Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Θοδωρής Ρουσόπουλος: «Η έλλειψη αυτοδυναμίας οδηγεί σε αστάθεια»

«Η αλλαγή που φέρνει το τέλος μιας περιόδου αστάθειας, ανασφάλειας και κωλυσιεργίας όταν επέρχεται μία δύναμη ευθύνης, αλήθειας και εργατική, είναι σίγουρα άμεση», αναφέρει στη συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υποψήφιος της Ν.Δ. στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας Θοδωρής Ρουσόπουλος. Για παράδειγμα επισημαίνει ότι ο κόσμος θα δει την αλλαγή στη φορολογία στην τσέπη του από το νέο φορολογικό έτος. Τέλος, καταλήγει ότι είναι ζητούμενο και στόχος της Ν.Δ. η αυτοδυναμία.

Είναι αυτοσκοπός της Νέας Δημοκρατίας η αυτοδυναμία; Γιατί αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, παρ’ όλο που το ΚΙΝ. ΑΛ. προτίθεται να δώσει ψήφο ανοχής, η Ν.Δ. δείχνει επαναληπτικές εκλογές τον Αύγουστο με απλή αναλογική;

«Είναι ζητούμενο και στόχος για εμάς η αυτοδυναμία. Διότι εάν δεν υπάρξει η ζητούμενη αυτοδυναμία, ακριβώς επειδή στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ. υπάρ χουν πολλές τάσεις, ενώ συγχρόνως αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης μαζί μας, θα καταλήξουμε σε μία κατάσταση ακυβερνησίας και αστάθειας. Έτσι, δυστυχώς, αυτό το σενάριο καταλήγει σε επαναληπτικές εκλογές τον Αύγουστο, με δεδομένο ότι από τη στιγμή που δεν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση για να καταργήσει την απλή αναλογική, αυτό θα είναι και το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει».

Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται ανάπτυξη και δουλειές. Σε πόσο χρόνο αν γίνετε κυβέρνηση ο κόσμος θα το δει αυτό στην πράξη, στην καθημερινότητά του;

«Η αλλαγή που φέρνει το τέλος μιας περιόδου αστάθειας, ανασφάλειας και κωλυσιεργίας όταν επέρχεται μία δύναμη ευθύνης, αλήθειας και εργατική, είναι σίγουρα άμεση και αποτυπώνεται από την πρώτη στιγμή. Χαρακτηριστική είναι σε αυτό και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην κλείσει η Βουλή το καλοκαίρι. Βεβαίως, δεν θα κάνουμε αλόγιστες κινήσεις, οπότε εάν με ρωτάτε από πότε, για παράδειγμα, θα δει ο κόσμος την αλλαγή στη φορολογία στην τσέπη του, θα είναι από το νέο φορολογικό έτος».

Ο Αλέξης Τσίπρας σάς κατηγορεί για «κρυφό πρόγραμμα». Τι απαντάτε;

«Η Νέα Δημοκρατία έχει βασίσει ολόκληρη την προεκλογική της περίοδο στη διαφάνεια για το πρόγραμμά της, πράγμα που δεν αρέσει στον κ. Τσίπρα και θέλει πάση θυσία να το βλάψει. Έχουμε δημοσιεύσει αναλυτικά, ολόκληρο το πρόγραμμά μας για κάθε τομέα, από την Παιδεία μέχρι την Ασφάλεια και την Οικονομία. Κάθε πολίτης αυτή τη στιγμή μπορεί να το ψάξει στο διαδίκτυο, να το βρει άμεσα και να το διαβάσει. Οπότε, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά κρυφό είναι. Αντιθέτως, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε βλέπω να είναι ο πυλώνας της προεκλογικής του εκστρατείας όπως θα έπρεπε ούτε βλέπω να έχει πουθενά δημοσιοποιηθεί με τη ζητούμενη ανάλυση».

Σύμφωνα με την εμπειρία σας, οι πολίτες καταψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή υπερψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία;

«Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. κατάφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό να δυσαρεστήσει και να απογοητεύσει τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών, που κάποιοι καταψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, αυτό ίσχυσε –και πάλι έως έναν βαθμό– στις ευρωεκλογές. Στις εθνικές εκλογές, που η Νέα Δημοκρατία στηρίζεται εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμά της και όχι σε μια ‘’αντί-ΣΥΡΙΖΑ’’ λογική, οι πολίτες στηρίζουν, υπερψηφίζουν και εγκρίνουν το σχέδιο που έχει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Πώς βλέπετε τη δυναμική που αναπτύσσουν τα κόμματα του κ. Βελόπουλου και του κ. Βαρουφάκη;

«Το δικό μου σχόλιο ως προς τα δύο αυτά κόμματα είναι το εξής. Αρχικά, θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο και θετικό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας φασιστικά ή σωτηριολογικά κόμματα να μείνουν εκτός Βουλής. Ως προς το κόμμα του κ. Βαρουφάκη είναι επιστημονικά λογικό κάποιοι απογοητευμένοι πρώην υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να στρέφονται προς αυτήν την εναλλακτική. Δεν πρέπει, βεβαίως, να ξεχνάμε την περίοδο Βαρουφάκη και πόσο επιζήμια ήταν για τη χώρα».

Γιατί, κατά την άποψή σας, υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ μια συντονισμένη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μετά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη;

«Για δύο λόγους. Πρώτον, υπήρξε μία αποτυχημένη προσπάθεια διεμβολισμού της Νέας Δημοκρατίας από τον κ. Τσίπρα δια μέσου του πρώην πρωθυπουργού. Δεύτερον, αφού ο κύριος Παπανδρέου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δεν είχε ποιον άλλον πρωθυπουργό να κατηγορήσει και άρχισε να επιτίθεται στον Κώστα Καραμανλή, ενώ και ο ίδιος ξέρει πως οι κατηγορίες του είναι ψευδείς».

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα