Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Καίει το Μαξίμου ο «Μανόλο του Παππά»

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις γύρω από τον Μανώλη Πετσίτη, που μέχρι το 2013 δήλωνε «σερβιτόρος» με εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ, και πέντε χρόνια αργότερα μεταμορφώθηκε σε επιχειρηματία με απολαβές άνω των 370.000, πολυτελή διαβίωση σε βίλες και σουίτες, Range Rover των 130.000, συλλεκτικά ρολόγια Frank Muller, σωματοφύλακες, αιθέριες υπάρξεις, πανάκριβες νύχτες διασκέδασης… Και βέβαια, πανηγυρικές φωτογραφίες με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλους συντρόφους, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές.
Απορία προκαλεί το γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη κάποιος εισαγγελέας, ώστε να ελέγξει τον πακτωλό χρημάτων και την προφανή διαπλοκή, αν και υπό την πίεση των γεγονότων η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα διερευνήσει τελικά την υπόθεση, κάνοντας δεκτό -σχεδόν αναγκαστικά- το σχετικό αίτημα της Ν.Δ. Έτσι αναμένεται η κλήτευση προσώπων όπως της προέδρου της Αρχής για το «μαύρο» χρήμα Άννας Ζαΐρη, του στελέχους που διερευνούσε τις διαδρομές μέσω offshore (σχετικές με τον κ. Πετσίτη) και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, του πρώην προέδρου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου.
«Σφυρίζουν» αδιάφορα Μετά τις αποκαλύψεις για τα μεγάλα αδικαιολόγητα ποσά μόνο σε τραπεζικούς λογαριασμούς Πετσίτη στην Κύπρο, πολλοί από την κυβέρνηση, όπως ο παιδικός του φίλος
Νίκος Παππάς, κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν ή τουλάχιστον ότι δεν συνεργαζόταν μαζί του, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, εξακολουθεί να τον χαρακτηρίζει «κουβαλητή της τσάντας του», ζητώντας μάλιστα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, διότι ο φίλος τους «βρίσκεται με λογαριασμούς παντού και με ραντεβού με επιχειρηματίες με τους οποίους έκαναν συναλλαγές». Μέσα σε όλα, μάλιστα, αποκαλύφθηκε και η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της… FIFA, αφού στη δικογραφία της ελβετικής Δικαιοσύνης περιλαμβάνεται και αμοιβή του, ύψους 60.250 ευρώ!

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων ήρθαν και τα έγγραφα που εξέθεσαν τον Νίκο Παππά όταν υποστήριξε ότι ο Πετσίτης μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα και ακολούθησε τη δική του πορεία το 2016, σταματώντας κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με αυτά, ήταν φορολογικός εκπρόσωπος των δικηγόρων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (που για κάποιο λόγο τον πλήρωνε αδρά), ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014, και συνέχισε και μετά τις εκλογές, όντας εγκατεστημένος στο Μαξίμου! Αναφερόμενος στον κ. Παππά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου σημείωσε ότι «στην αρχή μάς είπε πως ο κ. Πετσίτης δεν είχε καμία
σχέση μαζί του μετά το 2015. Την Τετάρτη, ότι έφυγε το 2016, αναγνωρίζοντας ότι ήταν στο Μαξίμου έως το 2015. Την Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι εκπροσωπούσε παράλληλα το γραφείο Αρτεμίου, ήδη από το 2014. Και όλα αυτά ενώ ο κ. Κιτσάκος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑμ έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα