Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Η ΝΔ κλείνει την πόρτα στη λύση της Οικουμενικής και ζητά παραίτηση Τσίπρα

Στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ήταν κάθετος απορρίπτοντας την όποια ιδέα για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Αν δεν μπορεί, ας παραιτηθεί. Και ας μην αναζητά συνενόχους. Από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε επιπλέον, πως σε μία κρίσιμη φάση, ο πρωθυπουργός είναι απών, «πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη, με το ταξίδι στη Κούβα». Ο Β. Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης υπενθυμίζοντας ότι διαβεβαίωνε πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, διαμηνύοντας ότι η ΝΔ επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση επί 14 μήνες έλεγε ότι κλείνει την πρώτη αξιολόγηση, παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε στον κόφτη και στο υπερταμείο. Επίσης την κατηγόρησε ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο». Αναφέρθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία λέγοντας ότι οι συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών είχαν τριπλό αποτέλεσμα: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, καθώς και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Aναφερόμενος στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», ο οποίος προκαλεί και δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. «Είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα προς την Άγκυρα», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα