης τη διοργάνωση «αγκαλιάζουν» και τα Επιμελητήρια της χώρας, υπό την ομπρέλα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η 83η ΔΕΘ δίνει το στίγμα της στρατηγικής μας, που συνίσταται στη διεθνοποίηση, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Σε αυτή την οδό θα κινηθούμε και τα επόμενα χρόνια, επιδιώκοντας να μεγεθύνουμε τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά την Έκθεση, τιμώντας παράλληλα την ιστορική της παρακαταθήκη.

* Ο κ. Τάσος Τζήκας  είναι  πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα