Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Ιωάννα Γκελεστάθη: Ο «Ρουβίκωνας» προκαλεί η κυβέρνηση τον καλύπτει

«Ο»Ρουβίκωνας» και οι λοιπές αναρχικές συλλογικότητες αποθρασύνονται μέρα με τη μέρα έχοντας απέναντί τους μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν πατάσσει την παράνομη και αντικοινωνική δράση τους, αλλά, αντιθέτως, της παρέχει ανεξήγητη και προκλητική κάλυψη», αναφέρει στη συνέντευξή της στη «ΒτΚ» η πολιτευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη. Τονίζει, επίσης, ότι «η Αστυνομία και θέλει και μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτόν τον κατήφορο, αρκεί να αφεθεί ελεύθερη από την πολιτική της ηγεσία να το πράξει». Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζει ότι « είναι επαίσχυντη, καθώς αναγνωρίζοντας στους γείτονες δήθεν μακεδονική εθνότητα και δήθεν μακεδονική γλώσσα υποδαυλίζει τον αλυτρωτισμό τους». Επισημαίνει, ακόμη, ότι παρακολουθώντας την αναθεωρητική διαδικασία στα Σκόπια, διαπιστώνεται «ότι η ούτως ή άλλως επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται απροκάλυπτα καθιστώντας την κατάσταση ακόμα χειρότερη»

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε να εντείνονται οι επιθέσεις είτε από τον «Ρουβίκωνα» είτε από αναρχικές συλλογικότητες, και πολλές φορές οι αστυνομικοί να είναι σε ρόλο παρατηρητή. Μάλιστα, η κ. Παπακώστα σε δήλωσή της ανέφερε ότι «οι αστυνομικοί πρέπει να αυτοπροστατεύονται». Πώς το σχολιάζετε;

«Ο «Ρουβίκωνας» και οι λοιπές αναρχικές συλλογικότητες αποθρασύνονται μέρα με τη μέρα έχοντας απέναντί τους μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν πατάσσει την παράνομη και αντικοινωνική δράση τους, αλλά, αντιθέτως, της παρέχει ανεξήγητη και προκλητική κάλυψη. Αντιεξουσιαστές εξακριβώνουν τα στοιχεία αστυνομικών, αστυνομικός διευθυντής προπηλακίζεται από καταληψίες, αστυνομικοί δέχονται λεκτικές και σωματικές επιθέσεις από αναρχικούς εντός δικαστηριακών χώρων, και ο θλιβερός κατάλογος δεν έχει τέλος. Η Αστυνομία και θέλει και μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτόν τον κατήφορο, αρκεί να αφεθεί ελεύθερη από την πολιτική της ηγεσία να το πράξει. Όσον αφορά στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη την παραδίδω στην κρίση των επί δεκαετίες ψηφοφόρων της».

Συμφωνείτε με το οι κληρικοί να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι;

«Δε συμφωνώ με το οι κληρικοί να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε κάποια στιγμή στη λύση οι κληρικοί να πληρώνονται από τα έσοδα που θα έχει η Εκκλησία από την αξιοποίηση της περιουσίας της είναι μια εξέλιξη η οποία απαιτεί μακρά και σχολαστική προετοιμασία. Ο πρωθυπουργός προέβη στην εξαγγελία της αλλαγής του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή επεξεργασία των πολλών και σύνθετων ζητημάτων που προκύπτουν από μια τέτοια αλλαγή δημιουργώντας κολοσσίαια αναστάτωση στους κληρικούς και στις οικογένειές τους. Απεδείχθη, εξάλλου, αμέσως μετά, ότι στόχος του πρωθυπουργού δεν υπήρξε ποτέ η προαγωγή των σχέσεων της Πολιτείας με την Εκκλησία, αλλά η πλασματική κένωση 10.000 θέσεων δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να δύναται να δικαιολογήσει ισάριθμες προσλήψεις παρά το γεγονός ότι η μισθοδοσία των 10.000 κληρικών με βάση την προτεινόμενη ρύθμιση θα εξακολουθεί εμμέσως να χρηματοδοτείται από την Πολιτεία».

Περιμένατε ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας να είναι σε αγαστή συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;

«Ο πρωθυπουργός δε διστάζει να υποστηρίξει τα πάντα και τα αντίθετά τους ανάλογα με το στιγμιαίο μικροπολιτικό του συμφέρον. Κινείται τυχοδιωκτικά και όχι βάσει αρχών, επομένως τίποτα από όσα κατά καιρούς λέει και από όσα κατά καιρούς κάνει, δεν με εκπλήσσει».

Γιατί η Ν.Δ. ζητά εκλογές πριν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών;

«Η Ν.Δ. ζητά εκλογές πριν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί από τη Βουλή, τότε, δυστυχώς, παράγει για τη χώρα έννομα αποτελέσματα, τα οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ανατραπούν. Θυμίζω ότι η Ν.Δ. χρησιμοποίησε το ισχυρότερο κοινοβουλευτικό όπλο που διέθετε, δηλαδή την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να αποτραπεί η υπογραφή και τα τετελεσμένα που αυτή ήδη άρχισε να δημιουργεί σε βάρος της χώρας. Η Ν.Δ. δε θα πάψει να επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επαίσχυντη, καθώς αναγνωρίζοντας στους γείτονες δήθεν μακεδονική εθνότητα και δήθεν μακεδονική γλώσσα υποδαυλίζει τον αλυτρωτισμό τους. Σημειώνω, τέλος, ότι παρακολουθώντας την αναθεωρητική διαδικασία στα Σκόπια διαπιστώνουμε ότι η ούτως ή άλλως επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται απροκάλυπτα καθιστώντας την κατάσταση ακόμα χειρότερη».

Τι να περιμένουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες από τη Ν.Δ. όταν γίνει κυβέρνηση;

«Η Ν.Δ. έχει ως στόχο την παροχή κινήτρων σε νέες ή ήδη υφιστάμενες μεγάλες επιχειρήσεις, έχει όμως ως ακόμη υψηλότερης προτεραιότητας στόχο την παροχή κινήτρων σε νέες ή ήδη υφιστάμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της ελληνικής Οικονομίας. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες επομένως, να περιμένουν από τη Ν.Δ. ελαφρύνσεις όπως, μεταξύ άλλων, η μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29%, η μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% από 15% και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στις ατομικές επιχειρήσεις, κυρίως, όμως, να περιμένουν πολιτικές μείωσης της γραφειοκρατίας και ενίσχυσης της ρευστότητας».

Η πολιτική πορεία του πατέρα σας, του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη, σας έχει επηρεάσει στην απόφασή σας να εμπλακείτε ενεργά με την πολιτική;

«Ο πατέρας μου αποτελεί για εμένα πρότυπο τόσο στην πολιτική όσο και στη ζωή. Η πολιτική πορεία του ασφαλώς με έχει επηρεάσει στην απόφασή μου να εμπλακώ ενεργά με την πολιτική. Φιλοδοξία μου είναι να φανώ έστω και κατ’ ελάχιστον αντάξια ενός ανθρώπου του οποίου το όνομα είναι συνδεδεμένο με την τιμιότητα και την εργατικότητα, με την προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στους συμπατριώτες του, με την ιδεολογική συνέπεια και την κυβερνητική αποτελεσματικότητα».

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα