Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Κάτι «τρέχει» με την Μέγκαν

«Ποιος είναι ο λόγος, ή μάλλον οι λόγοι, που όλη η υφήλιος ασχολείται με την Μέγκαν Μαρκλ, σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι το Νο1 όνομα στη αναζήτηση προσωπικοτήτων στο Google;», δέον να διερωτηθούν ένιοι αναγνώστες. Η απάντησις είναι σύνθετος και αφορά στην ένωση δύο κόσμων, του βασιλικού και του χολλυγουντιανού, δύο κόσμων που ελκύουν και συναρπάζουν το φιλοθεάμον κοινό.

H άφιξις στον κόσμο του baby Sussex, άλλη μία αμερικανιά που κάνει να τρίζουν τα κόκκαλα του Σαίξπηρ, εμείωσε κατά τι το πυρ ομαδόν που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα ο βρεττανικός Τύπος κατά της πρώην ηθοποιού του Χόλλυγουντ και νυν μέλους της αγγλικής βασιλικής οικογενείας. Μία ασυλία που δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ, αφού τα μηνύματα που έρχονται για την «νεόφυτη» δούκισσα από αυλικούς του Παλατιού δεν είναι ενθαρρυντικά. Η πρώτη είδησις που διέρρευσε στην φιλοβασιλική εφημερίδα «Sunday Telegraph» ανεφέρετο στα παράπονα των άμεσων συνεργατών της Μέγκαν, ότι ξυπνάει κάθε πρωΐ στις 5 και τους βομβαρδίζει με ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία απαιτεί να απαντηθούν άμεσα. Οι ιδιοτροπίες, οι παράλογες απαιήσεις και η αδυναμία προσαρμογής φαίνεται ότι υπήρξαν οι καθοριστικοί παράγοντες ώστε στενή συνεργάτις της βασιλίσσης Ελισσάβετ, η οποία επιστρατεύθηκε για να σώσει την κατάσταση, να αρνηθεί να υπαχθεί στην δούλεψη της Μέγκαν. Τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης δημοσκοπήσεως, άλλωστε, είναι αποκαλυπτικά: η πρώην ηθοποιός έρχεται στην 5η θέση όσον αφορά την δημοφιλία των μελών της αγγλικής βασιλικής οικογενείας. Πρώτος έρχεται ο σύζυγός της, ο πρίγκηψ Χάρρυ, δεύτερη η βασίλισσα Ελισσάβετ, τρίτος ο πρίγκηψ Ουΐλλιαμ, τέταρτη η δούκισσα του Cambridge, και πέμπτη και καταϊδρωμένη η Αμερικανίς. Μπάκιγχαμ – Χόλλυγουντ σημειώσατε «1».

Ο ομφάλιος λώρος

υδείς ή, για να είμεθα δίκαιοι, ολίγοι υποψιασμένοι ανέμεναν όταν ενέσκηψε ο «τυφώνας» Μέγκαν, το τι θα επακολουθούσε. Ήταν πάλι Μάϊος, όταν ο δευτερότοκος υιός της λαοφίλητης πριγκιπίσσης Νταϊάνα και του πρίγκηπος της Ουαλλίας Καρόλου ενυμφεύετο, στο παλάτι του Ουΐνδσωρ, την πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Suits» Μέγκαν Μαρκλ. O ενθουσιασμός υπήρξε διηπειρωτικός. Η επιλογή μη γαλαζοαίματης, και δη μιγάδος, έφερε, τότε, έναν αέρα μοντερνισμού και ανανεώσεως στον αρχαιότερο θεσμό του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ομορφιά και ο χολλυγουντιανός αέρας της νύφης την κατέστησαν αμέσως συμπαθή στα μάτια της κοινής γνώμης, η οποία δεν ξεχνά το παραμύθι της Σταχτοπούτας. Γρήγορα το τρίο που αποτελούσαν τα αγαπημένα αδέλφια Ουΐλλιαμ και Καίητ, έγινε κουαρτέτο. Αμέσως ο βρεττανικός Τύπος έσπευσε να τους ονομάσει με το ίδιο προσωνύμιο που είχε δώσει στους Beatles, «Fab Four», «Fabulοus Four» – «Οι Υπέροχοι Τέσσερις». Αλλά ύστερα ήλθαν τα πρώτα σύννεφα. Με υπαιτιότητα της Μέγκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εμφιλοχώρησαν οι πρώτες έριδες. Τρελλά ερωτευμένος ο Χάρρυ, έλαβε το μέρος της συζύγου του δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο ρήγμα στον αδελφικό ομφάλιο λώρο. Η μετακόμισις του ζεύγους Sussex από το Kensington Palace όπου συγκατοικούσε με το ζεύγος Cambridge, έφερε και την γεωγραφική απομάκρυνση. Έτερο «διαζύγιο», αυτήν την φορά στο instagram, αποτελεί η απόφασις του Χάρρυ και της Μέγκαν να απογαλακτιστούν από τον κοινό λογαριασμό στο Kensington royal και να δημιουργήσουν τον δικό τους, Sussex royal. Λεπτομέρεια υψίστης σημασίας. Η Καίητ μία ημέρα θα στεφθεί βασίλισσα.

Όλο το διάστημα που διήρκησε η «επέλασις» της Μέγκαν, η Καίητ παρέμενε ατάραχη. Σε μία χώρα που σπαράσσεται από τον διχασμό του Brexit, ηρνήθη να συμμετάσχει στον ενδο-οικογενειακό διχασμό. Πρότυπό της φαίνεται ότι είναι η βασίλισσα Ελισσάβετ και ένα ρητό που εκφράζει την όλη φιλοσοφία της: «Never explain, never complain», «Μην εξηγείς, μην παραπονιέσαι».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα