Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Μεγαλύτερη
επένδυση
η Αλήθεια!!! –
Σ. Πουλόπουλος

Άκουσα με προσήλωση τον κ. Τσακαλώτο, αυτόν που έχεις επιλέξει ως υπουργό Οικονομικών, να δηλώνει, με στόμφο, ότι σύντομα «θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις απ’ όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε». Και έμεινα με το στόμα ανοιχτό, καλέ μου συμμαθητή.

Έμεινα με το στόμα ανοιχτό, γιατί θυμήθηκα όλα όσα συμβαίνουν με το Ελληνικό, την Eldorado, τη Fraport, τη Unilever, την Al Rayyan, τη Froneri, ακόμη και με την εξελισσόμενη Taxibeat, που μπλοκάρεται και αυτή με νόμο του κ. Σπίρτζη.
Προς στιγμήν σκέφτηκα μήπως ήδη συμβαίνει αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσακαλώτος. Μήπως έχουμε ήδη περισσότερες επενδύσεις απ’ όσες πρέπει, και γι’ αυτό κλείνουν ή αποχωρούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις, όπως και τόσες άλλες την τελευταία διετία.
Γρήγορα επανήλθα, όμως, στην πραγματικότητα…
Καλό είναι να επανέλθεις και εσύ, καλέ μου φίλε, και να πεις στον κόσμο την αλήθεια. Να μας ενημερώσεις για όλα όσα μας περιμένουν από εδώ και πέρα. Να μας προετοιμάσεις για τα 69 νέα μέτρα, αντί να εξακολουθείς να
μας τάζεις και να μας μιλάς για δήθεν ανάπτυξη και επενδύσεις.
Στη ΔΕΘ, ύστερα από εσένα εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναπτύσσοντας το επενδυτικό του πρόγραμμα. Και εσύ, μετά, προσπάθησες κατά κάποιο τρόπο να τον αντιγράψεις και να χτίσεις κάτι πάνω σε αυτόν τον τομέα. Πώς να χτίσεις, όμως, όταν η κυβέρνησή σου έχει εξοντώσει φορολογικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά με τη συνταγή δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει, εστιάζοντας κατά 97% στην αύξηση των εσόδων και μόλις κατά 3% στη μείωση των δημόσιων δαπανών;
Με απλά λόγια, αγαπητέ μου συμμαθητή, έχεις επιλέξει να μας φορτώνεις φόρους, ώστε να συντηρείς το σπάταλο πελατειακό κράτος με κομματικούς διορισμούς και παχυλές αμοιβές για τα δεδομένα της κρίσης. Και αυτό, όταν τα στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Oικονομίας αποτυπώνουν την αρνητική πορεία που καταγράφει στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η ελληνική Οικονομία το 2017 βρέθηκε στην 87η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από πλευράς ανταγωνιστικότητας, δηλαδή μία θέση χαμηλότερα από το 2016.
Αλέξη, δες την πραγματικότητα κατάματα και πες την αλήθεια στον κόσμο, διότι αντί να πνιγούμε στις επενδύσεις, όπως εσύ διαλαλείς, θα πνιγούμε από τη φορολογική λαίλαπα και την ανεργία.

Ο απόφοιτος του 10ου,
και για το γνήσιο της υπογραφής

Σωτήρης Πουλόπουλος

Η βιογραφία του Κ. Μήτση