Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : Το εργοστάσιο της Kleemann αποτυπώνει πώς η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να λειτουργεί αρμονικά σ΄ένα διεθνές περιβάλλον

Την πεποίθηση ότι το παράδειγμα της Kleemann αποτυπώνει πώς η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να λειτουργεί αρμονικά σ΄ένα διεθνές περιβάλλον, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου εργοστασίου  της ελληνικής επιχείρησης  στη Σαγκάη.

«Η Ελληνική σημαία θα κυματίζει ψηλά σηματοδοτώντας τι μπορούν να κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ένα ευρύτερο όραμα», είπε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης, παρουσία των ιδιοκτητών της Kleemann αδελφών Κουκούντζου, και του δημάρχου της Σαγκάης επισκεπτόμενος το νέο εργοστάσιο της ελληνικής επιχείρησης στην Κίνα.

Οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός, υποστήριξε πως «Αποδείξατε ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν. Μας κάνετε υπερήφανους», δηλώνοντας πως είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας να υπάρχουν τέτοια παραδείγματα επιχειρήσεων. Κατόπιν, ευχαρίστησε τις κινεζικές αρχές για τη συνεργασία με την ελληνική εταιρεία, διευκρινίζοντας πως η Ελλάδα, που τώρα πια αντιμετωπίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, θα πρέπει να καταστεί μια χώρα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις και όλες οι δομές να λειτουργούν αρμονικά προκειμένου να υποδέχονται και να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα, λέγοντας : «Θέλω οι πρώτες κουβέντες των ελληνικών αρχών σε εκείνους που έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα να είναι «πώς μπορώ να σας βοηθήσω;». Μάλιστα, προσερχόμενος στον τοίχο των ευχών, άφησε το δικό του μήνυμα γράφοντας: «Καλή Επιτυχία» και συνεχάρη την οικογένεια Κουκούντζου που, γρήγορα αντιλήφθηκαν τις δυνατότητες της Κινεζικής αγοράς.

Είναι μία από τις τιμώμενες χώρες, της China International Import Expo

Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων προβλήθηκε βίντεο με την πορεία της εταιρείας η οποία ξεκίνησε το 1983 με 10 υπαλλήλους και σήμερα απασχολεί συνολικά περίπου 1.500 ανθρώπους στην Ελλάδα και σε μονάδες παραγωγής στο εξωτερικό ενώ κάνει εξαγωγές σε 100 χώρες. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ο οποίος επισκέπτεται τη Σαγκάη προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019 (2- 5 Νοεμβρίου), στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Επιτροπής της Σαγκάης και μέλος του Π. Γ. του ΚΚ Κίνας, Li Qiang. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την υποδοχή που επιφυλάχθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στην ελληνική αποστολή, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως είναι μεγάλη τιμή που επισκέπτεται την χώρα για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας πως «Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Κίνα»,   για να προσθέσει: «Την είχα επισκεφθεί για πρώτη φορά το 1995. Από τότε έχω έρθει πολλές φορές στην όμορφη χώρα σας και στη Σαγκάη, δύο φορές ακόμα, και πρέπει να σας πω ότι έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την εκπληκτική οικονομική πρόοδο της σπουδαίας χώρας σας.

Μία χώρα δυναμική, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο

Όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Γκουανγκτζού έβλεπα ακόμα χωμάτινους δρόμους. Τώρα, όμως, βλέπω μία χώρα δυναμική, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, που κατάφερε και έβγαλε 800 εκατ. ανθρώπους από τη φτώχεια. Καθώς γιορτάσατε τα εβδομηκοστά χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, έχετε κάθε λόγο να είσαστε εξαιρετικά υπερήφανοι». Συνεχίζοντας, ο εξήρε το γεγονός ότι η Κίνα στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα την κρίσιμη τελευταία δεκαετία και τόλμησε να επενδύσει σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, επένδυση 600 εκατ. ευρώ της Cosco που μπορεί, μάλιστα, να φτάσει το 1 δις. ευρώ, σημειώνοντας πως «Στόχος είναι ο Πειραιάς να γίνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου», για να συμπληρώσει πως απόρροια όλων σημαντικών συμφωνιών, όπως η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης, αλλά και των προοπτικών που ανοίγονται για τις δύο χώρες στον Τουρισμό, είναι η εφικτή προσδοκία την περίοδο 2020-21 η Ελλάδα να προσελκύσει 500.000 τουρίστες από την Κίνα. Επανέλαβε δε πως πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η προσέλκυση επενδύσεων.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να επενδύσουν στην εγχώρια αγορά

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να επενδύσουν στην εγχώρια αγορά της Κίνας και γι’ αυτό ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί της πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής που θα αναζητήσει ευκαιρίες για συνεργασία, διαμηνύοντας πως «Μπορούμε να κάνουμε πολλά για την ενίσχυση της δραστηριότητας των Ελλήνων στην Κίνα»,   απαριθμώντας παράλληλα τους τομείς εκείνους που η χώρα μας μπορεί να πρωτοπορεί στην Κινεζική αγορά. Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Η Ελλάδα και η Κίνα είναι δύο χώρες που συνδέονται από μία βαθιά πολιτιστική σχέση. Γιατί είμαστε και οι δύο, χώρες γενέτειρες σπουδαίων πολιτισμών», αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι στις δύο άκρες του κόσμου την ίδια περίπου εποχή φιλόσοφοι όπως ο Αριστοτέλης και ο Κομφούκιος αντιμετώπισαν από την ίδια οπτική γωνία σημαντικά προβλήματα που άπτονται της ανθρώπινης φύσης Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντιέται με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinpin

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα