Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Θα κοστίσει ακριβότερα, ο ΕΝΦΙΑ που δεν καταργήθηκε

Δεν πιστεύουν τα μάτια και τα αυτιά τους μ’ αυτά που βλέπουν κι ακούνε οι 8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο ΕΝΦΙΑ 2016 θα είναι ακόμη πιο βαρύς από τα προηγούμενα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία και φυσικά δεν καταργήθηκε όπως είχαν προεκλογικά υποσχεθεί οι σημερινοί κυβερνώντες.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον Συμπληρωματικό Φόρο Ακινήτων λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στις 200.000 ευρώ.

Όσοι πλήρωναν τον συγκεκριμένο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον από 50€ έως και 2.675 €. Η επιβάρυνση σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά και το 300%.

Υψηλότερο «λογαριασμό» θα πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες από την αύξηση έως και 25% των συντελεστών φόρου των αστικών οικοπέδων.

Η αύξηση του φορολογικού βάρους για τα αστικά ακίνητα, σε όσες περιοχές δεν μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες, ή μειώθηκαν οριακά, θα είναι διπλή τόσο από την αύξηση του συντελεστή οικοπέδου όσο και από την αύξηση της κλίμακας του συμπληρωματικού φόρου.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ΔΕΝ περιλαμβάνεται η μείωση του φόρου των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων (ξενοίκιαστων) ακινήτων κατά 20% που ίσχυε μέχρι φέτος. Αυτό συνεπάγεται νέο βάρος στους ιδιοκτήτες των κενών ακινήτων έως και 25%.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα