Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΚΕΔΕ : Να δημιουργήσουμε μία άλλη, ποιό ανεπτυγμένη Ελλάδα

Τις ομάδες νέων που συμμετείχαν στον   3ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 3 που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ   καλωσόρισε  ο Γιώργος Πατούλης, δηλώνοντας περήφανος που επί της προεδρίας του, ξεκίνησε και τελικά έγινε θεσμός μία καινοτόμα και πρωτοποριακή πρωτοβουλία που στόχο έχει τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της ζωής των πολιτών.«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία άλλη, πιο αναπτυγμένη Ελλάδα που θα διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας» ανέφερε την Παρασκευή 10 Μαίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο κ. Πατούλης προσθέτοντας ότι: «Χαίρομαι που η ΚΕΔΕ με αυτή τη διοργάνωση συμβάλλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία άλλη, καλύτερη Ελλάδα που θα διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Προτεραιότητά της ΚΕΔΕ  η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών

Στόχος και προτεραιότητά μας η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, μέσα από την ενίσχυση του επιχειρείν, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους μας που θέλουν να μείνουν και να προσφέρουν στην πατρίδα. Η χώρα μας διαθέτει νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες υψηλού επιπέδου με σημαντικά προσόντα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις προηγμένες χώρες του εξωτερικού. Οφείλουμε όμως σε αυτά τα λαμπρά μυαλά μας να τους δώσουμε κίνητρα να μείνουν στην Ελλάδα και να βάλουμε φρένο στο θλιβερό φαινόμενο του brain drain. Η μεγάλη συμμετοχή των νέων και φέτος επιβαραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, γόνιμος συνοδοιπόρος».

Αναπτύχθηκαν υπηρεσίες που λύνουν προβλήματα της  Αυτοδιοίκησης

Στον Μαραθώνιο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου, και τον συντόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γιάννης   Τσιάμης, αναπτύχθηκαν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στο City Challenge Crowdhackathon #smartcity 3 συμμετείχαν ενεργά νέοι και νέες διαγωνιζόμενες, στελέχη των δήμων, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε θέλει να αναπτύξει  λύσεις για έξυπνες πόλεις.

Σκοπός του Μαραθωνίου, ήταν να αναπτυχθούν λύσεις σε θεματικούς τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τη ζωή στις πόλεις όπως το περιβάλλον, η ενέργεια, η διαφάνεια και λογοδοσία, ο τουρισμός, η διαχείριση των πόρων και απορριμμάτων, η κινητικότητα, η επιχειρηματικότητα και οι ψηφιακές υπηρεσίες των Δήμων.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα