Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ : Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι πρόληψη και συνεργασία για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και με 388 νέους εργαζόμενους

Στην ετοιμότητα, όλων των υπηρεσιών άμεσα και αποτελεσματικά, να ανταποκριθεί ο δήμος Αθηναίων,   σε ότι ανακύψει, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενόψει της χειμερινής περιόδου.

«Στόχος είναι να προλαμβάνουμε. Να προετοιμαστούμε για τη χειμερινή περίοδο», είπε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση, ο κ. Μπακογιάννης, σημειώνοντας πως «Κυρίως όμως, να κινηθούμε με συνεργασία και συνεννόηση με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εκτός Δήμου»

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συγκεκριμένα, με την παρουσία εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς (Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, ΟΑΣΠ, Ερυθρός Σταυρός, ΕΥΔΑΠ κ.α.) συνεδρίασε   στο Δημαρχιακό Μέγαρο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αθηναίων Βασικός σκοπός του Σ.Τ.Ο. όπως ορίζει ο νόμος είναι ο συντονισμός των δράσεων του απαραίτητου έμψυχου δυναμικού με την χρήση των αναγκαίων τεχνικών μέσων και με στόχο την πρόληψη, την ετοιμότητα για την αποτροπή καθώς και την αποκατάσταση σε περιπτώσεις καταστροφών.  Η συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής αφορούσε κυρίως στην προετοιμασία για την χειμερινή περίοδο δηλαδή για πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις, παγετό, ετοιμότητα αιθουσών για ευπαθείς ομάδες κ.λ.π.

Έπιασαν δουλειά στην Αθήνα 388 νέοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται από την 1η Νοεμβρίου 388 νέοι εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων που πέτυχαν στον διαγωνισμό 3Κ του ΑΣΕΠ ο οποίος έγινε το 2018. Πρόκειται για εργάτες εξωτερικών χώρων, οδηγούς απορριμματοφόρων και τεχνίτες που ενισχύουν με την παρουσία τους τον σχεδιασμό για μια πόλη πιο καθαρή και πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τηςΣτην τελετή ορκωμοσίας στο Σεράφειο ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε, ότι «Σας υποδεχόμαστε ως συναδέλφους και ως συμπαίκτες σε μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Και πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι εδώ στην Αθήνα η λογική μας δεν είναι να καλύψουμε απλώς κάποιες θέσεις. Ψάχνουμε για ανθρώπους οι οποίοι θα γίνουν συμπαίκτες μας. Για ανθρώπους οι οποίοι θα φορέσουν την φανέλα του Δήμου Αθηναίων με υπερηφάνεια» 

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη

Κατόπιν ο κ. Μπακογιάννης   καλωσορίζοντας τους νέους εργαζόμενους αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη τονίζοντας ότι: «Όλοι εμείς μαζί, πέρα και πάνω από κόμματα και παρατάξεις έχουμε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα. Να γυρίσουμε την πόλη ανάποδα και να θέσουμε τις βάσεις για ένα Δήμο ο οποίος δεν θα βάζει τον δημότη απέναντι αλλά θα τον έχει δίπλα του. Για ένα Δήμο γρήγορο ευέλικτο και αποτελεσματικό. Για ένα Δήμο ο οποίος θα δίνει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».Ενώ έκλεισε την σύντομη ομιλία του στέλνοντας ένα μήνυμα: «Αν θέλουμε να πετύχουμε η λέξη κλειδί είναι το «μαζί». Όλοι μαζί. Περιμένουμε παρά πολλά από εσάς όπως κι εσείς πάρα πολλά από εμάς. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αν συνεργαστούμε μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά»

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα