Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Μας έριξε στον γκρεμό και τώρα θέλει να μας βγάλει – Γ. Καλαντζής

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μιλούν για κοντή μνήμη δείχνοντας τη Νέα Δημοκρατία, καταγράφεται νέο παγκόσμιο ρεκόρ πολιτικού θράσους. Κάποιοι το εκλαμβάνουν ως ανέκδοτο, αφού μόνο έτσι μπορεί να το δικαιολογήσει η κοινή λογική. Διαφωνώ… Το πολιτικό θράσος της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αστείο ή ως ακόμη ένα κατόρθωμα πολιτικής ασυνειδησίας, λόγω μειωμένης αντίληψης. Τους δίνουμε ελαφρυντικά έτσι, τους βαφτίζουμε «μειωμένου καταλογισμού», και το δήθεν ακαταλόγιστο των πράξεών τους βολεύει την κατάσταση και την παραμονή τους στην εξουσία.
Έχουν πλήρη συναίσθηση του τι κάνουν. Οι επιλογές τους ανήκουν σε πρόσωπα που έχουν κάνει την πολιτική κυβίστηση τρόπο δράσης και τον πολιτικό κατήφορο καθημερινή πρακτική. Πόσο, μάλιστα, όταν στρέφουν το δάκτυλο απέναντι και επιχειρούν να χρεώσουν στη Νέα Δημοκρατία παρόμοιες πολιτικές στο παρελθόν.
Είναι η τακτική που ακολουθούν με την υπογραφή Μνημονίων… Τι και αν υπέγραψαν δύο Μνημόνια –για τα οποία δε θα υπήρχε καμία ανάγκη αν είχαν ακολουθήσει σωστή πολιτική διαπραγμάτευση–, εκείνοι δείχνουν τα Μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Χρέωσαν τον ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια ευρώ, ως αποτέλεσμα της ανερμάτιστης πολιτικής τους. Είναι ξεκάθαρο και αναμφισβήτητο ότι δε θα υπήρχε λόγος για τα δυσβάσταχτα αυτά μέτρα αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές του επιπολαιότητες.
Η κοντή τους μνήμη δεν τους αφήνει να θυμηθούν ότι ο ελληνικός λαός τούς ψήφισε για να μην κάνουν τα λάθη που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν λάθη, αλλά όχι αυτά που θέλουν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ να τους χρεώσουν. Αυτή ήταν η σημαία τους, αυτή ήταν η δέσμευσή τους απέναντι στους Έλληνες. Απέναντι στους εξαπατημένους Έλληνες. Υπεκφεύγουν της αληθείας βαφτίζοντας τα τραγικά λάθη τους σαν «μονόδρομους» και «σωτήρια βήματα». Είναι πράγματι παράλογο να επιχειρεί να σε πείσει αυτός που σε έριξε στο γκρεμό, ότι έχει τη δύναμη και να σε βγάλει. Δεν έχουν τέτοια δύναμη γιατί δε θέλουν να βγάλουν τη χώρα από τον γκρεμό. Ο στόχος είναι ένας: η παραμονή με κάθε μέσο και τρόπο στην εξουσία.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση