Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΙΑΣΩ : Νέα δεδομένα για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Οι εξελίξεις και τα νεότερα δεδομένα στην επεμβατική αντιμετώπιση της Ενδομητρίωσης, θα συζητηθούν στο 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση» που οργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Δημιουργία Ζωής» και πραγματοποιείται στις 10 έως 12 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών«Η αλματώδης εξέλιξη στον τομέα της Βιοτεχνολογίας, συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής καθώς και στη βελτίωση των μεθόδων της», επισήμαναν οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του συμποσίου   Μαιευτήρες / Γυναικολόγοι, Ιατροί Αναπαραγωγής, Παναγιώτης Ψαθάς (φωτό) και Κωνσταντίνος Κωσταράς, Ιδρυτικά Μέλη της ΜΙΥΑ «Institute of Life Ιασώ», ενώ πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο αν. καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος της ΜΙΥΑ «Institute of Life Ιασώ” Θέμης Μαντζαβίνος.

Θα παρουσιαστούν  νέες εξελίξεις, και  επιτεύγματα

Το Ιασώ θα εκπροσωπήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα συμμετέχουν ως ομιλητές και συντονιστές, και θα συζητήσουν με τα πλέον έμπειρα στελέχη Μονάδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, σχετικά με τις νέες εξελίξεις, τα επιτεύγματα και τα αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων, που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.  Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου τα πλέον έμπειρα στελέχη Μονάδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, θα συζητήσουν σχετικά με τις νέες εξελίξεις και με τα επιτεύγματα και αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων, που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Παρουσίαση εξειδικευμένων  θεμάτων  υπογονιμότητας

Θα αναπτυχθούν εξειδικευμένα θέματα υπογονιμότητας, από την πρόκληση ωορρηξίας, την υποστήριξη της ωχρινικής φάσης, έως τις προχωρημένες νεότερες τεχνικές όπως η ενεργοποίηση in vitro του ωοθηκικού ιστού, η δημιουργία του πρώτου ανθρώπινου ωαρίου στο εργαστήριο, η θεραπευτική τροποποίηση των γονιδίων in vitro καθώς και τα νεότερα δεδομένα στην ευρύτερη χρήση του «Spindle Transfer» στην κλινική εφαρμογή. Συγκεκριμένα, στο Συμπόσιο   συμμετέχουν  οι ειδικοί στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: C. Stratakis, K. Barnhart, R. Scott, A. Pellicer, H. Fatemi, D. De Ziegler, K. Kawamura, E. Lambarta κ.α. Ειδικοί στην Ενδομητρίωση: C. Chapron, F. Petraglia, V. Chiantera, J. English, A. De Giovanni, J. Keckstein, J. Donnez κ.α. Ειδικοί Επιστήμονες – Ερευνητές: D. Egli, S. Mitalipov, E. Telfer, E. Fragouli, K. Spaeth, N. Costa Borges, B. Heindryckx .

Στα πλαίσια του Συμποσίου διοργανώνεται Τηλεδιάσκεψη

Μάλιστα, στα πλαίσια του Συμποσίου διοργανώνεται Τηλεδιάσκεψη, σε συνεργασία με το περιοδικό Fertility Sterility της ASRM (American Society of Reproduction Medicine), υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Dominique De Ziegler, με θέμα τη χρήση των μιτοχονδρίων στην αναπαραγωγή. Τη συζήτηση θα παρακολουθήσουν ζωντανά πάνω από 7.000 μέλη της ASRM σε 100 χώρες ανά τον κόσμο.

Η Τελετή Έναρξης του Συμποσίου

Ειδικότερα,  την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του Συμποσίου, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, με διεθνή παρουσία και αναγνώριση στους αγώνες για το ευ ζην και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Επίσης, θα παραθέσει την εναρκτήρια ομιλία καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας, ΕΚΠΑ Γεώργιος Χρούσος, Την οργάνωση της επιστημονικής εκδήλωσης, έχει αναλάβει η Επιστημονική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Conception of Life».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα