Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΙΣΑ-ΜΗΤΕΡΑ : Αναβάθμιση συστήματος Μεταμοσχεύσεων

Στη συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης σύγχρονων μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών που οδηγούν στην εφαρμογή ενός άρτιου συστήματος Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, εστίασε το συνέδριο που οργανώθηκε , στο Μουσείο της Ακρόπολης, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου , από την Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μητέρα με συνδιοργανωτή τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

 

«Ο Όμιλος Υγεία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ιατρο-κοινωνικά θέματα, όπως η Δωρεά Οργανων και Μεταμοσχεύσεων», δήλωσε κατά την διάρκεια του συνεδρίου , η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής, Ελευθερία Κρικέλη, προσθέτοντας πως «Έμπρακτη απόδειξη είναι η αμέριστη υποστήριξη του όλου εγχειρήματος.

 

Αναβάθμιση  του συστήματος των Μεταμοσχεύσεων 

Ελπίζω ότι το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει τον καταλύτη για την προβολή και διάδοση πρόσφορων και δοκιμασμένων μεθοδολογιών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση και βελτίωση του συστήματος των Μεταμοσχεύσεων της χώρας μας, σε στάθμη υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα». Συγκεκριμένα , το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του συνεδρίου είναι η πανελλαδική συμμετοχή ιατρών και η εκπροσώπηση από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ολλανδία και η Ιταλία οι οποίες έχουν αναπτύξει επιτυχή προγράμματα.

Εκπροσώπηση από ευρωπαϊκές χώρες

Το συνέδριο τελούσε  υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Εταιρίας Μεταμοσχεύσεων. Σύμφωνα με στοιχεία του Ε.Ο.Μ, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη και στις δέκα τελευταίες χώρες του Δυτικού κόσμου, στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Ενδεικτικά, το 2016 πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας μόνο 151 μεταμοσχεύσεις, όταν σε ευρωπαϊκές χώρες πληθυσμιακά συγκρίσιμες, όπως το Βέλγιο και η Πορτογαλία, οι μεταμοσχεύσεις ανήλθαν σε 1.032 και 846 αντίστοιχα.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα