Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Μαρία Φραγκάκη: «Το ραδιόφωνο είναι η ψυχοθεραπεία μου»

Η πανέμορφη ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Φραγκάκη «κλέβει την παράσταση» τόσο στα fm όσο και στην τηλεόραση.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική. Ακόμη και όταν διάβαζα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ή για τις εξετάσεις του πανεπιστημίου, άκουγα μουσική»

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μοντέλο χάρη στην εκρηκτική της εμφάνιση. Ωστόσο, και ευτυχώς για εμάς, την κέρδισε το ραδιόφωνο, αλλά και η μικρή οθόνη, και έτσι μπορούμε να την απολαμβάνουμε, ενώ η χαρακτηριστική χροιά της φωνής της μένει «ανεξίτηλη» στα μονοπάτια του μυαλού μας. Η δημοσιογράφος Μαρία Φραγκάκη έχει έρθει για να μείνει, και δεν έχει παρά να συντονιστούμε για ένα ξεχωριστό «Πρωινό στην Αθήνα» μέσα από τη συχνότητα του ΛΑΜΨΗ 92,3, όπου εκείνη μας… υποδέχεται στη χαρούμενη παρέα της μαζί με τον Γιώργο Λιάγκα και τον Μιχάλη Βαμβακά από τις 7 π.μ. καθημερινά!

Το ραδιόφωνο είναι έρωτας;

«Ναι. Για μένα είναι μεγάλη αγάπη, και βασικά είναι η ψυχοθεραπεία μου… γιατί μπορώ να επικοινωνώ με τον κόσμο μέσα από το μικρόφωνο και τα τραγούδια».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος μουσικής που δε λείπει ποτέ από καμία ραδιοφωνική σου εκπομπή;

«Αγαπώ τη μουσική γενικά. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική. Ακόμη και όταν διάβαζα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ή για τις εξετάσεις του πανεπιστημίου, άκουγα μουσική. Θέλω πάντα να έχω ένα soundtrack από την ώρα που ξυπνώ μέχρι την ώρα που θα κοιμηθώ. Από μικρή ακούω όλα τα είδη μουσικής σχεδόν, και γι’ αυτό έχω πολλές γνώσεις για τα περισσότερα είδη. Το τι ακούω κάθε φορά, βέβαια, εξαρτάται από τη διάθεσή μου και την κατάστασή μου. Θα με βρεις να ακούω jazz, rock, house, ακόμη και κλασική μουσική, ενώ άλλη στιγμή θα ακούσω mainstream ελληνική και ξένη μουσική. Στο ραδιόφωνο, λόγω του ότι κάθε σταθμός έχει τη δική του μουσική ταυτότητα και παίζει ένα συγκεκριμένο είδος, ακολουθώ τη γραμμή του εκάστοτε ραδιοφωνικού σταθμού που εργάζομαι. Όλα αυτά τα χρόνια που κάνω ραδιόφωνο έχω συνεργαστεί με σταθμούς που παίζουν και ελληνική, αλλά και ξένη μουσική».

Υπάρχουν ακροατές σου γένους αρσενικού που δε θα διστάσουν ακόμη και να σε φλερτάρουν;

«Φλερτ διακριτικό έχει υπάρξει κατά καιρούς, αλλά ποτέ κάτι που θα με φέρει σε δύσκολη θέση».

Ο Γιώργος Λιάγκας εκφράζεται αρκετά ελεύθερα, μην αποφεύγοντας ακόμη και «πικάντικα» σεξουαλικού περιεχομένου θέματα. Έχεις αισθανθεί άβολα;

«Τόσο ο Γιώργος όσο και εγώ έχουμε πολύ χιούμορ σαν άνθρωποι, και νομίζω πως γι’ αυτό έχουμε ταιριάξει ραδιοφωνικά, κάτι που φάνηκε από τις πρώτες κιόλας εκπομπές μας. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ άβολα σε καμία συζήτησή μας ραδιοφωνική, γιατί δεν ξεπερνά τα όριά μου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν όρια, τα οποία δεν τίθενται πάντα λεκτικά, αλλά τίθενται αυτομάτως μέσω της προσωπικότητας κάποιου».

Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι ο κόσμος θα επιλέξει εσάς για το πρωινό του ξύπνημα; Ήσουν ανέκαθεν πρωινός τύπος ή σου επιβλήθηκε και συνήθισες λόγω εργασίας;

«Η εκπομπή μας είναι στον αέρα καθημερινά στις 7 το πρωί. Είναι μια ώρα δύσκολη, είναι πολύ νωρίς και ο κόσμος εκείνη την ώρα ξεκινά την ημέρα του. Οπότε τι χρειάζεται; Καλή διάθεση, χιούμορ και μια σφαιρική και χαλαρή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Αυτά προσφέρουμε εμείς καθημερινά, με πολύ χιούμορ και με πολλή αισιοδοξία για τη μέρα που ξεκινά. Πρωινός τύπος δεν ήμουν ποτέ. Έγινα, όμως, τα τελευταία χρόνια. Αυτό το ωράριο έχει μια επιπλέον δυσκολία, γιατί πρέπει να είσαι μάχιμος, κεφάτος και πλήρως ενημερωμένος από πολύ νωρίς. Δεν επιβάλλεται αυτή η ώρα στο ραδιόφωνο. Θα πρέπει να το θέλεις πολύ για να το κάνεις, αλλιώς δεν βγαίνει με τίποτα. Στην αρχή ήμουν διστακτική για το αν θα μπορώ να ξυπνώ κάθε μέρα στις 5 το πρωί, αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι μου ταιριάζει και ότι μου αρέσει. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι δεν μου λείπει ύπνος, γιατί δεν καταφέρνω να κοιμάμαι νωρίς, δυστυχώς».

Η τηλεόραση είναι ένα άλλο κεφάλαιο στη ζωή σου. Αν σου δινόταν η ευκαιρία να έχεις μια δική σου εκπομπή στο γυαλί, ποιο θα ήταν το κόπνσεπτ που είναι πιο κοντά στα δικά σου «θέλω»;

«Έχω κάνει πολύ ρεπορτάζ, πολλές συνεντεύξεις, αρχισυνταξία, καθώς και παρουσίαση εκπομπών. Θέλω να πω ότι δεν είναι αυτοσκοπός να κάνω μια δική μου εκπομπή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλω. Σίγουρα θα μου άρεσε κάτι ψυχαγωγικό ή infotainment, με χιούμορ πάνω απ’ όλα».

Ο 7χρονος γιος σου Νικόλας, που έχεις αποκτήσει με τον επίσης ραδιοφωνικό παραγωγό Νίκο Μάρκογλου, λες να έχει κληρονομήσει τα… γονίδια των γονιών του και να κυριαρχεί στα fm του μέλλοντος;

«Δεν αποκλείεται (γέλια)! Το σίγουρο ειναι ότι ο γιος μας ειναι ομιλητικός, πολύ επικοινωνιακός και αγαπά τη μουσική».

Στη δική στο στήλη στο site mother.gr σε τι εστιάζεις κυρίως σε σχέση με τη μητρότητα;

«Αφορά στις μαμάδες και την καθημερινότητά τους εν γένει. Γράφω για τα δικά μου καθημερινά βιώματα ως εργαζόμενη μητέρα και ως γυναίκα…»!

ΛΕΕΙ ΓΙΑ…

ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΗΣ
«Έχω πολλούς ακροατές πιστούς, άνδρες και γυναίκες, που με ακολουθούν σ’ όποιον σταθμό πάω. Και αυτό με κολακεύει πολύ, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι αλλάζουν το ρεπερτόριό τους, μόνο και μόνο για να με ακούν»

ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΑΓΚΑ
«Προφανώς ο Γιώργος αντιλαμβάνεται τα δικά μου όρια, όπως και εγώ αντιλαμβάνομαι τα δικά του. Άλλωστε, είμαστε και οι δύο έμπειροι επαγγελματίες. Ωστόσο, θεωρώ ότι το χιούμορ είναι το μεγαλύτερο “όπλο” μας γενικότερα»

ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
«Ξεκίνησα απ’ αυτήν και την αγαπώ εξίσου με το ραδιόφωνο, αν και είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Εργάζομαι στην τηλεόραση non stop από τότε που ξεκίνησα να είμαι στα media, και έχω περάσει από όλα τα πόστα!»

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση