Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-Α.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ : Παραμένει βασικό ζητούμενο η ενότητα του έθνους

Την πεποίθηση ότι στο διάβα των δεκαετιών η Ελλάδα τα κατάφερε και μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένη, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στις εκδηλώσεις της 106ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών.

«Αντίθετα, όταν ήταν διχασμένη της τύχαιναν εθνικές συμφορές», είπε στις Σέρρες παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου   Τζιτζικώστα, το Σάββατο 29 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «Τώρα η υπόθεση της ενότητα του έθνους παραμένει ένα βασικό ζητούμενο καθώς η χώρα πλησιάζει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Εύχομαι κι ελπίζω την επόμενη των εκλογών η Ελλάδα να είναι πραγματικά ενωμένη και ταγμένη στον κοινό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας, τη γρήγορη ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση».

Τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους

Από την πλευρά του, μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και ελληνική Μακεδονία. Είναι μέρα τιμής, αλλά ταυτόχρονα και περισυλλογής, καθώς η μνήμη μας γυρνά πίσω, στα χρόνια εκείνα, που κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορέσει η Μακεδονία να απελευθερωθεί από τα δεσμά των κατακτητών. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε, να τιμούμε, να παραδειγματιζόμαστε και να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά αυτά τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες, που μας διδάσκει η θυσία των προγόνων μας, η λαμπρή ελληνική Ιστορία. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Κι όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για να μη μας το αμφισβητήσει κανείς».

Επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε το πρωί την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Στη συνέχεια, κατετέθησαν   στεφάνια στην προτομή του Εμμανουήλ Παππά στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε για το Κιλκίς.

H Συμφωνία των Πρεσπών πλήγωσε όλους τους Έλληνες

Την ίδια ημέρα, από το Κιλκίς, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα απέναντι στο διχασμό, την πόλωση, τα ψέματα, τον λαϊκισμό, σε όλα όσα βίωσαν οι έλληνες τα τελευταία 4 χρόνια, λέγοντας «Στις εθνικές εκλογές, θα κλείσουμε την προεκλογική εκστρατεία με μία μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη», υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στην στήριξη της Μακεδονίας, τονίζοντας εκ νέου «την ανάγκη να είναι οι Έλληνες ενωμένοι ενόψει των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε»

Αποφασίστηκε μια συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού

Εστιάζοντας στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «αποφασίστηκε μια συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού που πλήγωσε όλους τους Έλληνες» και επανέλαβε τη δέσμευση του για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας». Νωρίτερα, ο επικεφαλής ης ΝΔ περπάτησε στους δρόμους του Κιλκίς και συνομίλησε με πολίτες, επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του κόμματος όπου συνάντησε και τον δήμαρχο του Κιλκίς. Στη συζήτηση που είχε, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι ανάγκη «στις 7 Ιουλίου να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου», ενώ έκανε και μία στάση στο περίπτερο του ΚΙΝΑΛ για να χαιρετήσει τα στελέχη που βρίσκονταν εκεί.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα