Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ-TUI : Χτίζει νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη

Στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, , θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα Robinson Club, η   τρίτη μονάδα στην Ελλάδα, με την   TUI να επενδύει εξαγοράζοντας τη θυγατρική εταιρία «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κάτοχου του   οικοπέδου, του ομίλου Καράτζη Α.Ε. με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο   Αντώνη Καράτζη (φωτό) .

Η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα, το «Robinson   Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και το «Robinson Club Daidalos» στην Κω.

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, Robinson και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια», δήλωσε   ο αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου TUI Sebastian Ebel, σημειώνοντας     «Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση». Μάλιστα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε δήλωσή της ανέφερε : «Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την TUΙ τα δύο τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού ομίλου, και το τελευταίο διάστημα συζητήσαμε εκτενώς τις δυνατότητες για την προώθηση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό. Σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής μας από το 2015, καταγράφουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις και σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του τουρισμού μας όλα τα επόμενα χρόνια και ενθαρρύνουμε νέες επενδύσεις που ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν. Η TUI είναι για εμάς ένας σημαντικός εταίρος. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφαση του ηγετικού τουριστικού ομίλου να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση με την κατασκευή του νέου Robinson Club στην Ιεράπετρα Κρήτης. Η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την TUI».

Να σημειωθεί πως η  TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα, το «Robinson   Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και το «Robinson Club Daidalos» στην Κω, ενώ με την επέκταση του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων, ο όμιλος προωθεί τον μετασχηματισμό του σε ολοκληρωμένο τουριστικό όμιλο, με επίκεντρο τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες. Ήδη οι δύο αυτοί τομείς συνεισφέρουν περίπου το ήμισυ των κερδών του Ομίλου. Από τη συγχώνευση με την TUI Travel PLC στα τέλη του 2014 μέχρι σήμερα, η TUI έχει συνολικά διευρύνει τον αριθμό των δικών της   ξενοδοχειακών μονάδων κατά 27, εκ των οποίων εννέα μόνο εφέτος.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση