Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Κόμμα του περιτυλίγματος, κυβέρνηση των τάπερ – του Xρήστου Kώνστα

 

Οι παλιοί οικογενειάρχες θα το θυμούνται… Τα -κάποτε επαναστατικά- πλαστικά σκεύη αποθήκευσης φαγητού, τα περιβόητα ταπεράκια, διαδόθηκαν με τη μέθοδο των παρουσιάσεων «από σπίτι σε σπίτι».

Εκείνη την εποχή, κάθε νοικοκυρά που αγόραζε ένα σετ από ταπεράκια, είχε και την υποχρέωση να διοργανώσει στο σπίτι της μια μικρή φιλική συγκέντρωση, μια καλή παρουσίαση για να τα γνωρίσουν κι άλλες νοικοκυρές. Εφόσον η εκδήλωση σημείωνε εμπορική επιτυχία, η πρώτη νοικοκυρά έπαιρνε ένα ακόμη σετ ως δώρο, κατόπιν το σύστηνε σε μία ακόμη φίλη της κ.ο.κ.

Κάπως έτσι λειτουργεί σήμερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Προτού νομοθετήσουν τα σκληρά μέτρα, ασχολούνται με το «πολιτικό αφήγημα». Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που οι συσκέψεις των κυβερνητικών παραγόντων, οι πολιτικές διεργασίες εντός της κυβέρνησης και εντός του κόμματος δεν ασχολούνται με τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αλλά με το «πολιτικό, κομματικό και κοινωνικό περιτύλιγμα» των νομοθετημάτων. Συνεδριάζουν για να περιγράψουν το «πολιτικό αφήγημα» που θα συνοδεύσει τα νομοθετήματα και όχι για το αποτέλεσμά τους. Ενδιαφέρονται για τη συσκευασία, όχι για το περιεχόμενο.

Δυστυχώς, οι πολίτες πληρώνουν πάντα ακριβά το αποτέλεσμα αυτών των ανούσιων διεργασιών. Το περιτύλιγμα της πολιτικής τους κοστίζει όσο και το περιεχόμενο…

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα